Quiz about General Soccer for Kids
Quiz about General Soccer for Kids

General Soccer for Kids Trivia Quiz


Maybe you play soccer or you just like the game. Let's see how much you know about the game that is the most popular game in the rest of the world.

A multiple-choice quiz by iznibs. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Topics for Kids
  8. »
  9. Sports for Kids

Author
iznibs
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
286,458
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
2193
Last 3 plays: Guest 122 (10/10), jwash1 (8/10), Guest 87 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What is required of you to wear to play in an organized game of soccer? Hint

Helmet
Shinguards
Shoulder pads
Gloves

2. The person who officiates the game is called a referee.

True
False

3. What is soccer's international championship games called? Hint

World Series
FIFA
Super Bowl
World Cup

4. What soccer position, on average, runs the least? Hint

Defender
Midfielder
Goalie
Forward

5. How is a soccer game started? Hint

First pitch
Punt
Kickoff
Throw in

6. What part of the body can't touch the ball (unless you're a goalkeeper)? Hint

Chest
Palm of the hand
Head
Inside of the foot

7. A typical final score for a game of professional soccer might be 38-27.

True
False

8. What size ball is considered full size? Hint

1
5
10
3

9. What is another common name for soccer? Hint

Football
Handball
Rugby
Soccer Union

10. When will an improper throw-in be called? Hint

If you jump.
If you throw the ball over your head.
If you use both hands to throw the ball.
If you stand on the line.


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is required of you to wear to play in an organized game of soccer?

Answer: Shinguards

All organized soccer teams require the players to wear shinguards. They are plastic molds that are worn to protect your shins from kicks by other players. There are no helmets or shoulder pads in soccer and gloves can only be worn by goalies.
2. The person who officiates the game is called a referee.

Answer: True

The officials are called referees. Other sports that have referees are football, volleyball and basketball. Baseball, softball and cricket have umpires.
3. What is soccer's international championship games called?

Answer: World Cup

The World Series is baseball's championship, the Super Bowl is football's, and FIFA is the organization that oversees international soccer rules. The World Cup is played every four years.
4. What soccer position, on average, runs the least?

Answer: Goalie

Goalies tend to stay very near their goals. They may come out a little if they feel they can get the ball before the attacking team arrives. Midfielders tend to run the most as they have the most ground to cover.
5. How is a soccer game started?

Answer: Kickoff

Kickoffs are used to start both halves of the game as well as after a goal is scored. A punt is used in football, a throw in is in soccer but it doesn't start a game, and the first pitch is for baseball.
6. What part of the body can't touch the ball (unless you're a goalkeeper)?

Answer: Palm of the hand

No part of the hand or arm can touch the ball. A hand ball penalty will be called and the ball is given to the other team. You can use your head (as you get older) to send the ball over the other team, you can control a wild kick to you by first bouncing the ball off your chest down to your feet, and you certainly want to use the inside of your foot to dribble the ball.
7. A typical final score for a game of professional soccer might be 38-27.

Answer: False

Soccer games tend to be low scoring games. You only receive 1 point for a goal and typically not very many goals are scored. Professional soccer games easily can end with a score of 1-0. Kid and recreational games tend to have a few more than that but definitely not 38-27 goals!
8. What size ball is considered full size?

Answer: 5

Size 3 balls tend to be the size most kids start with around age 4 in organized soccer. Size 4 is recommended for ages 8-12 and the final size of 5 is for those aged 13 to adult.
9. What is another common name for soccer?

Answer: Football

While American football barely uses the feet during the game, soccer is played almost entirely with the feet, so "football" is a very appropriate name. The rest of the world refers to US-style football as "American football" or "gridiron".
10. When will an improper throw-in be called?

Answer: If you jump.

A proper throw in requires both feet on the ground, both hands on the ball and the ball thrown over the head. You can't jump, pick up a foot, throw from the side, use only one hand or toss underhand. While most coaches encourage you to be completely behind the sideline, your feet can actually be on the line, so long as you are not completely over it.
Source: Author iznibs

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 29 2022 : Guest 122: 10/10
Nov 29 2022 : jwash1: 8/10
Nov 29 2022 : Guest 87: 8/10
Nov 28 2022 : Guest 173: 10/10
Nov 27 2022 : Guest 71: 9/10
Nov 27 2022 : Guest 70: 8/10
Nov 27 2022 : Guest 99: 7/10
Nov 27 2022 : Guest 73: 8/10
Nov 26 2022 : Guest 69: 10/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Let's Go Play! Very Easy
2. Out of Bounds Average
3. The Boxer Very Easy
4. Major League Baseball for Kids! Easier
5. Sports Teams for Kids Very Easy
6. Gold! Easier
7. It's the Olympic Games! Easier
8. Tennis for Kids! Easier
9. Sports For Kids Easier
10. Sports Equipment Match Very Easy
11. What a Great Commentary Very Easy
12. Cross the Finish Line Easier

11/30/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us