FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Dont Put New Shoes on the Table
Quiz about Dont Put New Shoes on the Table

Don't Put New Shoes on the Table Quiz


My friend Joseph traveled the world and purchased many types of new shoes or footwear on his trip. This quiz is about the shoes purchased on this trip.

A multiple-choice quiz by workisboring. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Topics for Kids
  8. »
  9. General Topics for Kids

Author
workisboring
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
372,551
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
1008
Last 3 plays: Guest 47 (10/10), bananapeel39 (10/10), 1995Tarpon (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. While visiting the Netherlands, Joseph purchased a pair of new shoes called clogs. What is the primary material used to make clogs? Hint


Question 2 of 10
2. After leaving the Netherlands, Joseph decided to go skiing in Switzerland. What type of footwear did Joseph purchase to participate in this activity? Hint


Question 3 of 10
3. After leaving Switzerland, Joseph was invited to play football in Old Trafford stadium in Greater Manchester, England. What type of shoes did Joseph purchase to play football? Hint


Question 4 of 10
4. After leaving Greater Manchester, England, Joseph was invited to tour the area around Buckingham Palace in London, England. Since the weather was rainy in London that day, what type of shoes did Joseph need to purchase? Hint


Question 5 of 10
5. After leaving London, England, Joseph took some ballet lessons at the prestigious Vaganova Academy of Russian Ballet in Saint Petersburg, Russia. What type of shoes did Joseph need to purchase for his ballet lessons? Hint


Question 6 of 10
6. After leaving Saint Petersburg, Russia, Joseph traveled to Montana in the United States of America. While in Montana, Joseph went buffalo hunting with the Native American tribe known as the Cheyenne. What type of footwear would Joseph need to assimilate with the Cheyenne tribe? Hint


Question 7 of 10
7. After leaving the state of Montana, Joseph traveled to the state of Texas. Joseph worked on a cattle ranch for a couple of weeks. What type of footwear did Joseph need to purchase to work on a cattle ranch? Hint


Question 8 of 10
8. After leaving the state of Texas, Joseph traveled to Boston, Massachusetts to participate in the Boston Marathon. What type of shoes did Joseph need to purchase to participate in the Boston Marathon? Hint


Question 9 of 10
9. After leaving Boston, Massachusetts, Joseph traveled to Wilmington, North Carolina to play on the beach. What type of shoes did Joseph need to purchase to play on the beach? Hint


Question 10 of 10
10. After leaving the Wilmington, North Carolina, Joseph traveled west to hike on the Appalachian National Scenic Trail. What type of shoes did Joseph need to purchase to go hiking? Hint





Most Recent Scores
Mar 02 2024 : Guest 47: 10/10
Mar 02 2024 : bananapeel39: 10/10
Feb 29 2024 : 1995Tarpon: 10/10
Jan 28 2024 : Guest 45: 10/10
Jan 28 2024 : Guest 106: 7/10
Jan 28 2024 : Guest 96: 10/10
Jan 27 2024 : Guest 172: 10/10
Jan 23 2024 : Guest 98: 9/10
Jan 22 2024 : violinsoldier: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. While visiting the Netherlands, Joseph purchased a pair of new shoes called clogs. What is the primary material used to make clogs?

Answer: wood

Clogs are a popular type of shoes from Europe. Clogs are made of wood and worn while performing heavy labor. In some part or the world, clogs are considered fashionable.
2. After leaving the Netherlands, Joseph decided to go skiing in Switzerland. What type of footwear did Joseph purchase to participate in this activity?

Answer: ski boots

A ski boot is a type of winter boot that attaches to a ski with leather strap. A ski boot can be designed for either downhill skiing or cross-country skiing.
3. After leaving Switzerland, Joseph was invited to play football in Old Trafford stadium in Greater Manchester, England. What type of shoes did Joseph purchase to play football?

Answer: cleats

Cleats are a type of shoes that contain protrusions or studs on their soles. These protrusions allow for extra traction on smooth surfaces. Cleats can be used while playing baseball, soccer or football.
4. After leaving Greater Manchester, England, Joseph was invited to tour the area around Buckingham Palace in London, England. Since the weather was rainy in London that day, what type of shoes did Joseph need to purchase?

Answer: galoshes

Galoshes are a type of overshoes which are worn over other footwear to keep them from getting muddy or wet. Galoshes are made of a weatherproof material such as rubber. Galoshes are also known as boat shoes or dickersons.
5. After leaving London, England, Joseph took some ballet lessons at the prestigious Vaganova Academy of Russian Ballet in Saint Petersburg, Russia. What type of shoes did Joseph need to purchase for his ballet lessons?

Answer: ballet shoes

A ballet shoe or slipper is a lightweight shoe designed for the activity of ballet dancing. A ballet shoe is made of a soft material such as leather, canvas or satin. A ballet shoe has a flexible and thin sole.
6. After leaving Saint Petersburg, Russia, Joseph traveled to Montana in the United States of America. While in Montana, Joseph went buffalo hunting with the Native American tribe known as the Cheyenne. What type of footwear would Joseph need to assimilate with the Cheyenne tribe?

Answer: moccasin

A moccasin is a type of footwear worn by Native Americans. A moccasin is made of deerskin or a soft leather.
7. After leaving the state of Montana, Joseph traveled to the state of Texas. Joseph worked on a cattle ranch for a couple of weeks. What type of footwear did Joseph need to purchase to work on a cattle ranch?

Answer: cowboy boots

Cowboy boots are style of riding boots worn by cowboys. Most cowboy boots are made from cowhide leather. Cowboy boots can either be classic or roper style.
8. After leaving the state of Texas, Joseph traveled to Boston, Massachusetts to participate in the Boston Marathon. What type of shoes did Joseph need to purchase to participate in the Boston Marathon?

Answer: running shoes

Running shoes are a type of athletic shoes used for participating in running events. Running shoes come in a wide range of shapes but all of these shoes usually have some sort of rubber soles.
9. After leaving Boston, Massachusetts, Joseph traveled to Wilmington, North Carolina to play on the beach. What type of shoes did Joseph need to purchase to play on the beach?

Answer: flip-flops

Flip-flops are a type of sandals worn in casual situations like a trip to the beach. Flip-flops are also known as thongs, jandals, pluggers, go-aheads, slaps, slides, step-ins or chankla. Flip-flops get their name from the sound they make while hitting the ground.
10. After leaving the Wilmington, North Carolina, Joseph traveled west to hike on the Appalachian National Scenic Trail. What type of shoes did Joseph need to purchase to go hiking?

Answer: hiking boots

Hiking boots are footwear which are considered the most important piece of equipment for hiking. Types of hiking boots include trail shoes, trail hikers and mountain walking boots.
Source: Author workisboring

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Commission #36:

Looking for something 'new' to work at? Well these quizzes here are from the 36th Commission in the Author's Lounge (starting on New Year's Day in 2015) and all of them contain the word 'New'!

  1. Breaking New Ground Very Easy
  2. The New You Very Easy
  3. New Holland Average
  4. Out With the New, In With the Old Average
  5. A Brand New Day Easier
  6. New Tricks Average
  7. New Year, New You Easier
  8. New to Me, New to You Average
  9. Don't Put New Shoes on the Table Very Easy
  10. Discoveries By New Discoverers Average
  11. In a New York Minute Average
  12. It's a New Ball Game Very Easy

3/4/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us