FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Peas Be With You
Quiz about Peas Be With You

Peas Be With You Trivia Quiz


I think peas have to be my favourite legume. Do you know the different varieties? See if you can match them to the three main types.

A matching quiz by reedy. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Food & Drink
  8. »
  9. Fruit and Vegetables

Author
reedy
Time
4 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
401,776
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
403
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Green Arrow  
  English peas
2. Sugar Daddy  
  Sugar snap peas
3. Cascadia  
  Snow peas
4. Lincoln  
  English peas
5. Golden Sweet  
  Snow peas
6. Tall Telephone  
  English peas
7. Mammoth Melting Sugar  
  Sugar snap peas
8. Maestro  
  Snow peas
9. Sugar Ann  
  Sugar snap peas
10. Oregon Sugar Pod  
  English peas





Select each answer

1. Green Arrow
2. Sugar Daddy
3. Cascadia
4. Lincoln
5. Golden Sweet
6. Tall Telephone
7. Mammoth Melting Sugar
8. Maestro
9. Sugar Ann
10. Oregon Sugar Pod

Most Recent Scores
May 20 2024 : Guest 68: 5/10
Apr 03 2024 : Jackmanny: 8/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Green Arrow

Answer: English peas

Green Arrow peas are shelling peas, meaning that they should be grown to maturity before being harvested, then shelled (peas removed)... the shell is not eaten.

Green Arrow pea plants grow in a vining style, up to between 24 to 28 inches high (61 to 71 cm). The pods themselves grow to about five inches long, with ten to eleven peas within.
2. Sugar Daddy

Answer: Sugar snap peas

Like all sugar snap peas, Sugar Daddy snap peas are meant to be eaten whole, shell and all.

The Sugar Daddy pea plant grows to about 24 inches (61 cm) and is of the bush vine variety, so they could grow with or without a trellis to aid in standing. The curved pods are about three inches (7.6 cm) in length.
3. Cascadia

Answer: Sugar snap peas

Another type of sugar snap pea, Cascadia peas are a bush type of pea plant that range from 24 to 30 inches (61 to 76 cm) tall with slim, dark green pods that are two to three inches (5 to 7.6 cm) in length that contain six to nine peas.
4. Lincoln

Answer: English peas

Lincoln peas are another bush vine variety that can be grown using a trellis or not, depending on the space you have to work with. They grow to about 30 inches (76 cm) tall and yield many pods with six to nine extra large peas.

I think these are my favourite for eating fresh right off the plant.
5. Golden Sweet

Answer: Snow peas

Our first snow peas of the quiz. Snow peas are different from sugar snap peas in that they are generally flatter, with small, premature peas. Essentially, sugar snap peas are a cross between snow peas and English peas.

Golden Sweet peas grow on vines that can reach six feet (1.83 m) that need a strong trellis. The pods are yellowish in colour, three to three and a half inches (7.6 to 9 cm) long.
6. Tall Telephone

Answer: English peas

Also known as Alderman Tall peas, this yummy variety of shelling peas grow on vines up to five or six feet (1.5 to 1.8 m) tall, with eight to ten large peas in the pods.
7. Mammoth Melting Sugar

Answer: Snow peas

Mammoth Melting Sugar pea plants are among the largest of the snow pea plants, growing up to four feet (1.2 m) tall and needing a trellis. And the pods are enormous, too, being on average four to five inches (10-13 cm) long.

Sorry if the name misled you, but even with 'sugar' in the name, Mammoth Melting Sugar peas are snow peas.
8. Maestro

Answer: English peas

Maestro peas are another great shelling pea, with nine to twelve medium-sized peas in pods that grow to about four and a half inches (11 cm) long.

While technically a vining plant, Maestro pea plants are relatively small, reaching a height of 30 inches (76 cm), and thus do not need a trellis.
9. Sugar Ann

Answer: Sugar snap peas

Sugar Ann (sugar) snap peas are one of the earliest pea plants of the spring season. They only grow up to about 15 inches (38 cm) and produce bright green pods that are about three inches (7.6 cm) long.
10. Oregon Sugar Pod

Answer: Snow peas

Oregon Sugar Pod peas, even having the word sugar in the title, qualify as snow peas and not sugar snap peas (just like Mammoth Melting Sugar peas).

Orgeon Sugar Pod pea plants are bush peas, and not vines, so they do not require trellising. That, and they are relatively small, growing to between 36 to 48 inches (90-120 cm) tall. They yield flat vibrant green pods of about four inches (10 cm) in length.
Source: Author reedy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Many Magnificent Matches, Part 5:

My fifth installment of ten match quizzes - enjoy!

  1. The Value of a Word Average
  2. Purrty Please Easier
  3. State of the Union (31st-40th) Easier
  4. Social Distancing Rock and Roll Average
  5. True Celebrity Names (Born in the 1980s) Easier
  6. Same Character, Different Actor (Movie to TV) Average
  7. State of the Union (41st-50th) Easier
  8. Super Saiyans Average
  9. Peas Be With You Average
  10. Same Character, Different Actor (TV to Movie) Very Easy

Also part of quiz list
5/27/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us