FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Argentina
Quiz about Argentina

Argentina Trivia Quiz


A basic quiz on Argentina. It covers different aspects of the geography and lifestyle of this South American country.

A multiple-choice quiz by Auszev. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Our World for Kids

Author
Auszev
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
184,814
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
4231
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 104 (9/10), GoodwinPD (10/10), Kat1982 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Argentina is a part of which continent? Hint


Question 2 of 10
2. What is the capital of Argentina?
Hint


Question 3 of 10
3. Which of these countries is next to Argentina?
Hint


Question 4 of 10
4. There is a large mountain range in Argentina. What is its name?
Hint


Question 5 of 10
5. Some parts of Argentina can get so cold that snow falls.


Question 6 of 10
6. Argentina has roads, railways and airports.


Question 7 of 10
7. There are many languages spoken in Argentina, but which language is its official one? Hint


Question 8 of 10
8. Can you pick the special name for Argentina's cowboys? Hint


Question 9 of 10
9. What is the name of the money that the people in Argentina use?
Hint


Question 10 of 10
10. Lions live in the wild in Argentina.





Most Recent Scores
Jul 07 2024 : Guest 104: 9/10
Jul 07 2024 : GoodwinPD: 10/10
Jun 30 2024 : Kat1982: 9/10
Jun 29 2024 : Guest 198: 10/10
Jun 28 2024 : Nhoj_too: 3/10
Jun 26 2024 : Guest 90: 10/10
Jun 19 2024 : Guest 76: 9/10
Jun 12 2024 : angostura: 10/10
Jun 11 2024 : Guest 171: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Argentina is a part of which continent?

Answer: South America

Argentina means 'Land of Silver'. Argentina is the second biggest country in South America. Argentina gained its independence from Spain in 1816.
2. What is the capital of Argentina?

Answer: Buenos Aires

Buenos Aires is also the largest city in Argentina. In 2003, about 12,116,400 people lived there. This city is very modern and is similar to other cities all around the World.
3. Which of these countries is next to Argentina?

Answer: Chile

Argentina has five countries that share its borders. These are Chile, Bolivia, Paraguay, Brazil and Uruguay.
4. There is a large mountain range in Argentina. What is its name?

Answer: Andes

The Andes mountain range is on Argentina's western border, which is next to Chile. The highest mountain or peak found in the Andes is called Aconcagua and this mountain is the highest mountain in the Western Hemisphere.
5. Some parts of Argentina can get so cold that snow falls.

Answer: True

It snows in winter in the Andes. The Naheul Huapi National Park is extremely popular and people go there to enjoy the snow and to ski.
6. Argentina has roads, railways and airports.

Answer: True

Some areas do not have many roads, railways and airports because of the mountains, but there are lots in other parts, especially in the eastern part of Argentina. In 2003 there were 1,359 airports but only 143 had paved runways.
7. There are many languages spoken in Argentina, but which language is its official one?

Answer: Spanish

Many people from other countries have been making Argentina their new home for a long time. Because of this, there are many different languages spoken. The other languages that are commonly used are English, Italian, German, French and some native Indian languages.
8. Can you pick the special name for Argentina's cowboys?

Answer: Gauchos

Gauchos mostly work on large beef cattle ranches on the grassy plains of Argentina that are called the pampas. In the past gauchos wore special clothes that were colourful and they had trousers that were full and very wide which were tucked into boots. On cold days a poncho is often worn.
9. What is the name of the money that the people in Argentina use?

Answer: Peso

The peso is divided into smaller units called centavos. 100 centavos make up one peso.
10. Lions live in the wild in Argentina.

Answer: False

Lions live in Africa (another continent) and in India. Some of the animals that do live in Argentina are the maned wolf, armadillo, giant anteater, coati and a large non-flying bird called a rhea.
Source: Author Auszev

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ILuv2Teach before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us