FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Capitals of the World
Quiz about Capitals of the World

Test yourself! Take this Capitals of the World Quiz | Cities of the World


This quiz will determine your knowledge of capitals of the world. No atlases needed!

A multiple-choice quiz by andy9822. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Cities of the World
  8. »
  9. World Capitals

Author
andy9822
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
332,078
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
5720
Last 3 plays: Guest 174 (6/10), 4wally (10/10), Guest 38 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. South Africa has three capitals. Which is the executive one? Hint


Question 2 of 10
2. Which of these Brazilian cities became the country's capital in 1960?
Hint


Question 3 of 10
3. Which Indian city is home to the Government of India, as well as being the nation's capital? Hint


Question 4 of 10
4. Which city is located at the River Liffey's mouth, and is Ireland's capital? Hint


Question 5 of 10
5. This city, which is the capital of Canada, is home to the Rideau Canal. Name it. Hint


Question 6 of 10
6. Australia's capital city is found close to the Brindabella Ranges. What is it? Hint


Question 7 of 10
7. Located along the Atlantic coast, which city is French Guiana's capital? Hint


Question 8 of 10
8. Belize's capital is situated close to the Caribbean Sea. What is it? Hint


Question 9 of 10
9. Which Guatemalan city is found in the Valle de la Ermita? It is the country's capital. Hint


Question 10 of 10
10. What is the administrative capital of Sri Lanka? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 14 2024 : Guest 174: 6/10
May 10 2024 : 4wally: 10/10
Apr 26 2024 : Guest 38: 9/10
Apr 25 2024 : Menshevik: 6/10
Apr 19 2024 : Guest 196: 8/10
Apr 18 2024 : Guest 90: 4/10
Apr 17 2024 : Guest 128: 6/10
Apr 15 2024 : xxFruitcakexx: 9/10
Apr 12 2024 : Guest 78: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. South Africa has three capitals. Which is the executive one?

Answer: Pretoria

Pretoria is the country's executive capital. Cape Town is the legislative capital. Bloemfontein is South Africa's judicial capital. Johannesburg is the country's largest and most populous city.
2. Which of these Brazilian cities became the country's capital in 1960?

Answer: Brasilia

Brasilia became Brazil's capital on April 22, 1960. Before that, the capital was Rio de Janeiro, and Salvador was Brazil's first capital until 1763.
3. Which Indian city is home to the Government of India, as well as being the nation's capital?

Answer: New Delhi

Calcutta used to be the capital of India, but New Delhi became the capital in 1911. Sian (or Xi'an) is in China. Jakarta is in Indonesia.
4. Which city is located at the River Liffey's mouth, and is Ireland's capital?

Answer: Dublin

Cork is a city in Ireland, while Kerry is an Irish county. Shannon is the name of a river in Ireland.
5. This city, which is the capital of Canada, is home to the Rideau Canal. Name it.

Answer: Ottawa

Ottawa became the Canadian capital on December 31, 1857. The city is located in the province of Ontario.
6. Australia's capital city is found close to the Brindabella Ranges. What is it?

Answer: Canberra

Canberra was established in 1913. It was a planned city.
7. Located along the Atlantic coast, which city is French Guiana's capital?

Answer: Cayenne

The other choices were also cities in French Guiana. Cayenne has a land area of 23.60 km2.
8. Belize's capital is situated close to the Caribbean Sea. What is it?

Answer: Belmopan

Managua is Nicaragua's capital. Santo Domingo is the Dominican Republic's capital. San Jose is the capital of Costa Rica.
9. Which Guatemalan city is found in the Valle de la Ermita? It is the country's capital.

Answer: Guatemala City

All of the cities listed are found in Guatemala. Guatemala City has a land area of 1,905 km2.
10. What is the administrative capital of Sri Lanka?

Answer: Sri Jayawardenapura-Kotte

All of the choices are cities in Sri Lanka. While Sri Jayawardenapura-Kotte is the administrative capital, Colombo is the country's commercial capital.
Source: Author andy9822

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us