Quiz about Animal Analogies II
Quiz about Animal Analogies II

Animal Analogies II Trivia Quiz


This is a follow-up to my first animal analogies quiz. It should be fairly easy, too.

A multiple-choice quiz by stripedape. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Animals for Kids
  8. »
  9. Animal Expressions and Wordplay

Author
stripedape
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
159,885
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
15484
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 128 (10/10), federererer (9/10), ptc123 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Dog is to bone as monkey is to what? Hint

steak
potato
banana
grain

2. Horse is to gallop as snake is to what? Hint

swim
slither
hop
python

3. Spider is to eight as kitten is to what? Hint

four
six
three
eight

4. Snake is to rat as rabbit is to what? Hint

ham
happy meal
tire
carrot

5. Morris is to cat as Lassie is to what? Hint

pig
cat
dog
horse

6. Golden retriever is to dog as Shetland is to what? Hint

frog
cat
pony
mouse

7. Spider is to fly as horse is to what? Hint

popsicle
hay
magazine
tin can

8. SpongeBob is to sea-sponge as Mr. Krabs is to what? Hint

ghost
starfish
crab
squirrel

9. Squirrel is to bushy as bunny is to what? Hint

long
cottonball
curving
bare

10. Hamster is to cage as horse is to what? Hint

house
sty
stable
cage




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Dog is to bone as monkey is to what?

Answer: banana

The correct answer is "banana". Dogs like to eat bones, and monkeys like to eat bananas.
2. Horse is to gallop as snake is to what?

Answer: slither

The correct answer is "slither". A horse gallops to move and a snake slithers to move.
3. Spider is to eight as kitten is to what?

Answer: four

The correct answer is "four". This comparison is about the number of legs each one of them has.
4. Snake is to rat as rabbit is to what?

Answer: carrot

The correct answer is "carrot". Snakes eat rats and rabbits eat carrots.
5. Morris is to cat as Lassie is to what?

Answer: dog

The correct answer is "dog". Morris is the cat that did the "9 Lives" cat food commercials. Lassie is a famous dog who did well in the movies.
6. Golden retriever is to dog as Shetland is to what?

Answer: pony

The correct answer is "pony". A golden retriever is a breed of dog and a Shetland is a breed of pony.
7. Spider is to fly as horse is to what?

Answer: hay

The correct answer is "hay." Spiders eat flies and horses eat hay. Magazine and tin can should obviously be incorrect.
8. SpongeBob is to sea-sponge as Mr. Krabs is to what?

Answer: crab

The correct answer is "crab". The comparison is character name to animal.
9. Squirrel is to bushy as bunny is to what?

Answer: cottonball

The correct answer is "cottonball". A squirrel has a bushy tail and a bunny has a cottonball-like tail.
10. Hamster is to cage as horse is to what?

Answer: stable

The correct answer is "stable". A hamster is kept in a cage and a horse is kept in a stable. Thanks for playing my quiz.
Source: Author stripedape

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 07 2022 : Guest 128: 10/10
Dec 06 2022 : federererer: 9/10
Nov 30 2022 : ptc123: 10/10
Nov 28 2022 : Guest 152: 5/10
Nov 21 2022 : ozzz2002: 10/10
Nov 16 2022 : Guest 73: 9/10
Nov 08 2022 : misstified: 10/10
Nov 06 2022 : stephedm: 10/10
Nov 02 2022 : Guest 101: 10/10

Score Distribution

quiz
12/10/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us