FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about My Best Friend
Quiz about My Best Friend

My Best Friend Trivia Quiz


Everyone needs a best friend, even fictional characters. Match the characters from movies, books, and television shows to their best friend.

A matching quiz by jddrsi_raven. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Topics for Kids

Author
jddrsi_raven
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
405,235
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
614
Last 3 plays: gooshie (8/10), jackseleven (6/10), Guest 104 (3/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Frodo Baggins  
  Samwise Gamgee
2. Han Solo  
  Ron Weasley
3. Harry Potter  
  James P. Sullivan
4. Kanan Jarrus  
  Tow Mater
5. Katniss Everdeen  
  Baymax
6. Hiccup  
  Gale Hawthorne
7. Mike Wazowski  
  Toothless
8. Elsa  
  Chewbacca
9. Hiro Hamada  
  Anna
10. Lightning McQueen  
  Hera Syndulla





Select each answer

1. Frodo Baggins
2. Han Solo
3. Harry Potter
4. Kanan Jarrus
5. Katniss Everdeen
6. Hiccup
7. Mike Wazowski
8. Elsa
9. Hiro Hamada
10. Lightning McQueen

Most Recent Scores
May 30 2024 : gooshie: 8/10
May 25 2024 : jackseleven: 6/10
May 01 2024 : Guest 104: 3/10
May 01 2024 : CountryFarmer: 10/10
Apr 25 2024 : Johnmcmanners: 10/10
Apr 22 2024 : Kat1982: 7/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Frodo Baggins

Answer: Samwise Gamgee

Frodo and Sam are two of the main characters from J.R.R. Tolkien's "The Lord of the Rings" trilogy. The two are tasked with journeying deep into the heart of Mordor to destroy the "One Ring" of the evil Sauron.
2. Han Solo

Answer: Chewbacca

Han Solo and Chewbacca are a famous pair from George Lucas' "Star Wars." Han Solo is a smuggler and captain of the Millennium Falcon. Chewbacca, a Wookiee, is Solo's best friend and co-pilot. Both of them join the Rebel Alliance in their fight against the Empire, and are both good friends of Jedi Knight Luke Skywalker.
3. Harry Potter

Answer: Ron Weasley

Harry and Ron are best friends is the Wizarding World created by author J.K. Rowling. Both of them begin their education at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry together. Ron stays by Harry's side through their journey together, including during Harry's constant battling with Lord Voldemort.
4. Kanan Jarrus

Answer: Hera Syndulla

Kanan Jarrus and Hera Syndulla are characters in the "Star Wars Rebels" TV series. Kanan is the leader of the crew of the Ghost, who fight against the Empire. The Ghost is flown by Hera, who becomes a general in the Rebel Alliance.
5. Katniss Everdeen

Answer: Gale Hawthorne

Katniss and Gale are characters in Suzanne Collins' "The Hunger Games" series. Katniss and Gale are best friends when we meet them at the beginning of the series. They live in District 12 in the country of Panem, ruled by the cruel Capitol.
6. Hiccup

Answer: Toothless

Dreamworks Animation released "How to Train Your Dragon" in 2010. The main character is Hiccup, a Viking who befriends Toothless, a dragon that he intended to kill to prove to his father that he was a normal Viking. Their friendship brings Vikings and dragons together, ending the fighting between the two sides.
7. Mike Wazowski

Answer: James P. Sullivan

Disney's "Monsters, Inc." tells the story of Mike and Sulley who are employees at Monsters, Incorporated. They collect screams from children, which are used as a source of energy for the city of Monstropolis. Sulley befriends Boo, a little girl who wanders into the monster world. Mike and Sulley have been best friends since they left college, and they work together to keep Boo safe, and return her home.
8. Elsa

Answer: Anna

In Disney's "Frozen", Elsa and Anna are not just sisters, they're best friends. Elsa has the magical ability to freeze things, which causes her to be isolated from Anna for most of their childhood. After their parents are killed, Elsa becomes Queen. She tries to keep herself isolated for everyone's safety, but Anna continues to tell her that she can control her powers, and that she doesn't need to hide.
9. Hiro Hamada

Answer: Baymax

In Disney's "Big Hero Six", Hiro Hamada befriends Baymax, a robot created by his brother Tadashi before his death. Baymax is programed to be a health care provider, able to help people with just about any medical issue. Hiro, Baymax, and their group of friends help uncover the mystery of who stole Tadashi's micro bots, and began using them for their own schemes.
10. Lightning McQueen

Answer: Tow Mater

Disney and Pixar's "Cars" tells the story of Lightning McQueen, a rookie race car in the Piston Cup racing circuit. Lightning McQueen befriends Mater when he destroys the road through Mater's home of Radiator Springs. He is forced by the citizens to fix the road before he is free to travel to California for his race in the Piston Cup. Mater chooses McQueen as his best friend, and the two become best friends after Lightning realizes that Radiator Springs is a friendly place to live.
Source: Author jddrsi_raven

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Commission #64:

If you're looking to play the BEST quizzes, look no further. This list features quizzes from Commission 64, which ran in the Author's Lounge starting in November 2020. Get the best score you can!

  1. East or West, Home's the Best Average
  2. That's What Tiggers Do Best (1) Average
  3. Her Best Friend Easier
  4. Almost the Best Easier
  5. Best Left Unsaid Very Easy
  6. The Best Part of Waking Up Average
  7. Best in Class Easier
  8. The Best Has Yet to Come Easier
  9. Best Foot Forward Easier
  10. Best Boy, What Does He Do? Average
  11. Always Second Best Average
  12. Man's Best Friend Very Easy

6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us