Quiz about Trivia Fun
Quiz about Trivia Fun

Trivia Fun Trivia Quiz


A few items of general trivia. Hope you have fun with these. Good luck!

A multiple-choice quiz by justawful. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed 15 Questions
  8. »
  9. Mixed 15 Q. Difficult

Author
justawful
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
51,956
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Difficult
Avg Score
7 / 15
Plays
2430
Last 3 plays: Guest 73 (13/15), Guest 184 (10/15), Guest 109 (5/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. There is a chapel in Chimayo, New Mexico that contains something that is said to have healing power. What is it? Hint

Sand
Grass
Water
Adobe

2. What is a 'Basenji'? Hint

A Pakistani wedding garment
A Chinese cart
An African river boat
A dog that rarely barks

3. What abolitionist was hanged at Charles Town, West Virginia in 1859? Hint

Frederick Douglass
John Brown
Dred Scott
Harriet Tubman

4. In 1944 president Franklin Roosevelt dispatched a naval destroyer to pick something up for him. What was it? Hint

His wife Eleanor
His dog Fala
Cigars
Uranium

5. In the classic novel 'Lord of the Flies', what, specifically, was the Lord of the Flies? Hint

An island
A dead body
A pig's head
A conch

6. Accused JFK killer Lee Harvey Oswald has only one word inscribed on his gravestone. What is it? Hint

Martyr
Assassin
Oswald
Innocent

7. What was the name of the souvenir making Indian tribe in the 60s era sitcom 'F Troop'? Hint

Siouxnamis
Saparrows
Kiowacs
Hekawis

8. What was the main reason for the formation of the U.S. Secret Service? Hint

To protect the president
To act as a national police force
To detect government subversives
To prevent counterfeiting

9. In the early 1980s what company marketed the enormously successful parlor video game 'Pac Man'? Hint

Wang
Cinematronics
Mitsubishi
Bally

10. Who was the first baseball player to play in both the little league world series and the major league world series? Hint

Pie Traynor
Sandy Koufax
Boog Powell
Hank Aaron

11. How long after liftoff did it take the crew of Apollo 11 to reach the surface of the moon? Hint

Apollo 11 never went to the moon
76 hours
Just over 4 days
Just under 2 weeks

12. Arguably the largest bank in the U.S. is Bank of America. What was its original name? Hint

Main Street Savings and Loan
Bank of Toledo
Bank of Italy
Freedom Bank

13. Whose real name is 'Bilbo Baggins'? Hint

Spiderman
The Hobbit
Puff Daddy
Mr. T

14. One of the biggest flops in TV history was a show called 'My Mother the Car'. What actress was the voice of the car? Hint

Donna Reed
Lucille Ball
Ann Southern
Mary Tyler Moore

15. Speaking of cars that were a flop, the biggest flop in the history of the Ford motor company was the Ford 'Edsel'. What was the Edsel named after? Hint

Early engine maker Edmund Deisel
Henry Ford's dog
Henry Ford's son
The town in which Henry Ford grew up


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. There is a chapel in Chimayo, New Mexico that contains something that is said to have healing power. What is it?

Answer: Sand

People make pilgrimmages from miles around to purchase the healing sand.
2. What is a 'Basenji'?

Answer: A dog that rarely barks

Considered one of the finest of hunting dogs, it is often referred to as the barkless dog.
3. What abolitionist was hanged at Charles Town, West Virginia in 1859?

Answer: John Brown

His execution followed his ill fated raid on the town of Harpers Ferry.
4. In 1944 president Franklin Roosevelt dispatched a naval destroyer to pick something up for him. What was it?

Answer: His dog Fala

It created a political embarrassment for him at the time. The cost to taxpayers was said to be over a million dollars.
5. In the classic novel 'Lord of the Flies', what, specifically, was the Lord of the Flies?

Answer: A pig's head

The pig was killed by the boys, and its head was mounted on a stake.
6. Accused JFK killer Lee Harvey Oswald has only one word inscribed on his gravestone. What is it?

Answer: Oswald

Buried at Rose Hill Memorial Park in Fort Worth Texas, the cemetery wishes to keep the location of the grave a secret, to avoid any possibility of vandalism.
7. What was the name of the souvenir making Indian tribe in the 60s era sitcom 'F Troop'?

Answer: Hekawis

The TV series ran from 1965-1967.
8. What was the main reason for the formation of the U.S. Secret Service?

Answer: To prevent counterfeiting

Because of their efforts, the U.S. has one of the lowest rates of counterfeiting worldwide.
9. In the early 1980s what company marketed the enormously successful parlor video game 'Pac Man'?

Answer: Bally

One of the most successful video games of all time.
10. Who was the first baseball player to play in both the little league world series and the major league world series?

Answer: Boog Powell

The longtime Oriole first baseman.
11. How long after liftoff did it take the crew of Apollo 11 to reach the surface of the moon?

Answer: Just over 4 days

Neil Armstrong and Buzz Aldrin walked on the surface of the moon 4.25 days after liftoff.
12. Arguably the largest bank in the U.S. is Bank of America. What was its original name?

Answer: Bank of Italy

Started in San Francisco by Italian immigrant A.P. Giannini.
13. Whose real name is 'Bilbo Baggins'?

Answer: The Hobbit

The famous J.R.R. Tolkien character.
14. One of the biggest flops in TV history was a show called 'My Mother the Car'. What actress was the voice of the car?

Answer: Ann Southern

The show starred Jerry Van Dyke, who owned a car that was really his re-in-'car'nated deceased mother.
15. Speaking of cars that were a flop, the biggest flop in the history of the Ford motor company was the Ford 'Edsel'. What was the Edsel named after?

Answer: Henry Ford's son

The 1950s era flop is now a car collector's dream.
Source: Author justawful

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LeoDaVinci before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 25 2022 : Guest 73: 13/15
Nov 25 2022 : Guest 184: 10/15
Nov 25 2022 : Guest 109: 5/15
Nov 25 2022 : Guest 66: 9/15
Nov 25 2022 : Inquizition: 5/15
Nov 25 2022 : bradncarol: 7/15
Nov 25 2022 : Guest 108: 10/15
Nov 25 2022 : Guest 213: 2/15
Nov 25 2022 : Guest 73: 8/15

Score Distribution

quiz
12/1/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us