FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Phonetic Alphabet  Part One
Quiz about The Phonetic Alphabet  Part One

The Phonetic Alphabet - Part One Quiz


Many people,firemen and policemen for example use this alphabet when talking on their radio.How many do you know.Based on the standard NATO version.

A multiple-choice quiz by romeomikegolf. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Topics for Kids

Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
168,523
Updated
Dec 06 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
6313
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: fado72 (10/10), BayRoan (10/10), Guest 82 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. A is...? Hint


Question 2 of 10
2. B is ...? Hint


Question 3 of 10
3. Cracker is the word for C.


Question 4 of 10
4. D is ...? Hint


Question 5 of 10
5. Echo is the word for E.


Question 6 of 10
6. F is...? Hint


Question 7 of 10
7. G is...? Hint


Question 8 of 10
8. Holdup is the word for H.


Question 9 of 10
9. Which country's name is used for I? Hint


Question 10 of 10
10. J is (almost) a girl's name. Hint





Most Recent Scores
Jun 22 2024 : fado72: 10/10
Jun 12 2024 : BayRoan: 10/10
Jun 03 2024 : Guest 82: 10/10
May 04 2024 : PurpleComet: 10/10
May 03 2024 : GoodwinPD: 10/10
May 01 2024 : Guest 198: 9/10
Apr 30 2024 : Kat1982: 10/10
Apr 29 2024 : miamisammy29: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. A is...?

Answer: Alpha

Alpha is also the first letter of the Greek ALPHAbet.
2. B is ...?

Answer: Bravo

Words are chosen so that they will not be mistaken for something else.
3. Cracker is the word for C.

Answer: False

The word for C is Charlie.
4. D is ...?

Answer: Delta

A river can have a delta where it enters the sea.
5. Echo is the word for E.

Answer: True

Echo is a character from mythology. She was a nymph who pined away until only her voice was left.
6. F is...?

Answer: Foxtrot

A foxtrot is also a type of dance.
7. G is...?

Answer: Golf

8. Holdup is the word for H.

Answer: False

H is Hotel.
9. Which country's name is used for I?

Answer: India

10. J is (almost) a girl's name.

Answer: Juliett

Source: Author romeomikegolf

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ILuv2Teach before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us