Quiz about Remember 1986
Quiz about Remember 1986

Remember 1986? Trivia Quiz


1986, a year of two notable disasters. The year which saw Prince Andrew married to Sarah Ferguson (another disaster!) and Jack Nicklaus win his sixth US Masters title.

A multiple-choice quiz by minch. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. Nostalgia
  8. »
  9. 1980s Nostalgia

Author
minch
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
138,946
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
9995
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 208 (6/10), Guest 170 (3/10), Guest 107 (5/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who defeated West Germany in the 1986 Soccer World Cup? Hint

England
Brazil
Argentina
Italy

2. In what place did a nuclear disaster take place in 1986? Hint

Three Mile Island
Hiroshima
Bikini
Chernobyl

3. Which of these celebrated its hundredth birthday in 1986? Hint

Statue of Liberty, New York
Eiffel Tower, Paris
Tower Bridge, London
Brooklyn Bridge, New York

4. Which Andrew Lloyd Webber musical opened in London in 1986? Hint

Starlight Express
Sunset Boulevard
Cats
The Phantom of the Opera

5. What city hosted the 1986 World's Fair? Hint

Seattle, USA
Montreal, Canada
New York, USA
Vancouver, Canada

6. Baby Doc fled to France from the country of which he was President. What country was this? Hint

Haiti
Argentina
Cuba
Chile

7. Who won the Nobel Peace Prize in 1986? Hint

Desmond Tutu
Mother Teresa
Elie Wiesel
Lech Walesa

8. Which of these movies did NOT premiere in 1986? Hint

Aliens
Platoon
The Accused
Hannah and Her Sisters

9. Which space shuttle met disaster a few minutes after take-off?

Answer: (One word)
10. Who defeated Jamaican Canadian Trevor Berbick in November 1986 to win the world heavyweight boxing title? Hint

Mike Tyson
Greg Page
Michael Moorer
Mike Weaver


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who defeated West Germany in the 1986 Soccer World Cup?

Answer: Argentina

The 1986 World Cup match was held in Mexico City. Argentina defeated West Germany 3 - 2.
2. In what place did a nuclear disaster take place in 1986?

Answer: Chernobyl

An explosion in one of the reactors of the Chernobyl nuclear power plant caused massive radiation which spread over much of Europe. This radiation caused many deaths not only shortly after the disaster but also in the following years. The power plant was located about twelve miles from the town of Chernobyl, in what is now the Ukraine.
3. Which of these celebrated its hundredth birthday in 1986?

Answer: Statue of Liberty, New York

The Statue of Liberty was given to the USA by France. The statue, created by Frederic-Auguste Bartholdi, was dedicated by Grover Cleveland on October 28, 1886.
4. Which Andrew Lloyd Webber musical opened in London in 1986?

Answer: The Phantom of the Opera

"The Phantom of the Opera" opened on Broadway in January 1988 with Sarah Brightman and Michael Crawford in the leading roles. It won seven of the 1988 Tony awards including Best Musical.
5. What city hosted the 1986 World's Fair?

Answer: Vancouver, Canada

Prince Charles and Princess Diana opened the Vancouver World's Fair on May 2, 1986. The Fair ran until October 15 and was a huge success with an attendance of over 22 million. Over fifty countries participated.
6. Baby Doc fled to France from the country of which he was President. What country was this?

Answer: Haiti

Jean-Claude Duvalier or 'Baby Doc' became President for Life in 1971 at the age of twenty, taking over the title when his father, 'Papa Doc' died. After years of authoritarian rule he had to flee Haiti in 1986.
7. Who won the Nobel Peace Prize in 1986?

Answer: Elie Wiesel

Elie Wiesel was a Romanian writer who survived being interned in Nazi concentration camps. He wrote about the experiences of the Jews who suffered in them.
8. Which of these movies did NOT premiere in 1986?

Answer: The Accused

"Platoon", directed by Oliver Stone, won an Oscar for Best Picture. Jodie Foster won the Best Actress Oscar for her role in "The Accused" a movie which premiered in 1988.
9. Which space shuttle met disaster a few minutes after take-off?

Answer: Challenger

On January 28, 1986 the Challenger exploded after take-off from Cape Canaveral, Florida. All seven on board were killed, including Christa McAulliffe, who was the first person other than an astronaut to fly in a spacecraft.
10. Who defeated Jamaican Canadian Trevor Berbick in November 1986 to win the world heavyweight boxing title?

Answer: Mike Tyson

Mike Tyson was twenty years old when he defeated the previous champion Trevor Berbick on November 22, 1986.
Source: Author minch

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 208: 6/10
Today : Guest 170: 3/10
Nov 25 2022 : Guest 107: 5/10
Nov 25 2022 : Guest 74: 7/10
Nov 25 2022 : Guest 24: 6/10
Nov 25 2022 : Guest 76: 5/10
Nov 24 2022 : Guest 107: 6/10
Nov 24 2022 : Guest 73: 7/10
Nov 24 2022 : Guest 73: 6/10

Score Distribution

quiz
11/26/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us