FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Yard of Blonde Girls
Quiz about Yard of Blonde Girls

Yard of Blonde Girls Trivia Quiz


What do you call a blonde with half a brain? Gifted! Yes, we've all heard the jokes, now let's look at some famous blonde references in popular culture.

A multiple-choice quiz by darksplash. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Thematic Fun
  8. »
  9. Thematic People

Author
darksplash
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
331,777
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
3870
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 136 (7/10), siameez (8/10), Kendor63 (6/10).
Question 1 of 10
1. Some women (I'm told) fake it: but which actress was "Legally Blonde"? Hint


Question 2 of 10
2. "Gentlemen Prefer Blondes", or so a 1953 movie would have us believe. With stars such as Jane Russell and Marilyn Monroe in the cast, director Howard Hawks may well have had a point. What, though, did a song from the movie suggest that the blondes preferred as their best friend? Hint


Question 3 of 10
3. Which singer/songwriter was capable of many styles and rose to new heights with an album called "Blonde on Blonde"? Hint


Question 4 of 10
4. Which singer declared that "Blondes Have More Fun"? Hint


Question 5 of 10
5. "It takes a lot of money to look this cheap": Which Southern songbird was the subject of a biography called "Smart Blonde"? Hint


Question 6 of 10
6. "I wanna be a platinum blonde
Just like all the sexy stars
Marilyn and Jean, Jayne, Mae and Marlene
Yeah they, they really had fun
In a luminous day-glo shade
Walk into a bar and I'll have it made..." Which appropriately named band sang these lyrics?
Hint


Question 7 of 10
7. "The name's Blonde, Jane Blonde", or so might the hero of a series of espionage novels for younger readers have said. Who created the fictional Jane Blonde? Hint


Question 8 of 10
8. Which actress nicknamed "the blonde bombshell" starred in a 1931 movie called "Platinum Blonde"?
Hint


Question 9 of 10
9. There are lots of female characters in animated TV shows and cartoon strips, but which of these was the only blonde girl? Hint


Question 10 of 10
10. Some people maintain that the 1940s and 1950s were a golden era for Hollywood. Of these four stars from that era, which was the only blonde? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 08 2024 : Guest 136: 7/10
Mar 31 2024 : siameez: 8/10
Mar 30 2024 : Kendor63: 6/10
Mar 25 2024 : Guest 4: 5/10
Mar 25 2024 : slay01: 10/10
Mar 24 2024 : Guest 70: 7/10
Mar 24 2024 : Guest 98: 7/10
Mar 23 2024 : Hayes1953: 8/10
Mar 23 2024 : Guest 99: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Some women (I'm told) fake it: but which actress was "Legally Blonde"?

Answer: Reese Witherspoon

Reese Witherspoon starred in the 2001 comedy "Legally Blonde" and the 2003 sequel "Legally Blonde 2" as a somewhat scatty college girl who wanted to prove to an ex-boyfriend that she had substance as well as style. Although socially a bit of a misfit, she set out to earn a law degree.
2. "Gentlemen Prefer Blondes", or so a 1953 movie would have us believe. With stars such as Jane Russell and Marilyn Monroe in the cast, director Howard Hawks may well have had a point. What, though, did a song from the movie suggest that the blondes preferred as their best friend?

Answer: Diamonds

"Diamonds Are A Girl's Best Friend" was a song from the Broadway show on which the movie was based. Carol Channing sang the song in the show and Monroe reprised it in the movie. "Gentlemen Prefer Blondes" was first a novel, then a stage show and a silent movie before it became a musical on Broadway. Russell and Monroe played two showgirls on a trans-Atlantic cruise looking to have a good time and to find a rich husband.
3. Which singer/songwriter was capable of many styles and rose to new heights with an album called "Blonde on Blonde"?

Answer: Bob Dylan

"Blonde On Blonde" was Dylan's seventh album and was released in 1966. It reached Number 9 in the US charts and Number 3 in the UK.
4. Which singer declared that "Blondes Have More Fun"?

Answer: Rod Stewart

"Blondes Have More Fun" was the title and a track from Rod Stewart's ninth album, which was released in 1978. The opening track "Do Ya Think I'm Sexy?" was a UK Number One hit. The answer is that some women at least did and he was known for his relationships and marriages to - mostly - blondes.
5. "It takes a lot of money to look this cheap": Which Southern songbird was the subject of a biography called "Smart Blonde"?

Answer: Dolly Parton

"Smart Blonde" was written by Stephen Miller and was an unauthorised biography of a country singer famous for her luxuriant blonde hairstyle and some other notable features. "It takes a lot of money to look this cheap." was one of Parton's own quips about herself and she freely admitted to enhancing her looks and that she once entered a Dolly Parton look-alike contest - and lost.
6. "I wanna be a platinum blonde Just like all the sexy stars Marilyn and Jean, Jayne, Mae and Marlene Yeah they, they really had fun In a luminous day-glo shade Walk into a bar and I'll have it made..." Which appropriately named band sang these lyrics?

Answer: Blondie

"Platinum Blonde" was a 1975 demo. It appeared on the reissued album "Blondie" in 2001 as a bonus track.
7. "The name's Blonde, Jane Blonde", or so might the hero of a series of espionage novels for younger readers have said. Who created the fictional Jane Blonde?

Answer: Jill Marshall

The 'Jane Blonde' books were, of course, a parody of the James Bond franchise. They told the story of an ordinary girl called Janey Browne and her alter-ego 'spylet' Jane Blonde. Like Bond, Jane Blonde had a liking for wonderful gadgets. The first in the series, 'Jane Blonde: Sensational Spylet', appeared in 2006.
8. Which actress nicknamed "the blonde bombshell" starred in a 1931 movie called "Platinum Blonde"?

Answer: Jean Harlow

Born in Kansas on March 3 1911, Jean Harlow was pretty-much stereotyped as a sultry blonde vamp. Harlow's most productive period was between 1928 and 1937, when she sometimes made up to four movies a year (seven in 1931 alone). "Platinum Blonde" was the story of a girl from a high class family who fell in love with a newspaper reporter who had published a scandalous story about the family.
9. There are lots of female characters in animated TV shows and cartoon strips, but which of these was the only blonde girl?

Answer: Angelica Pickles

Angelica Pickles appeared in the TV shows "Rugrats" between 1991 and 2004 and then "All Grown Up!" between 2003 and 2008.
Peppermint Patty and Lucy Van Pelt both appeared in the long-running "Peanuts" cartoon strip and TV show. Velma Dinkley appeared in the "Scooby Doo" adventures.
10. Some people maintain that the 1940s and 1950s were a golden era for Hollywood. Of these four stars from that era, which was the only blonde?

Answer: Greta Garbo

The three wrong answers were all noted for their darker tresses. (This is not to claim that one or more did not adopt a different from usual colour for a particular role.)
Source: Author darksplash

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us