FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about One Fact is Wrong
Quiz about One Fact is Wrong

One Fact is Wrong Trivia Quiz


Pick which one of these facts about a country is wrong - currency, capital city, population in millions, or total area in thousand square miles. All information is from the 2004 World Almanac.

A multiple-choice quiz by jmoskow. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Geography - Miscellany
  8. »
  9. Mixed Countries

Author
jmoskow
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
175,403
Updated
Dec 06 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
7066
Last 3 plays: Guest 203 (2/10), Upstart3 (8/10), Guest 94 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. Germany - Which fact is wrong? Hint


Question 2 of 10
2. United Kingdom - Which fact is wrong? Hint


Question 3 of 10
3. Indonesia - Which fact is wrong? Hint


Question 4 of 10
4. Canada - Which fact is wrong? Hint


Question 5 of 10
5. Israel - Which fact is wrong? Hint


Question 6 of 10
6. Brazil - Which fact is wrong? Hint


Question 7 of 10
7. Russia - Which fact is wrong? Hint


Question 8 of 10
8. Portugal - Which fact is wrong? Hint


Question 9 of 10
9. Australia - Which fact is wrong? Hint


Question 10 of 10
10. Ireland - Which fact is wrong? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 24 2024 : Guest 203: 2/10
Jul 23 2024 : Upstart3: 8/10
Jul 22 2024 : Guest 94: 4/10
Jul 21 2024 : Guest 172: 9/10
Jul 20 2024 : Guest 97: 10/10
Jul 16 2024 : Guest 5: 9/10
Jun 30 2024 : moonraker2: 6/10
Jun 30 2024 : cricketumpire: 6/10
Jun 29 2024 : Guest 142: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Germany - Which fact is wrong?

Answer: Capital: Bonn

Bonn was the capital of West Germany from the end of 1949 until the reunification of Germany in 1990. At that time, Berlin once again became the capital of all of Germany. Germany is about the size of Montana.
2. United Kingdom - Which fact is wrong?

Answer: Currency: Euro

When the UK was a member of the EU, it did not adopt the euro for its currency. The British love their pounds and pence. The U.K. is about the size of Michigan.
3. Indonesia - Which fact is wrong?

Answer: Population: < 125 Million

Believe it or not, the population of Indonesia is over an astounding 220 million people. It is the fourth most populated country in the world behind China, India and the United States.
4. Canada - Which fact is wrong?

Answer: Area: 2,123 Thousand Square Miles (2.1 Million)

Canada is the second largest country in the world in area at 3,852 thousand square miles (3.9 million). Only Russia is larger.
5. Israel - Which fact is wrong?

Answer: Area: 34 Thousand Square Miles

Israel is a very small nation at only eight thousand square miles or just about the size of New Jersey.
6. Brazil - Which fact is wrong?

Answer: Currency: Bolivar

The currency of Brazil is called real. Bolivar is the currency of Venezuela. Brazil is the fifth largest country in the world and the fifth most populated.
7. Russia - Which fact is wrong?

Answer: Population: > 215 Million

The area of the former Soviet Union was 8.6 million square miles. Russia is still the largest country in the world even after the other former Soviet Socialist Republics became independent nations.
8. Portugal - Which fact is wrong?

Answer: Currency: Real

Portugal is one of many European countries to convert currency to the Euro. Portugal is about the size of Indiana.
9. Australia - Which fact is wrong?

Answer: Capital: Melbourne

The capital of Australia is Canberra (population of 387 Thousand) located between the two major cities of Sydney and Melbourne (Populations over 3 million).
10. Ireland - Which fact is wrong?

Answer: Population: > 16 Million

Amazingly, Ireland has a population of well under half of that figure. Ireland is about the size of West Virginia. There are tens of millions of Americans of Irish descent. I hope you enjoyed my quiz.
Source: Author jmoskow

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us