Quiz about The Aliens of Ben 10
Quiz about The Aliens of Ben 10

The Aliens of "Ben 10" Trivia Quiz


This quiz is on the "Ben 10" aliens. It includes ones from the Omnitrix and the villains.

A multiple-choice quiz by m4tthew101. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. TV for Kids A-C
  8. »
  9. Ben 10

Author
m4tthew101
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
281,659
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
3637
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 1 (8/10), Guest 1 (8/10), Guest 1 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What alien is evil and got stuck in the Omnitrix? Hint

Cannonbolt
Wildmutt
Ghostfreak
Fourarms

2. Who is the main enemy in season 1? Hint

Kevin 11
Vilgax
Enoch
Hex

3. Which alien can eat things then barf it up? Hint

Upchuck
Fourarms
Benmummy
XLR8

4. Who was the first alien whose DNA was put in the Omnitrix by Ben? Hint

Benmummy
Benwolf
Benvictor
Ditto

5. Which alien has no eyes and is quite dog-like? Hint

Bendoggy
Wildmutt
Wilddog
Benmutt

6. Which alien has four arms? Hint

Fourarms
Wildmutt
Ghostfreak
Benmummy

7. Which alien lives on a sun? Hint

Heatblast
Fire Starter
Heatbomb
Heat Starter

8. Which alien has super speed? Hint

Fast Chase
Heatblast
XLR8
Fourarms

9. What alien can become a ball? Hint

Cannonball
Pin Ball
Ball Man
Cannonbolt

10. What alien is a plant-like creature? Hint

Plant Dude
Benwolf
Wildmutt
Wildvine


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What alien is evil and got stuck in the Omnitrix?

Answer: Ghostfreak

In season 2 Ghostfreak escaped from the Omnitrix and revealed he was evil. He then tried to possess Ben so he could have the Omnitrix.
2. Who is the main enemy in season 1?

Answer: Vilgax

All throughout the season, Vilgax sent people to get the Omnitrix. In the season finale, he almost succeeded.
3. Which alien can eat things then barf it up?

Answer: Upchuck

Upchuck first appeared in season 3. It was the episode "The Visitor."
4. Who was the first alien whose DNA was put in the Omnitrix by Ben?

Answer: Benwolf

Ben absorbed Benwolf's DNA first. Then he absorbed Benmummy's DNA. He absorbed Benvictor's DNA in the season 3 finale. He didn't get Ditto's until season 4.
5. Which alien has no eyes and is quite dog-like?

Answer: Wildmutt

Wildmutt can also climb trees with his sharp claws. Along with him not having eyes, he can't talk either.
6. Which alien has four arms?

Answer: Fourarms

Fourarm's name really tells you what his power is. A lot of people don't really notice he has four eyes too.
7. Which alien lives on a sun?

Answer: Heatblast

Heatblast can shoot fire from his hands and mouth. He also can put out fires.
8. Which alien has super speed?

Answer: XLR8

XLR8 is just a short way to name him Accelerate. Ben does this a lot when naming the aliens.
9. What alien can become a ball?

Answer: Cannonbolt

A lot of people think his name is Cannonball, but his real name is Cannonbolt. He appears first in "Big Tick," an episode in season 2.
10. What alien is a plant-like creature?

Answer: Wildvine

Wildvine appeared in "Camp Fear" in season 2. He can shoot gas bomb seeds out of his back, and can stretch his arms and legs. This came in handy when he was fighting off the mushrooms.
Source: Author m4tthew101

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 05 2022 : Guest 1: 8/10
Dec 05 2022 : Guest 1: 8/10
Dec 04 2022 : Guest 1: 8/10
Dec 04 2022 : Guest 122: 10/10
Nov 30 2022 : Guest 109: 0/10
Nov 28 2022 : Guest 117: 0/10
Nov 27 2022 : Guest 98: 9/10
Nov 27 2022 : Guest 190: 9/10
Nov 25 2022 : Guest 137: 1/10

Score Distribution

quiz
12/7/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us