FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Different Kind of Capital Quiz
Quiz about Different Kind of Capital Quiz

Different Kind of Capital Quiz


This is just a quick quiz to test your capital knowledge!

A multiple-choice quiz by blinkin_au. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Cities of the World
  8. »
  9. World Capitals

Author
blinkin_au
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
17,526
Updated
May 12 23
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
9106
Last 3 plays: Guest 100 (6/15), gracious1 (10/15), Guest 70 (10/15).
- -
Question 1 of 15
1. Which capital city is located on the Niger River in West Africa and is located south west of Timbuktu? Hint


Question 2 of 15
2. Which capital city is built on the banks of the Vistula river and through its long history has been under the control of the Russians, Germans and Prussians? Hint


Question 3 of 15
3. Which capital city lies on the Mekong river near the border between itself and the country to its west? Hint


Question 4 of 15
4. Which city lies on both the White and Blue Nile Rivers? Hint


Question 5 of 15
5. The Yalta conference was held in this country. What is the capital of the country it was considered part of at the time? Hint


Question 6 of 15
6. What capital city lies about 100km west of Lake Nyasa? Hint


Question 7 of 15
7. Which capital lies about 40km south of the equator but is not in Africa? Hint


Question 8 of 15
8. Which capital was designed by Walter Burley Griffin? Hint


Question 9 of 15
9. Which capital city is the second largest national capital city built on an island in Europe? Hint


Question 10 of 15
10. Which capital city was founded by Remus and Romulus? Hint


Question 11 of 15
11. Which two capital cities lie across a river from each other? Hint


Question 12 of 15
12. What capital city lies in the country that is only bordered by Austria and Switzerland? Hint


Question 13 of 15
13. Which is the only capital in Arabia that has the same name as the country? Hint


Question 14 of 15
14. Which capital contains the Kremlin? Hint


Question 15 of 15
15. The capital city of United Arab Emirates is? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 10 2024 : Guest 100: 6/15
Mar 29 2024 : gracious1: 10/15
Mar 23 2024 : Guest 70: 10/15
Mar 20 2024 : Guest 162: 3/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which capital city is located on the Niger River in West Africa and is located south west of Timbuktu?

Answer: Bamako

Although Niamey is built on the Niger river it is not south west of Timbuktu.
2. Which capital city is built on the banks of the Vistula river and through its long history has been under the control of the Russians, Germans and Prussians?

Answer: Warsaw

3. Which capital city lies on the Mekong river near the border between itself and the country to its west?

Answer: Vientiane

4. Which city lies on both the White and Blue Nile Rivers?

Answer: Khartoum

5. The Yalta conference was held in this country. What is the capital of the country it was considered part of at the time?

Answer: Moscow

Yalta is in the Crimea, so its nationality has been disputed over the years. At the time of the Yalta conference, it was part of the Soviet Union, with the capital in Moscow. At other times it has been accepted as part of Ukraine, with the capital of Kyiv.

This is a situation which is by no means settled.
6. What capital city lies about 100km west of Lake Nyasa?

Answer: Lilongwe

7. Which capital lies about 40km south of the equator but is not in Africa?

Answer: Quito

8. Which capital was designed by Walter Burley Griffin?

Answer: Canberra

9. Which capital city is the second largest national capital city built on an island in Europe?

Answer: Copenhagen

10. Which capital city was founded by Remus and Romulus?

Answer: Rome

11. Which two capital cities lie across a river from each other?

Answer: Brazzaville and Kinshasa

12. What capital city lies in the country that is only bordered by Austria and Switzerland?

Answer: Vaduz

13. Which is the only capital in Arabia that has the same name as the country?

Answer: Kuwait City

14. Which capital contains the Kremlin?

Answer: Moscow

15. The capital city of United Arab Emirates is?

Answer: Abu Dhabi

Source: Author blinkin_au

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us