FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Match those capital cities
Quiz about Match those capital cities

Geography Quiz: Match those capital cities: 10 Questions | Cities of the World


This is a test quiz, trying out a new experimental quiz format.

A matching quiz by Terry. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Cities of the World
  8. »
  9. World Capitals

Author
Terry
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
379,866
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
4171
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 97 (5/10), Guest 45 (3/10), lgholden (5/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Canada's capital, known for its beautiful canal  
  Bern
2. The capital of the USA, known for its grand monuments  
  Helsinki
3. The capital of Australia, a small park-like city  
  London
4. The capital of the UK, known for its famous river  
  Lima
5. The capital of Sweden, sometimes called "The Venice of the North"  
  Washington, D.C.
6. The capital of Peru, founded by Francisco Pizarro  
  Ottawa
7. The capital of Denmark, known for its Tivoli Gardens  
  Berlin
8. The capital of Switzerland, the fifth most populous in the country  
  Copenhagen
9. The capital of Finland, known for its beautiful scenery  
  Stockholm
10. The capital of Germany, known for the wall that is no longer there  
  Canberra





Select each answer

1. Canada's capital, known for its beautiful canal
2. The capital of the USA, known for its grand monuments
3. The capital of Australia, a small park-like city
4. The capital of the UK, known for its famous river
5. The capital of Sweden, sometimes called "The Venice of the North"
6. The capital of Peru, founded by Francisco Pizarro
7. The capital of Denmark, known for its Tivoli Gardens
8. The capital of Switzerland, the fifth most populous in the country
9. The capital of Finland, known for its beautiful scenery
10. The capital of Germany, known for the wall that is no longer there

Most Recent Scores
Jun 21 2024 : Guest 97: 5/10
Jun 20 2024 : Guest 45: 3/10
Jun 19 2024 : lgholden: 5/10
Jun 13 2024 : Guest 24: 10/10
Jun 12 2024 : Johnmcmanners: 10/10
Jun 08 2024 : brm50diboll: 10/10
Jun 07 2024 : Guest 157: 8/10
Jun 04 2024 : Guest 166: 8/10
Jun 01 2024 : Guest 72: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Canada's capital, known for its beautiful canal

Answer: Ottawa

This is a test quiz.
2. The capital of the USA, known for its grand monuments

Answer: Washington, D.C.

This is a test quiz.
3. The capital of Australia, a small park-like city

Answer: Canberra

This is a test quiz.
4. The capital of the UK, known for its famous river

Answer: London

This is a test quiz.
5. The capital of Sweden, sometimes called "The Venice of the North"

Answer: Stockholm

This is a test quiz.
6. The capital of Peru, founded by Francisco Pizarro

Answer: Lima

This is a test quiz.
7. The capital of Denmark, known for its Tivoli Gardens

Answer: Copenhagen

This is a test quiz.
8. The capital of Switzerland, the fifth most populous in the country

Answer: Bern

This is a test quiz.
9. The capital of Finland, known for its beautiful scenery

Answer: Helsinki

This is a test quiz..
10. The capital of Germany, known for the wall that is no longer there

Answer: Berlin

This is a test quiz.
Source: Author Terry

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us