FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Super Saiyans
Quiz about Super Saiyans

Super Saiyans Trivia Quiz


Can you match the description of the Super Saiyan with the correct character?

A matching quiz by reedy. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Dragonball Z
  8. »
  9. Dragonball Z Characters and Actors

Author
reedy
Time
4 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
401,759
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
757
Last 3 plays: irishchic5 (8/10), PurpleComet (10/10), Hando (6/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. The legend who became the first to achieve Super Saiyan and Super Saiyan God  
  Caulifla
2. Former prince of all Saiyans  
  Gohan
3. The youngest Super Saiyan, transformed at age 7  
  Yamoshi
4. Sent to Earth as a baby, became its greatest defender  
  Goten
5. Villain possessing nearly unlimited ki power  
  Goku
6. Half-Saiyan son of Vegeta and Bulma  
  Trunks
7. The result of Goku and Vegeta performing the Fusion Dance  
  Gogeta
8. The first female Super Saiyan  
  Zamasu
9. Villain who stole Goku's body and becomes Goku Black  
  Vegeta
10. Eldest son of Goku and Chi-Chi  
  Broly





Select each answer

1. The legend who became the first to achieve Super Saiyan and Super Saiyan God
2. Former prince of all Saiyans
3. The youngest Super Saiyan, transformed at age 7
4. Sent to Earth as a baby, became its greatest defender
5. Villain possessing nearly unlimited ki power
6. Half-Saiyan son of Vegeta and Bulma
7. The result of Goku and Vegeta performing the Fusion Dance
8. The first female Super Saiyan
9. Villain who stole Goku's body and becomes Goku Black
10. Eldest son of Goku and Chi-Chi

Most Recent Scores
Jun 04 2024 : irishchic5: 8/10
May 30 2024 : PurpleComet: 10/10
May 21 2024 : Hando: 6/10
Apr 30 2024 : Guest 199: 6/10
Apr 28 2024 : Guest 37: 6/10
Apr 26 2024 : haydenspapa: 10/10
Apr 25 2024 : Guest 24: 10/10
Apr 25 2024 : Guest 174: 10/10
Apr 24 2024 : Guest 64: 6/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The legend who became the first to achieve Super Saiyan and Super Saiyan God

Answer: Yamoshi

The first time we saw a Saiyan transform into a Super Saiyan on screen, it was Goku, but there had been another a thousand years before the beginning of "Dragon Ball Z".

Vegeta told of the legend of Yamoshi, a righteous Saiyan who, with his five companions, fought to destroy the evil Saiyan race. When cornered, he became a Super Saiyan, but he was still defeated, despite his ferocity.
2. Former prince of all Saiyans

Answer: Vegeta

Vegeta's father was the King of the Saiyan race, but was killed by the warlord Frieza. Vegeta began as a super villain, later evolving into an anti-hero and then into a hero. He is obsessed with surpassing Goku in strength and prominence.
3. The youngest Super Saiyan, transformed at age 7

Answer: Goten

Goten is the son of Goku and Chi-Chi, and Gohan's little brother. He transforms into a Super Saiyan for the first time while training with his mother. The form comes naturally to him, and he has perfect control and mastery over it and can use it as though it was his normal base form.
4. Sent to Earth as a baby, became its greatest defender

Answer: Goku

Goku is the main protagonist of the "Dragon Ball" series. The form of Super Saiyan was first achieved by Goku after witnessing his best friend Krillin's death at the hands of Frieza.
5. Villain possessing nearly unlimited ki power

Answer: Broly

Broly was born on the same day as Goku, but to a low class family. As Broly grew in strength, King Vegeta feared him and ordered his (and his father's) execution. His strength allowed him to survive, and save his father, but he also became uncontrollable and was driven by a need to destroy.
6. Half-Saiyan son of Vegeta and Bulma

Answer: Trunks

In an alternate timeline, Trunks first transforms into a Super Saiyan after witnessing his mentor's death (Gohan). Three years later, he travels back in time to before Goku's death, saving his life and becoming known as 'Future Trunks' to the fandom.
7. The result of Goku and Vegeta performing the Fusion Dance

Answer: Gogeta

When Goku and Vegeta first attempt the Fusion Dance to combat Janemba, it doesn't work properly, creating 'Fat Gogeta' (AKA 'Veku) who defends himself by passing gas. After they defuse, their second attempt is more successful, and Super Saiyan Gogeta easily defeats Janemba.
8. The first female Super Saiyan

Answer: Caulifla

Hailing from Universe 6, young Caulifla was convinced by Cabba to join him in the Tournament of Power. Caulifla was able to complete the transformation to Super Saiyan with minimal effort.
9. Villain who stole Goku's body and becomes Goku Black

Answer: Zamasu

The main antagonist from the 'Future' Trunks saga, Zamasu was a Kai from Universe 10 whose mission was to destroy all mortals. The character was shrouded in mystery until his true identity as Zamasu was revealed in Episode 60 of Dragon Ball Super, "Back to the Future - Goku Black's Identity Revealed!!"
10. Eldest son of Goku and Chi-Chi

Answer: Gohan

Gohan did not initially train to be a warrior, choosing instead a scholar's path. The invasion of Earth forced him to fight, however, and he underwent training. His first transformation to Super Saiyan occurred while training with his father in the Room of Spirit and Time.
Source: Author reedy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Many Magnificent Matches, Part 5:

My fifth installment of ten match quizzes - enjoy!

  1. The Value of a Word Average
  2. Purrty Please Easier
  3. State of the Union (31st-40th) Easier
  4. Social Distancing Rock and Roll Average
  5. True Celebrity Names (Born in the 1980s) Easier
  6. Same Character, Different Actor (Movie to TV) Average
  7. State of the Union (41st-50th) Easier
  8. Super Saiyans Average
  9. Peas Be With You Average
  10. Same Character, Different Actor (TV to Movie) Very Easy

6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us