FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Hey Jude This Quiz is About You
Quiz about Hey Jude This Quiz is About You

Hey Jude, This Quiz is About You


Although the name Jude is not extremely popular for naming children, it has appeared numerous times in history and popular culture. This quiz tests your knowledge of some of these instances of the name Jude. Best of luck!

A multiple-choice quiz by Triviaballer. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Thematic Fun
  8. »
  9. Thematic Names

Author
Triviaballer
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
305,168
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1160
Last 3 plays: bradez (5/10), jonnowales (7/10), Guest 172 (2/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of the following is NOT true regarding Thomas Hardy's novel "Jude the Obscure"? Hint


Question 2 of 10
2. In which book of the New King James Version of the Bible would one find the following passage? "Is he not the carpenter, the son of Mary, and the brother of James and Joses and Judas and Simon? And are not his sisters here with us? And they took offense at him." Hint


Question 3 of 10
3. What word is often used to describe the book of Jude in the Christian New Testament? Hint


Question 4 of 10
4. What character from the Marvel Universe was able to attract victims with hypnotic powers and then turn them to dust with his touch? Hint


Question 5 of 10
5. What member of The Beatles begins the song "Hey Jude" by singing lead vocals and playing the piano? Hint


Question 6 of 10
6. What actress starred alongside Christopher Eccleston in the 1996 film "Jude"? Hint


Question 7 of 10
7. Jude Law was nominated for an Academy Award in 2000 and 2003 for the roles of Dickie Greenleaf and Inman. In which two movies did he star as these characters? Hint


Question 8 of 10
8. What soap opera ran from March 1997 to December 2005 and featured a character named Jude Davenport? Hint


Question 9 of 10
9. What Canadian hockey player amassed 75 goals and 165 assists for the NHL's Minnesota North Stars from the 1970-71 season to the 1973-74 season? Hint


Question 10 of 10
10. What pseudonym has Judy Blundell used for her "Star Wars" works of the prequel era including "Jedi Apprentice", "Jedi Quest", "The Last of the Jedi" and "Legacy of the Jedi"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 12 2024 : bradez: 5/10
Apr 10 2024 : jonnowales: 7/10
Apr 01 2024 : Guest 172: 2/10
Mar 21 2024 : LadyNym: 8/10
Mar 21 2024 : SueGo: 4/10
Mar 16 2024 : Sethdv7: 10/10
Mar 12 2024 : Guest 175: 4/10
Mar 10 2024 : Guest 151: 4/10
Mar 04 2024 : Guest 50: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the following is NOT true regarding Thomas Hardy's novel "Jude the Obscure"?

Answer: Jude grew up in the town of Birmingham, England.

The story's title character, Jude Fawley, was a stonemason in the English region of Wessex. All of Thomas Hardy's major novels are set in the area of Wessex but he often gave real places fictional names in his stories.
2. In which book of the New King James Version of the Bible would one find the following passage? "Is he not the carpenter, the son of Mary, and the brother of James and Joses and Judas and Simon? And are not his sisters here with us? And they took offense at him."

Answer: Mark

Jude (alternatively called Judas or Judah) is the third brother of Jesus named in the Gospel of Mark in the New Testament. Jude is also mentioned in Matthew 13:55 and Luke 6:16.
3. What word is often used to describe the book of Jude in the Christian New Testament?

Answer: Epistle

Many of the books of the New Testament are in the form of an epistle which is defined as an elegant and didactic letter sent to a person or group of people. The Epistle of Jude is widely believed to have been authored by the brother of Jesus mentioned in the Gospel of Mark.
4. What character from the Marvel Universe was able to attract victims with hypnotic powers and then turn them to dust with his touch?

Answer: Jude the Entropic Man

Jude the Entropic Man first appeared in "Marvel Two-In-One" in August 1978. Jude the Entropic Man was created by Victorious using the Cosmic Cube, the remains of Yagzan, soil, slime and stone.
5. What member of The Beatles begins the song "Hey Jude" by singing lead vocals and playing the piano?

Answer: Paul McCartney

"Hey Jude", released in August 1968, was the first single from The Beatle's record label "Apple Records". The song was written by Paul McCartney to comfort John Lennon's son Julian through his parents' divorce.
6. What actress starred alongside Christopher Eccleston in the 1996 film "Jude"?

Answer: Kate Winslet

"Jude" was directed by Michael Winterbottom and is based on Thomas Hardy's novel "Jude the Obscure". Liam Cunningham, Rachel Griffiths and June Whitfeld also appeared in the film.
7. Jude Law was nominated for an Academy Award in 2000 and 2003 for the roles of Dickie Greenleaf and Inman. In which two movies did he star as these characters?

Answer: "The Talented Mr. Ripley" and "Cold Mountain"

Jude Law was nominated for an Academy Award for Best Actor in a Supporting Role for "The Talented Mr. Ripley" and for Best Actor in a Leading Role for "Cold Mountain". Law's first major movie role was in 1997 in the film "Gattaca" where he starred alongside Ethan Hawke and Uma Thurman.
8. What soap opera ran from March 1997 to December 2005 and featured a character named Jude Davenport?

Answer: Family Affairs

Jude Davenport, played by Daniel Jackson, was the adopted brother of Robert Davenport. Jude caused a lot of drama with the Davenport family when he pursued a romantic relationship with Robert's daughter Jessica.
9. What Canadian hockey player amassed 75 goals and 165 assists for the NHL's Minnesota North Stars from the 1970-71 season to the 1973-74 season?

Answer: Jude Drouin

Jude Drouin led the American Hockey League in scoring during the 1969-70 season when he played for the Nova Scotia Voyageurs. Jude Dibia is a Nigerian born author of the novels "Walking with Shadows" and "Unbridled". Jude Bolton was a longtime Australian rules football player for the Australian Swans. Jude Wanniski was an American journalist and associate editor of "The Wall Street Journal" from 1972 to 1978.
10. What pseudonym has Judy Blundell used for her "Star Wars" works of the prequel era including "Jedi Apprentice", "Jedi Quest", "The Last of the Jedi" and "Legacy of the Jedi"?

Answer: Jude Watson

Judy Blundell won the 2008 National Book Award for Young People's Literature for her story "What I Saw and How I Lied". Blundell also wrote the popular novels "Premonitions" and "Disappearance" under the pseudonym of Jude Watson.
Source: Author Triviaballer

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Triv's General Knowledge Quizzes (1):

These are quizzes I've submitted to the General Knowledge category over time.

  1. Duck, Duck, Go Quiz! Average
  2. Mixed USA Trivia Difficult
  3. Darling, This Quiz is for You Tough
  4. Mum's the Word Average
  5. Hey Jude, This Quiz is About You Tough

4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us