FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Not Another Test
Quiz about Not Another Test

Not Another Test! Trivia Quiz


This quiz is a modest test on the word "test" as it is used in a variety of disciplines. Hopefully, you will have fun selecting the appropriate usage.

A multiple-choice quiz by christopherm. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Thematic Fun
  8. »
  9. Thematic Abstract Ideas

Author
christopherm
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
354,690
Updated
Jun 06 23
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
2747
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Victortennis (10/10), matthewpokemon (10/10), Guest 175 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. The colors blue and red are significant in this basic chemical test. We want to know if a solution is a base or an acid. What is the name of this test? Hint


Question 2 of 10
2. In order to assess the safety of a vehicle, many important tests are conducted. Intelligence is not required, so dummies usually participate in this test. What kind of test is it? Hint


Question 3 of 10
3. If you are an aspiring thespian, actor or actress, you may have to audition for the part. Even those well established in the field may have to pass this test. What is it called? Hint


Question 4 of 10
4. On the way to becoming a physician in the US, one needs to provide a suitable score on this entrance examination. What is the acronym for this important test? Hint


Question 5 of 10
5. Many employers want to assess prospective candidates by administering a test that provides an introspective into the psychological make-up of a candidate. One notable example is the Myers-Briggs Type Indicator. What kind of test is this? Hint


Question 6 of 10
6. Mensa is a relatively exclusive organization. In order to qualify, one needs to achieve a score at or above the 98th percentile on which kind of test? Hint


Question 7 of 10
7. You might wonder if you can be a universal type donor or you may need to assess an underlying medical condition. Which important medical test should you take to find out? Hint


Question 8 of 10
8. Drinking and driving don't go together well. If one is suspected of imbibing too much and operating a motor vehicle, which test is most commonly administered to test alcohol consumption? Hint


Question 9 of 10
9. High school students in the US who are interested in pursuing further education should sit for which examination? Hint


Question 10 of 10
10. Before the advent of more modern and efficient methods of determining pregnancy, this test was one of the more common ways of establishing pregnancy. What is the animal associated with this test? (Bugs Bunny would be mortified.) Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 22 2024 : Victortennis: 10/10
Jan 24 2024 : matthewpokemon: 10/10
Jan 16 2024 : Guest 175: 9/10
Jan 06 2024 : Eleanor18: 4/10
Jan 04 2024 : boon99: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The colors blue and red are significant in this basic chemical test. We want to know if a solution is a base or an acid. What is the name of this test?

Answer: Litmus test

With your blue Litmus paper and red Litmus paper, you may be able to determine the pH level of a solution. For example, dipping your blue Litmus paper into an acidic solution will turn the Litmus paper red.
2. In order to assess the safety of a vehicle, many important tests are conducted. Intelligence is not required, so dummies usually participate in this test. What kind of test is it?

Answer: Crash test

Carrying out rigorous crash tests for cars involves serious risks. So, the venerable crash test dummy was created to participate in these tests. The usage of these simulated people has provided invaluable information for the development of safe vehicles.
3. If you are an aspiring thespian, actor or actress, you may have to audition for the part. Even those well established in the field may have to pass this test. What is it called?

Answer: screen test

Even prominent actors may have to pass a screen test in order to be cast in a particular role. One of the more inspiring stories of famous first screen tests involves Fred Astaire. The synopsis was: "Can't act. Can't sing. Balding. Can dance a little." Naturally, Astaire went on to prove the evaluation to be a bit harsh.
4. On the way to becoming a physician in the US, one needs to provide a suitable score on this entrance examination. What is the acronym for this important test?

Answer: MCAT

On the arduous way to becoming a doctor in the US, one must tender a suitable score on the Medical School Admission Test. The LSAT is for prospective lawyers. The PCAT is a requirement for pharmacy school and the Praxis exams are for teachers.
5. Many employers want to assess prospective candidates by administering a test that provides an introspective into the psychological make-up of a candidate. One notable example is the Myers-Briggs Type Indicator. What kind of test is this?

Answer: personality test

Many employers that deal with sensitive information, security and classified material want to know more about the psychological profile of prospective employees. So, a personality test is administered. The MMPI and the MBTI are two of the more popular personality tests used for employment purposes.
6. Mensa is a relatively exclusive organization. In order to qualify, one needs to achieve a score at or above the 98th percentile on which kind of test?

Answer: IQ test

The only qualification for Mensa is an acceptable score on an approved IQ test. Naturally, there is a significant amount of discussion and argument as to what exactly connotes intelligence and whether it can be measured by a standardized test.
7. You might wonder if you can be a universal type donor or you may need to assess an underlying medical condition. Which important medical test should you take to find out?

Answer: blood test

Blood testing provides a wealth of information about the health state of a patient. It is also important to know one's blood type in the event of an emergency. Blood testing is one of the fundamental tests in diagnostic medicine.
8. Drinking and driving don't go together well. If one is suspected of imbibing too much and operating a motor vehicle, which test is most commonly administered to test alcohol consumption?

Answer: Breathalyzer test

If one is suspected of drinking alcohol and driving, a test may be administered by law enforcement officials to determine the blood-alcohol content. The Breathalyzer is the most commonly used. However, a field sobriety test while not completely reliable may also be given. There are serious consequences so the bottom line is simply, don't drink and drive.
9. High school students in the US who are interested in pursuing further education should sit for which examination?

Answer: SAT

The SAT has undergone a myriad of changes since its inception, but it is still the preeminent exam for aspiring college students in the US. The acronym originally stood for Scholastic Aptitude Test, but it no longer carries that title. The significant alternate test is the ACT, which is well accepted with most colleges and universities.
10. Before the advent of more modern and efficient methods of determining pregnancy, this test was one of the more common ways of establishing pregnancy. What is the animal associated with this test? (Bugs Bunny would be mortified.)

Answer: rabbit

The so-called "rabbit test" was a method of determining pregnancy. The test looks for the presence of a particular hormone in the animal test subject after an injection from the host human female.
Source: Author christopherm

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us