Quiz about Nick Jr Shows  Oswald
Quiz about Nick Jr Shows  Oswald

Nick Jr Shows - "Oswald" Trivia Quiz


A quiz about the kids' show "Oswald" on Nick Jr.

A multiple-choice quiz by kkevcamsmom. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. TV for Kids
  8. »
  9. TV for Kids I-R

Author
kkevcamsmom
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
207,430
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
827
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 73 (10/10), Guest 49 (8/10), Guest 47 (2/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What color is Oswald's hat? Hint

Yellow
Red
Black
Blue

2. Who is Oswald's penguin friend? Hint

Henry
Weenie
Daisy
Oobi

3. Daisy is a friend of Oswald's; what is Daisy? Hint

A flower
A dog
A snowman
A octopus

4. What is the name of Oswald's dog? Hint

Rover
Fido
Weenie
Fifi

5. What is the name of Madame Butterfly's baby? Hint

Baby Catrina
Baby Katie
Baby Sally
Baby Sara

6. On the show, Oswald has some friends that are twins, what are they called? Hint

The Flower twins
The Egg Twins
The Tree Twins
The Bacon Twins

7. What does Johnny the Snowman sell? Hint

Nachos
Ice Cream
Hot Dogs
Cotton Candy

8. What number is the same as how many legs Oswald has? Hint

9
6
8
10

9. What city do Oswald and his friends live in? Hint

Small Town
Big City
Light City
Building City

10. What color is Oswald? Hint

Purple
Pink
Yellow
Blue


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What color is Oswald's hat?

Answer: Black

Oswald wears a black derby hat. He tips his derby to you when he knows you're visiting.
2. Who is Oswald's penguin friend?

Answer: Henry

David Lander, who played Squiggy on the sitcom "Laverne and Shirley", lends his voice to Henry, a particular penguin who is Oswald's best friend.
3. Daisy is a friend of Oswald's; what is Daisy?

Answer: A flower

Daisies are known as the Gerbera flower. Little-known trivia: Gerberas were first imported to Europe in the 19th century.
4. What is the name of Oswald's dog?

Answer: Weenie

Oswald has a pet hot dog. Yes, a pet hot dog. His name is Weenie.
5. What is the name of Madame Butterfly's baby?

Answer: Baby Catrina

Laraine Newman, one of the original cast members on "Saturday Night Live", is the voice of Madame Butterfly on "Oswald". She runs the Big Diner and cares for her daughter, Catrina Caterpillar.
6. On the show, Oswald has some friends that are twins, what are they called?

Answer: The Egg Twins

The Egg Twins are not main characters but have been on quite a few times.
7. What does Johnny the Snowman sell?

Answer: Ice Cream

Oswald and Weenie enjoy the yummy swizzleberry swirl and vanilla dog biscuit in one episode.
8. What number is the same as how many legs Oswald has?

Answer: 8

The largest and smallest octopuses are found off the United States. The largest is the North Pacific Octopus that may grow to over 30 ft and weighs more than 100 lbs. The smallest is the Californian which only reaches 3/8" to 1" in length.
9. What city do Oswald and his friends live in?

Answer: Big City

Big City is where they all live. He mentions the city's name quite a lot.
10. What color is Oswald?

Answer: Blue

Oswald, the loveable big blue octopus, is brought to life by the voice of Fred Savage, well known for his role as Kevin Arnold on the television series "The Wonder Years" as well as films such as "The Princess Bride" and "Vice Versa".
Source: Author kkevcamsmom

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 24 2022 : Guest 73: 10/10
Nov 18 2022 : Guest 49: 8/10
Nov 12 2022 : Guest 47: 2/10
Nov 07 2022 : Guest 64: 2/10
Nov 03 2022 : Guest 174: 10/10
Nov 03 2022 : Guest 174: 10/10
Oct 31 2022 : Guest 107: 10/10
Oct 30 2022 : Guest 86: 2/10
Oct 16 2022 : Guest 50: 10/10

Score Distribution

quiz
12/2/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us