FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about UFOs
Quiz about UFOs

UFOs Trivia Quiz


UFOs are a topic that has fascinated millions of people all over the world for milleniums. Hopefully, if you are not one of these many people, you become one after this quiz.

A multiple-choice quiz by jagman09. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. The Unexplained
  8. »
  9. UFOs and Aliens

Author
jagman09
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
241,613
Updated
Sep 03 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
4118
Last 3 plays: Guest 119 (7/10), Guest 111 (6/10), Guest 185 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. What does UFO stand for? Hint


Question 2 of 10
2. When a UFO is explained it is called a(n): Hint


Question 3 of 10
3. What year was the first recognized sighting in the United States of America? Hint


Question 4 of 10
4. Which of these is a UFO also known as? Hint


Question 5 of 10
5. Ufology is a recognized branch of science.


Question 6 of 10
6. The term "flying saucer" is credited to whom? Hint


Question 7 of 10
7. Where was Mr. Arnold's UFO sighting? Hint


Question 8 of 10
8. Which is the name of a society that believes in UFOs as a religion? Hint


Question 9 of 10
9. What object are UFOs most commonly thought of as? Hint


Question 10 of 10
10. Which planet is sometimes thought to be a UFO? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 16 2024 : Guest 119: 7/10
Jul 16 2024 : Guest 111: 6/10
Jul 15 2024 : Guest 185: 7/10
Jul 10 2024 : Guest 59: 3/10
Jul 02 2024 : Johnmcmanners: 10/10
Jul 02 2024 : Guest 73: 8/10
Jul 02 2024 : Guest 168: 6/10
Jul 02 2024 : rjeroslow: 9/10
Jul 02 2024 : Guest 174: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What does UFO stand for?

Answer: Unidentified Flying Object

If you don't get this one, research UFOs. An unidentified flying object means that it is an inexplicable object in the sky.
2. When a UFO is explained it is called a(n):

Answer: Identified object

It is actually inaccurate to refer to an identified object as a UFO.
3. What year was the first recognized sighting in the United States of America?

Answer: 1947

Although UFO's have been reported since ancient times, this was the first one that was widely known about within the United States.
4. Which of these is a UFO also known as?

Answer: flying saucer

Although UFO is the "official" terminology, flying saucer is also widely accepted.
5. Ufology is a recognized branch of science.

Answer: False

Ufology is the study of unidentified flying objects. This includes studying reports, sightings, physical evidence, and unexplained phenomena. However, it is not recognized as an actual branch within the scope of scientific inquiry.
6. The term "flying saucer" is credited to whom?

Answer: Kenneth Arnold

Kenneth Arnold is usually credited with the term after his UFO sighting on June 24, 1947.
7. Where was Mr. Arnold's UFO sighting?

Answer: Mount Rainier, Washington

Arnold claimed that he saw nine objects in the sky that were incredibly bright.
8. Which is the name of a society that believes in UFOs as a religion?

Answer: Aetherius Society

Founded in the 1950's in England, the Aetherius Society and its leader George King claim to have been telepathically contacted by the alien "Aetherius".
9. What object are UFOs most commonly thought of as?

Answer: frisbees

There is actually a comic where a frisbee was mistaken for a UFO.
10. Which planet is sometimes thought to be a UFO?

Answer: Venus

Venus is now an IFO. Thanks for playing the quiz!
Source: Author jagman09

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ArleneRimmer before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us