FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Louisiana Symbols
Quiz about Louisiana Symbols

Louisiana Symbols Trivia Quiz


Here is my first quiz about my home state--Louisiana! Take this quiz to see how much you know about my home state. Have fun and good luck!

A multiple-choice quiz by Bugsred. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. States F-L
  8. »
  9. Louisiana

Author
Bugsred
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
65,822
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
9 / 15
Plays
1809
Last 3 plays: Guest 161 (5/15), Guest 74 (15/15), Guest 73 (5/15).
- -
Question 1 of 15
1. What is the state wildflower? Hint


Question 2 of 15
2. What is the state reptile?

Answer: (One or two words)
Question 3 of 15
3. What is the state bird? Hint


Question 4 of 15
4. What is the state colors? Hint


Question 5 of 15
5. What is the state crustacean?

Answer: (starts with a c--think one of the most popluar cajun foods)
Question 6 of 15
6. What is the state drink? Hint


Question 7 of 15
7. What is the state flower?

Answer: (Mississippi is the _____ State)
Question 8 of 15
8. What is the state dog? Hint


Question 9 of 15
9. What is the state insect?

Answer: (one or two words, 8 or 5+3 letters)
Question 10 of 15
10. What is the state mammal? Hint


Question 11 of 15
11. What is the state musical instrument? Hint


Question 12 of 15
12. What is the state fossil? Hint


Question 13 of 15
13. What is the state tree? Hint


Question 14 of 15
14. What is the state freshwater fish? Hint


Question 15 of 15
15. What is the state gemstone? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 12 2024 : Guest 161: 5/15
Feb 29 2024 : Guest 74: 15/15
Feb 16 2024 : Guest 73: 5/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the state wildflower?

Answer: Louisiana iris

The bald cypress is the state tree, and magnolia is the state flower. As for daisy, it has nothing to do with Louisiana.
2. What is the state reptile?

Answer: american alligator

Because Louisiana is a swampy state, there are many alligators in the swamps of Louisiana.
3. What is the state bird?

Answer: brown pelican

The state bird is the brown pelican. You may find white or grayish pelicans but the brown pelican is the symbol of Louisiana.
4. What is the state colors?

Answer: blue, white, and gold

Red, white, and blue are the colors of the United States' flag.
5. What is the state crustacean?

Answer: crawfish

Louisiana is popular for crawfish when it is in season. Everybody enjoys the hot, boiled crawfish once a year.
6. What is the state drink?

Answer: milk

Milk became the state drink in 1983.
7. What is the state flower?

Answer: magnolia

Louisiana's state flower is the magnolia and Mississippi is known as the Magnolia State.
8. What is the state dog?

Answer: Catahoula Leopard dog

The dalmatian, black lab, and collie are not part of Louisiana's symbols.
9. What is the state insect?

Answer: honeybee

The state insect is the honeybee. They make the best honey, if you can heat the honey right.
10. What is the state mammal?

Answer: black bear

11. What is the state musical instrument?

Answer: diatonic accordion

Commonly known as the 'cajun' accordion.
12. What is the state fossil?

Answer: petrified palmwood

13. What is the state tree?

Answer: bald cypress

Louisiana does have many oak and pine trees but no redwood trees.
14. What is the state freshwater fish?

Answer: white perch

Louisiana is famous for her catfish but the white perch is the state freshwater fish.
15. What is the state gemstone?

Answer: agate

Sapphires, rubies, and garnets are gems but they are also birthstones.
Source: Author Bugsred

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us