FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Ten General Knowledge Questions
Quiz about Ten General Knowledge Questions

Ten General Knowledge Questions Quiz


Ten questions, ten topics, see what you know...

A multiple-choice quiz by bridget3. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed 10 Questions
  8. »
  9. Mixed 10 Qn Tough B

Author
bridget3
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
22,085
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
8585
Last 3 plays: Guest 78 (5/10), Guest 65 (5/10), Guest 107 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which singer had hits with 'Maggie May' and 'Do Ya Think I'm Sexy'? Hint


Question 2 of 10
2. Which plane was blown up over Lockerbie, Scotland? Hint


Question 3 of 10
3. Who plays Jessica Fletcher in 'Murder, She Wrote'?

Answer: (Two Words)
Question 4 of 10
4. Who said of George W. Bush, 'George is no dummy. He is a smart guy'? Hint


Question 5 of 10
5. What relationship does Bridget Fonda have with Jane Fonda? Hint


Question 6 of 10
6. Which disease has been eradicated from SE Asia in the early 21st century? Hint


Question 7 of 10
7. Which is the first ghost to appear in Dickens' 'A Christmas Carol'? Hint


Question 8 of 10
8. Who was the last governor of Hong Kong? Hint


Question 9 of 10
9. Who was the first king of Israel? Hint


Question 10 of 10
10. Who is the patron saint of Scotland? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 23 2024 : Guest 78: 5/10
Feb 22 2024 : Guest 65: 5/10
Feb 22 2024 : Guest 107: 6/10
Feb 22 2024 : Guest 41: 8/10
Feb 22 2024 : Guest 209: 3/10
Feb 21 2024 : Guest 172: 5/10
Feb 21 2024 : brm50diboll: 10/10
Feb 20 2024 : Guest 96: 7/10
Feb 20 2024 : Guest 99: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which singer had hits with 'Maggie May' and 'Do Ya Think I'm Sexy'?

Answer: Rod Stewart

He also sang 'Sailing', one of the Guinness Book of Records all time top 40 songs.
2. Which plane was blown up over Lockerbie, Scotland?

Answer: Flight 103

Pan Am flight 103 was blown up on 21 December 1988. The trial of the alleged Libyan bombers is still taking place.
3. Who plays Jessica Fletcher in 'Murder, She Wrote'?

Answer: Angela Lansbury

Angela Lansbury was born in Great Britain where her father, George Lansbury, became a government minister.
4. Who said of George W. Bush, 'George is no dummy. He is a smart guy'?

Answer: Barbara Bush

Well, she is his mother....
5. What relationship does Bridget Fonda have with Jane Fonda?

Answer: Niece

Bridget Fonda is daughter of Peter Fonda, niece of Jane Fonda and grand-daughter of Henry.
6. Which disease has been eradicated from SE Asia in the early 21st century?

Answer: Polio

The World Health Organisation has run a major vaccination campaign around the Pacific Rim.
7. Which is the first ghost to appear in Dickens' 'A Christmas Carol'?

Answer: Jacob Marley

Jacob Marley was Scrooge's former business partner. He warns Scrooge of the Christmas ghosts to come.
8. Who was the last governor of Hong Kong?

Answer: Chris Patten

Chris Patten, a former UK Conservative government minister, was the last governor. John Patten is a different ex MP. Prince Charles presided at the handover of Hong Kong. Martin Lee is a leading democratic campaigner in Hong Kong.
9. Who was the first king of Israel?

Answer: Saul

Saul was the first king. He was the father of Jonathan and patron of David. David in turn was the father of Solomon.
10. Who is the patron saint of Scotland?

Answer: St Andrew

St Andrew is one of the 12 disciples, so not actually Scottish. St Patrick became patron saint of Ireland. St James sounds Scottish but is patron saint of Spain.
Source: Author bridget3

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us