FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Sports For Kids
Quiz about Sports For Kids

Sports For Kids Trivia Quiz


OK kids let's test your sports knowledge. Have fun.

A multiple-choice quiz by jmoskow. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Topics for Kids
  8. »
  9. Sports for Kids

Author
jmoskow
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
178,524
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
9151
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 82 (9/10), RJOhio (10/10), Guest 92 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. What sport is a lot like softball? Hint


Question 2 of 10
2. Which of the following is not an extreme sport? Hint


Question 3 of 10
3. Which of the following athletes is incorrectly matched with his sport? Hint


Question 4 of 10
4. Which sport uses a net, a racket, and a shuttlecock? Hint


Question 5 of 10
5. What is the football player called in American football that receives the ball at the start of the play and can throw the ball? Hint


Question 6 of 10
6. Based on the number of people who play it, what is the most popular sport in the world? Hint


Question 7 of 10
7. Which of the following sports does not use a ball? Hint


Question 8 of 10
8. What professional golfer was considered the best in the world from 1999-2003? Hint


Question 9 of 10
9. What are the buildings called that honor the greatest players of each sport? Hint


Question 10 of 10
10. What world-wide sporting competition is held every four years for athletes from every country to compete in summer and winter sports? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 82: 9/10
May 24 2024 : RJOhio: 10/10
May 24 2024 : Guest 92: 6/10
May 22 2024 : Guest 62: 9/10
May 19 2024 : Guest 108: 9/10
May 17 2024 : Guest 107: 10/10
May 17 2024 : granpa46: 10/10
May 15 2024 : Iva9Brain: 8/10
May 15 2024 : Guest 72: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What sport is a lot like softball?

Answer: Baseball

The rules of softball are almost identical to baseball. A softball is bigger, the field usually smaller, and pitching is usually underhanded.
2. Which of the following is not an extreme sport?

Answer: Gymnastics

Extreme sports can be very dangerous without proper equipment, training and supervision.
3. Which of the following athletes is incorrectly matched with his sport?

Answer: Muhammad Ali - Football

Muhammad Ali was a boxer. All of these athletes are considered by many as the greatest ever in their sport.
4. Which sport uses a net, a racket, and a shuttlecock?

Answer: Badminton

The shuttlecock is also called a birdie by many people. Badminton is fun to play even in your yard.
5. What is the football player called in American football that receives the ball at the start of the play and can throw the ball?

Answer: Quarterback

The quarterback is usually the star of the team because he runs the offense and makes the most exciting plays. Famous quarterbacks include Johnny Unitas, John Elway, and Dan Marino.
6. Based on the number of people who play it, what is the most popular sport in the world?

Answer: Soccer

Soccer is played by millions of people in almost every country in the world. Famous soccer players are Pele and David Beckham.
7. Which of the following sports does not use a ball?

Answer: Ice Hockey

In ice hockey, a small round rubber disc called a puck is pushed around the ice by a stick. A point is awarded when the puck is hit into a net protected by a player on the other team.
8. What professional golfer was considered the best in the world from 1999-2003?

Answer: Tiger Woods

Tiger Woods has established himself as one of the greatest golfers of all time. He was ranked number one for 5 straight years. Jack Nicklaus and Arnold Palmer were the top players in the 1960's.
9. What are the buildings called that honor the greatest players of each sport?

Answer: Hall of Fame

The Baseball Hall of Fame is in Cooperstown, New York. The Football Hall of Fame is in Canton, Ohio. The Basketball Hall of Fame is in Springfield, Massachusetts. These are very popular tourist attractions.
10. What world-wide sporting competition is held every four years for athletes from every country to compete in summer and winter sports?

Answer: The Olympics

The Summer Olympics were held in 2004 in Athens, Greece which is considered the original home of the Olympic Games. The first modern Olympics were held in Athens in 1896.
Source: Author jmoskow

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us