Quiz about Doraemon Trivia
Quiz about Doraemon Trivia

'Doraemon' Trivia! Trivia Quiz


For all fans of the series 'Doraemon' out there - how well do you know it? Let's see if it's your cup of tea.

A multiple-choice quiz by kireeti. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. TV for Kids
  8. »
  9. TV for Kids D-H

Author
kireeti
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
367,581
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
334
Last 3 plays: Guest 157 (7/10), Guest 110 (10/10), Guest 202 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In the 22nd century, who owns Doraemon? Hint

Nobisuke
Suzuki
Nobita
Sewashi

2. What is the surname of the sidekick to the main antagonist of the show, Jaian? Hint

Honekawa
Hitedoshi
Nobi
Mitsubishi

3. Doraemon's Dokodemo door is blue in colour.

True
False

4. In which of the following is Nobita a natural ace? Hint

Writing songs
Skipping
Shooting
Singing

5. What is Jaian's real name? Hint

Keichi Suba
Furushimataro
Komitsu
Takeshi Goda

6. Doraemon's sister Dorami has an unnatural fear of what? Hint

Snakes
Rats
Cockroaches
Spiders

7. The top student of the class is Dekisugi.

True
False

8. What gadget does Doraemon commonly use to propel him into the sky? Hint

Propeller hat
Takecopter (Bamboo-copter)
Swan's wings
Turbo-booster

9. Nobita's paternal grandmother is alive.

True
False

10. Who was Nobita originally supposed to marry? Hint

Dorami
Michiko
Jaiko
Miyoko


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the 22nd century, who owns Doraemon?

Answer: Sewashi

Sewashi chooses to own Doraemon in the 22nd century. To make his great-great-grandfather Nobita's future better, he sends Doraemon to the 20th century. He regularly helps Nobita in daily life.
2. What is the surname of the sidekick to the main antagonist of the show, Jaian?

Answer: Honekawa

Suneo Honekawa, assistant to Jaian, is a rather sly boy who enjoys showing off. Most of his friends feel jealous of his belongings and despise his mentality. He is portrayed as a rather weak sidekick, only offering help to Jaian for personal gain.
3. Doraemon's Dokodemo door is blue in colour.

Answer: False

The Dokodemo door is a doorway which leads the traveller to almost any place at any time. It is pink and rectangular and a very old model, often creating problems for the gang.
4. In which of the following is Nobita a natural ace?

Answer: Shooting

Nobita, who is weak in almost everything, has only two natural talents- shooting and cat's-cradle. He always wins shooting competitions among friends and is proud of the fact. Cat's-cradle, though, is one of his hobbies which his friends don't really have an interest in.
5. What is Jaian's real name?

Answer: Takeshi Goda

Takeshi Goda is called by the name 'Jaian' because of his giant physique. He is almost always shown as wearing an orange t-shirt.
6. Doraemon's sister Dorami has an unnatural fear of what?

Answer: Cockroaches

While Doraemon is shown fretting at the sight of rats scurrying, his sister is afraid of cockroaches. Such instances in the show often bring out hilarious comedy.
7. The top student of the class is Dekisugi.

Answer: True

Hitedoshi Dekisugi always tops the scores and likes to discuss things with Shizuka. This, however, brings out envy and anger in Nobita.
8. What gadget does Doraemon commonly use to propel him into the sky?

Answer: Takecopter (Bamboo-copter)

The bamboo-copter is worn usually on the head and has a button to turn it on and off. It is run by battery which makes it go off at the moment it is most required.
9. Nobita's paternal grandmother is alive.

Answer: False

Nobita, who loves his paternal grandmother very much, loses her when he is still a kid. In many episodes, he is seen travelling back in time to meet his grandmother when he has any problems.
10. Who was Nobita originally supposed to marry?

Answer: Jaiko

Nobita's future originally contained Jaiko's marriage to him. When Doraemon comes to the 20th century, Nobita freaks out so much because Jaiko is a fat and ugly girl and Jaian's sister. Doraemon comforts him saying that he can help him improve his future.
Source: Author kireeti

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 15 2022 : Guest 157: 7/10
Oct 22 2022 : Guest 110: 10/10
Oct 21 2022 : Guest 202: 9/10
Oct 14 2022 : EternalKGX: 7/10
Oct 14 2022 : GoodwinPD: 10/10
Oct 11 2022 : Guest 157: 8/10
Oct 10 2022 : Guest 103: 8/10
Oct 10 2022 : Guest 106: 8/10
Oct 08 2022 : Guest 59: 10/10

Score Distribution

quiz
12/2/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us