FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Why Do Fools Fall in Love
Quiz about Why Do Fools Fall in Love

Why Do Fools Fall in Love? Trivia Quiz


Kyle The Kennel Boy groaned, stamped his feet, and said: "What did I do to deserve this quiz title?", before opening up the world's best computer search engine (Poodle) to find 10 questions on a theme combining fools and love.

A multiple-choice quiz by darksplash. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Thematic Fun
  8. »
  9. Thematic Emotions

Author
darksplash
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
329,054
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
3135
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: BayRoan (10/10), jxhsutt (6/10), Bluebottle2 (9/10).
Question 1 of 10
1. Challenged to come up with a quiz entitled "Why Do Fools Fall in Love?" Kyle The Kennel Boy turned first to the music charts. Which band had a hit in 1956 with a song of that name? Hint


Question 2 of 10
2. "Why Do Fools Fall in Love?" was a song that has been covered by both male and female singers, or so Kyle The Kennel Boy discovered as he researched the title for the 'Any Questions?' quiz challenge. Twenty-five years after it was first released, which diva took the song to number seven in the US Charts? Hint


Question 3 of 10
3. More than 40 years after the song "Why Do Fools Fall In Love?" was first a hit, a 1998 movie of the same name traced the story of the struggle to establish the writing credits of the song, or so Kyle The Kennel Boy discovered. Which soon-to-be 'Bond Girl' was one of the stars? Hint


Question 4 of 10
4. As he pondered the question "Why Do Fools Fall In love", Kyle The Kennel Boy came across a marvellous quote from a sometimes sleepy, other times speeding, actress: "I'm a fool for love....I'm a big believer in love at first sight because I think everything happens for a reason". Which actress was this? Hint


Question 5 of 10
5. Taking a break from quiz writing, Kyle The Kennel Boy settled down with a DVD of the 1985 movie "Fool For Love". It was based on a play of the same name written by Sam Shepard, who also led the movie's cast. Who played the main love interest? Hint


Question 6 of 10
6. As he worked his way through questions on a quiz entitled "Why Do Fools Fall In Love", Kyle The Kennel Boy could not help but sing another song to himself:
"Fools in love, well are there any other kind of lovers?
Fools in love, is there any other kind of pain?"
Can you Look Sharp enough to tell me which of these wrote it?
Hint


Question 7 of 10
7. It is not often that high literature gets much attention in Kyle The Kennel Boy's humble bookcase, but one such moment came when he read the lines:
"Thou blind fool, Love, what dost thou to mine eyes,
That they behold, and see not what they see?
They know what beauty is, see where it lies,
Yet what the best is take the worst to be."
Who do you think, wrote those lines?
Hint


Question 8 of 10
8. Sometimes priceless pearls of wisdom come from unexpected places. Which famous 'dumb blonde' said: "I've never fooled anyone. I've let people fool themselves. They didn't bother to find out who and what I was. Instead they would invent a character for me. I wouldn't argue with them. They were obviously loving somebody I wasn't."? Hint


Question 9 of 10
9. Everyone, it seemed to Kyle The Kennel Boy, was singing about fools in love as he heard these lyrics on the radio:
"You're just a fool, you know you're in love
You've got to face it to live in this world
You take the good along with the bad
Sometimes you're happy and sometimes you're sad"
Which male and female duo had a hit with a song entitled 'A Fool In Love'?
Hint


Question 10 of 10
10. "Why Do Fools Fall In Love?", 'beats me' muttered Kyle The Kennel Boy as he was reminded of the old saying "There is no difference between a wise man and a fool when they fall in love".
Under which 'law' of science is this an irrefutable fact?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 19 2024 : BayRoan: 10/10
May 14 2024 : jxhsutt: 6/10
May 13 2024 : Bluebottle2: 9/10
May 12 2024 : crossesq: 7/10
Apr 26 2024 : gracious1: 9/10
Apr 23 2024 : toddruby96: 10/10
Apr 23 2024 : Gispepfu: 10/10
Apr 22 2024 : mspurple54: 10/10
Apr 15 2024 : Qmel: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Challenged to come up with a quiz entitled "Why Do Fools Fall in Love?" Kyle The Kennel Boy turned first to the music charts. Which band had a hit in 1956 with a song of that name?

Answer: Frankie Lymon & The Teenagers

Frankie Lymon & The Teenagers took the song to Number One in the R&B Charts and Number 6 in the Billboard Charts. It was a reworking of a song called "Why Do Birds Sing So Gay?"
"Why do fools fall in love?
Why do birds sing so gay?
And lovers await the break of day
Why do they fall in love?"
Lymon was just 13 at the time.
2. "Why Do Fools Fall in Love?" was a song that has been covered by both male and female singers, or so Kyle The Kennel Boy discovered as he researched the title for the 'Any Questions?' quiz challenge. Twenty-five years after it was first released, which diva took the song to number seven in the US Charts?

Answer: Diana Ross

Ross's 1981 version was also a Number 4 UK hit. Others to record covers included Kenny Rankin, Gale Storm, Marion Ryan, Alma Cogan, The Beach Boys, Frankie Valli & The Four Seasons and Joni Mitchel
3. More than 40 years after the song "Why Do Fools Fall In Love?" was first a hit, a 1998 movie of the same name traced the story of the struggle to establish the writing credits of the song, or so Kyle The Kennel Boy discovered. Which soon-to-be 'Bond Girl' was one of the stars?

Answer: Halle Berry

Berry, Vivica A. Fox and Lela Rochon starred as the three wives of songwriter Frankie Lymon (played by Larenz Tate). There had always been controversy over who deserved the writing credits, and the story told of the courtroom battle of the women to receive Lymon's share.
Halle Berry starred in the James Bond movie "Die Another Day" in 2002.
4. As he pondered the question "Why Do Fools Fall In love", Kyle The Kennel Boy came across a marvellous quote from a sometimes sleepy, other times speeding, actress: "I'm a fool for love....I'm a big believer in love at first sight because I think everything happens for a reason". Which actress was this?

Answer: Sandra Bullock

Sandra Bullock, of course, starred in "While You Were Sleeping" (1995) and "Speed" (1994). Let's quietly forget about "Speed 2" (1997) and move on.
5. Taking a break from quiz writing, Kyle The Kennel Boy settled down with a DVD of the 1985 movie "Fool For Love". It was based on a play of the same name written by Sam Shepard, who also led the movie's cast. Who played the main love interest?

Answer: Kim Basinger

Harry Dean Stanton and Randy Quaid also had important roles. The movie told something of tempestuous relationship between the characters played by Basinger and Shepard.
6. As he worked his way through questions on a quiz entitled "Why Do Fools Fall In Love", Kyle The Kennel Boy could not help but sing another song to himself: "Fools in love, well are there any other kind of lovers? Fools in love, is there any other kind of pain?" Can you Look Sharp enough to tell me which of these wrote it?

Answer: Joe Jackson

"Fools in love they think they're heroes
'Cause they get to feel more pain
I say fools in love are zeros
I should know, I should know
Because this fool's in love again..." Jackson sang on his 1979 debut album "Look Sharp".
You may also have heard Inara George sing a version on an episode of the TV medical drama "Grey's Anatomy".
7. It is not often that high literature gets much attention in Kyle The Kennel Boy's humble bookcase, but one such moment came when he read the lines: "Thou blind fool, Love, what dost thou to mine eyes, That they behold, and see not what they see? They know what beauty is, see where it lies, Yet what the best is take the worst to be." Who do you think, wrote those lines?

Answer: William Shakespeare

These were the opening lines of Shakespeare's 'Sonnet 137'. Shakespeare included a clearly defined 'fool' character in many of his plays.
8. Sometimes priceless pearls of wisdom come from unexpected places. Which famous 'dumb blonde' said: "I've never fooled anyone. I've let people fool themselves. They didn't bother to find out who and what I was. Instead they would invent a character for me. I wouldn't argue with them. They were obviously loving somebody I wasn't."?

Answer: Marilyn Monroe

Monroe carved out a movie-making niche as a stereotypical blonde bimbo, but she was a shrewd cookie who knew how to get what she wanted. That was neatly summed up in her pithy comment about men: ""When it comes down to it, I let them think what they want. If they care enough to bother with what I do, then I'm already better than them." She also said: "I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle.

But if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best" and "Give a girl the right shoes, and she can conquer the world." Hands up all who thought the only clever comment she ever came up with was "Happy birthday Mr President."
9. Everyone, it seemed to Kyle The Kennel Boy, was singing about fools in love as he heard these lyrics on the radio: "You're just a fool, you know you're in love You've got to face it to live in this world You take the good along with the bad Sometimes you're happy and sometimes you're sad" Which male and female duo had a hit with a song entitled 'A Fool In Love'?

Answer: Ike and Tina Turner

"He's got me smiling when I should be ashamed
Got me laughing when my heart is in pain
Oh no, I must be a fool
Cause I do anything you ask me to"
This was Ike and Tina's 1960 debut as a duo, though she had been singing in his band for some time. It reached Number 2 in the US R&B Charts and Number 27 in the Pop Charts.
10. "Why Do Fools Fall In Love?", 'beats me' muttered Kyle The Kennel Boy as he was reminded of the old saying "There is no difference between a wise man and a fool when they fall in love". Under which 'law' of science is this an irrefutable fact?

Answer: Murphy's

The phrase "Murphy's Law" was said to be named after Capt Edward A. Murphy, an American air force engineer. He was said to have coined the law "If anything can go wrong, it will" at Edwards Air Force Base in 1949.
Other love-linked examples of 'Murphy's Law' (the genre, rather than the engineer's own sayings) include: "All the good ones are taken"; "Money can't buy love, but it sure gets you a great bargaining position;" "The qualities that most attract a woman to a man are usually the same ones she can't stand years later;" and "Never stand between a fire hydrant and a dog."
Source: Author darksplash

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Quizzes with the Same Name as Mine:

I noticed that some other people wrote quizzes that had the same title as quizzes I wrote. Here's a chance to play their quizzes.

  1. Dr. Strangelove Average
  2. Dr. Strangelove Average
  3. Why Do Fools Fall in Love? Average
  4. A Wing and a Prayer Average
  5. A Wing and a Prayer Average
  6. A Wing and a Prayer Average
  7. A Wing and a Prayer Easier
  8. A Wing and a Prayer Average
  9. A Wing and a Prayer Average
  10. A Wing and a Prayer Average
  11. Madame Curie Average

Also part of quiz list
5/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us