FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Some North Carolina Geography
Quiz about Some North Carolina Geography

Some North Carolina Geography Trivia Quiz


Have fun with this quiz.All answers are towns or cities in North Carolina.You are to choose which is the right answer.

A multiple-choice quiz by redbirdnc. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. States N-O
  8. »
  9. North Carolina

Author
redbirdnc
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
63,931
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
3018
Last 3 plays: Guest 152 (9/10), Guest 104 (8/10), Guest 174 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. What city has the North Carolina Zoo? Hint


Question 2 of 10
2. What small town does Senator John Edwards come from? Hint


Question 3 of 10
3. Where is the Orton Plantation located? Hint


Question 4 of 10
4. What city has a record of being the 'Furniture Capital'? Hint


Question 5 of 10
5. What city is known as the 'Queen City'? Hint


Question 6 of 10
6. What city has an Army base that trains paratroopers? Hint


Question 7 of 10
7. In which small town did the Wright Brothers make their first successful flight? Hint


Question 8 of 10
8. What city does former Senator Bob Dole's wife Elizabeth come from? Hint


Question 9 of 10
9. What city is known for its tobacco products and diverse food products and also has a large office and manufacturing plant for cigarettes? Hint


Question 10 of 10
10. What city has an Indian Reservation located there? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 25 2024 : Guest 152: 9/10
Mar 19 2024 : Guest 104: 8/10
Mar 19 2024 : Guest 174: 8/10
Mar 17 2024 : Guest 71: 7/10
Mar 12 2024 : Guest 162: 10/10
Mar 12 2024 : Guest 97: 8/10
Mar 10 2024 : LizzyAllen3420: 7/10
Mar 10 2024 : Guest 24: 5/10
Mar 10 2024 : Guest 24: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What city has the North Carolina Zoo?

Answer: Asheboro

This zoo is rated as one of the best in the country for its natural surroundings.
2. What small town does Senator John Edwards come from?

Answer: Robbins

Senator Edwards was born in Seneca but raised in Robbins where he went to high school and church.
3. Where is the Orton Plantation located?

Answer: Wilmington

People come to this coastal city to see one of its major tourist attractions.
4. What city has a record of being the 'Furniture Capital'?

Answer: High Point

All of these cities manufacture furniture but only one has the title.
5. What city is known as the 'Queen City'?

Answer: Charlotte

6. What city has an Army base that trains paratroopers?

Answer: Fayetteville

7. In which small town did the Wright Brothers make their first successful flight?

Answer: Kitty Hawk

8. What city does former Senator Bob Dole's wife Elizabeth come from?

Answer: Salisbury

Elizabeth Dole was born and raised here.She is married to former Senator Bob Dole who was a presidential candidate.
9. What city is known for its tobacco products and diverse food products and also has a large office and manufacturing plant for cigarettes?

Answer: Winston-Salem

This city has the second largest tobacco company in the world and that is R.J.Reynolds Tobacco Co.
10. What city has an Indian Reservation located there?

Answer: Cherokee

This reservation is located in the western North Carolina mountains.
Source: Author redbirdnc

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us