FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Completely Useless Trivia
Quiz about Completely Useless Trivia

Completely Useless Trivia Trivia Quiz


Here is an assortment of useless trivia from psychology to music to world history. Hopefully you will know as much useless trivia as I do.

A multiple-choice quiz by CrystalKU. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed 10 Questions
  8. »
  9. 10 Qn Mix For Experts A

Author
CrystalKU
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
119,294
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
1922
Last 3 plays: Guest 172 (3/10), Guest 174 (5/10), Guest 184 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Where is the infamous haunted Lemp Mansion located? Hint


Question 2 of 10
2. Which of these is NOT a real disease? Hint


Question 3 of 10
3. What is it called when you repeat a word so many times it loses all meaning? Hint


Question 4 of 10
4. Who had the first posthumous number one hit in the US? Hint


Question 5 of 10
5. The process of matter being elongated as it is pulled into a black hole is known as what? Hint


Question 6 of 10
6. Which of these is not a major stage of Freud's development theory? Hint


Question 7 of 10
7. In what year was the coronation of Charlemagne? Hint


Question 8 of 10
8. What genus was "Lucy" the oldest human-like skeletal remains to be nearly complete when discovered? Hint


Question 9 of 10
9. Archbishop James Ussher did extensive research with the Bible and he decided God created the earth in what year? Hint


Question 10 of 10
10. What is the carbon used in carbon dating? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 08 2024 : Guest 172: 3/10
Mar 29 2024 : Guest 174: 5/10
Feb 28 2024 : Guest 184: 6/10
Feb 22 2024 : Guest 175: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where is the infamous haunted Lemp Mansion located?

Answer: St. Louis

The mansion is said to be haunted by various members of the Lemp family, who had been prominent in the brewing industry, and several of whom died in tragic circumstances. It is considered to be one of the most haunted places in the USA.
2. Which of these is NOT a real disease?

Answer: Infrascapulaligamentaryencephalitis

I made made up infrascapulaligamentaryencephalitis, however Ultramicroscopicsilicovolcanocanosis is a lung disease caused by prolonged exposure to harsh dust or ash; Klinefelter's Disease is the presence of an extra X chromosome in a male (XXY); and Maple Syrup Urine Disease or MSUD causes the urine to smell like maple syrup.
3. What is it called when you repeat a word so many times it loses all meaning?

Answer: semantic satiation

So the next time you are sitting in class staring at your pencil thinking of the word pencil and you think it so many times it seems like there is no way the name of the object you are holding can be called a pencil, just know you are simply suffering from an acute case of semantic satiation.
4. Who had the first posthumous number one hit in the US?

Answer: Otis Redding

"Sittin' on the Dock of the Bay" is one of my favorite songs. Otis Redding died in a plane crash shortly before the release of this song. The song became hit the Billboard Charts at #4 on March 16, 1968.
5. The process of matter being elongated as it is pulled into a black hole is known as what?

Answer: spaghettification

Whenever you see a cartoon or such and the character is being pulled into a vortex of some kind and their legs elongate and disappear first...that is spaghettification.
6. Which of these is not a major stage of Freud's development theory?

Answer: Womb (Vagina)

According to Freud the oral stage is the first, which lasts from birth to 18 months; the anal stage-18 months to 3 1/2 years; phallic stage-3 1/2 to 7 years; Latency period-7 to puberty; and the genital stage-puberty through death. However the womb or vagina is important in Freud's dream analysis theory.
7. In what year was the coronation of Charlemagne?

Answer: 800 AD

He became King of the Franks in 771, King of Lombardy in 773 and was crowned emperor of the West by Pope Leo III in 800.
8. What genus was "Lucy" the oldest human-like skeletal remains to be nearly complete when discovered?

Answer: Australopithecus afarensis

We are homo sapien sapiens. The Australopithecines were much more ape-like in appearance and they appeared about 4.4 million years ago.
9. Archbishop James Ussher did extensive research with the Bible and he decided God created the earth in what year?

Answer: 4004 BC

Ussher studied birth dates, ages, and death dates of the disciples along with other clues in the Bible to suggest how old the earth must be.
10. What is the carbon used in carbon dating?

Answer: Carbon-14

Carbon-14 is a radioactive isotope which is compared to the carbon-14 and carbon-12 in the sample to be dated. The formula t = [ ln (Nf/No) / (-0.693) ] x t1/2 is used to determine the approximate age of the artifact.
Source: Author CrystalKU

This quiz was reviewed by FunTrivia editor spanishliz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Trivia Hodgepodge Very Difficult
2. World's Most Boring Quiz Very Difficult
3. How Good is your General Ignorance? Very Difficult
4. Useless But Interesting Trivia Very Difficult
5. Yet More Totally Random Useless Knowledge Very Difficult
6. Not So Fast! Very Difficult
7. 100 Facts Very Difficult
8. So You Think You Know Trivia? Very Difficult
9. Guild Potpourri 2 Very Difficult
10. Random Trivial Facts Very Difficult
11. Random Information Difficult
12. Balderdash! Very Difficult

4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us