FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Social Distancing Rock and Roll
Quiz about Social Distancing Rock and Roll

Social Distancing Rock and Roll Quiz


In the Covid-19 realities of 2020, we should look to the good examples of social distancing to be found in the world of Rock and Roll. Can you match these appropriate songs to the correct band?

A matching quiz by reedy. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Mixture
  8. »
  9. Rock and Roll

Author
reedy
Time
4 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
401,490
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
689
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 24 (8/10), xchasbox (6/10), Rumpo (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "Don't Stand So Close to Me"  
  Tom Petty and the Heartbreakers
2. "Stay Away"  
  Alice in Chains
3. "Don't Come Around Here No More"  
  Billy Idol / Gen X
4. "I Stay Away"  
  Fleetwood Mac
5. "Dancing With Myself"  
  Georgia Satellites
6. "Keep Your Hands to Yourself"  
  Motörhead
7. "Behind the Mask"  
  Mötley Crüe
8. "Stay Clean"  
  The Police
9. "Isolation"  
  Joy Division
10. "Don't Go Away Mad (Just Go Away)"  
  Nirvana





Select each answer

1. "Don't Stand So Close to Me"
2. "Stay Away"
3. "Don't Come Around Here No More"
4. "I Stay Away"
5. "Dancing With Myself"
6. "Keep Your Hands to Yourself"
7. "Behind the Mask"
8. "Stay Clean"
9. "Isolation"
10. "Don't Go Away Mad (Just Go Away)"

Most Recent Scores
Today : Guest 24: 8/10
Apr 08 2024 : xchasbox: 6/10
Apr 05 2024 : Rumpo: 10/10
Apr 04 2024 : Guest 32: 5/10
Apr 03 2024 : Jackmanny: 3/10
Apr 03 2024 : Guest 89: 2/10
Apr 01 2024 : Guest 67: 6/10
Mar 31 2024 : Guest 31: 6/10
Mar 31 2024 : Guest 203: 5/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Don't Stand So Close to Me"

Answer: The Police

Remember... keep at least six feet apart from others!

"Don't Stand So Close to Me" was released in 1980 as the lead single from The Police's album "Zenyatta Mondatta". It reached Number One in the U.K. and made it to Number Ten in the United States. The album also reached Number One in the U.K. but fared a bit better than the single in the United States, hitting Number Five.
2. "Stay Away"

Answer: Nirvana

It's probably best to avoid other people entirely.

"Stay Away" was released in 1991 as part of Nirvana's "Nevermind" album. It was not released as a single, but, ironically given the theme of this quiz, the song "Come as You Are" *was* released as the album's second single. The album reached Number One in the United States and Number Seven in the U.K.
3. "Don't Come Around Here No More"

Answer: Tom Petty and the Heartbreakers

Not only should you stay in, but you should also discourage visitors.

"Don't Come Around Here No More" was released in 1985 as the lead single from Tom Petty and the Heartbreakers' album "Southern Accents". It reached Number 13 in the United States, while the album peaked at Number Seven.
4. "I Stay Away"

Answer: Alice in Chains

Not only should you discourage visitors to your house, you should just keep away from anyone else's house, too.

"I Stay Away" was released in 1994 as the second single from Alice in Chains' album "Jar of Flies". It reached Number Ten in the United States, while the album debuted Number One.
5. "Dancing With Myself"

Answer: Billy Idol / Gen X

And while you're all alone, you can keep yourself entertained.

"Dancing With Myself" was originally released as a pre-release single for Billy Idol and his group Gen X in 1980 for the 1981 album "Kiss Me Deadly". It peaked at an abysmal Number 64 in the U.K.

Billy remixed the song and re-released it on his first solo album, "Don't Stop" (also in 1981), and this version fared somewhat better, reaching Number 27 in the United States.
6. "Keep Your Hands to Yourself"

Answer: Georgia Satellites

But if you are touched, or must touch something else, remember to wash your hands thoroughly!

"Keep Your Hands to Yourself" was released in 1986 as debut single from the Georgia Satellites' eponymous album. It reached Number Two in the United States the following year in February. The album only got to Number Five.
7. "Behind the Mask"

Answer: Fleetwood Mac

Wearing a mask can protect others if you are feeling sick.

"Behind the Mask" was released in 1990 as part of Fleetwood Mac's album of the same name. The song was not released as a single, but the album reached Number One in the U.K. and Number 18 in the United States.
8. "Stay Clean"

Answer: Motörhead

Not only should you keep your hands clean, but you should wipe down surfaces and clean your groceries when you get them home.

"Stay Clean" was released in 1979 as part of Motörhead's album "Overkill". It was not released as a single, but the album reached Number 24 in the U.K.
9. "Isolation"

Answer: Joy Division

It's tough, but we can reach out to each other in other ways.

"Isolation" was released in 1980 as part of Joy Division's album "Closer". It was not released as a single, but the album reached Number Six in the U.K.
10. "Don't Go Away Mad (Just Go Away)"

Answer: Mötley Crüe

And remember, be kind to one another in these difficult times.

"Don't Go Away Mad (Just Go Away) was released in 1989 as part of Mötley Crüe's album "Dr. Feelgood" and was released as the album's fourth single in 1990. It reached Number 13 in the United States (the album hit Number One).
Source: Author reedy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Many Magnificent Matches, Part 5:

My fifth installment of ten match quizzes - enjoy!

  1. The Value of a Word Average
  2. Purrty Please Easier
  3. State of the Union (31st-40th) Easier
  4. Social Distancing Rock and Roll Average
  5. True Celebrity Names (Born in the 1980s) Easier
  6. Same Character, Different Actor (Movie to TV) Average
  7. State of the Union (41st-50th) Easier
  8. Super Saiyans Average
  9. Peas Be With You Average
  10. Same Character, Different Actor (TV to Movie) Very Easy

4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us