FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Where Does it Grow
Quiz about Where Does it Grow

Where Does it Grow? Trivia Quiz


People grow all sorts of plants. Many of them grow in very specific locations. Do you know them all?

A matching quiz by DaMoopies. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Homes & Gardens
  8. »
  9. Plants & Gardens Flowers

Author
DaMoopies
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
403,161
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
541
Last 3 plays: Guest 68 (8/10), bernie73 (5/10), Guest 71 (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Pumpkin  
  Plantation
2. Cranberry  
  Garden
3. Avocado  
  Paddy
4. Apple  
  Meadow
5. Rice  
  Grove
6. Onion  
  Bog
7. Sugarcane  
  Orchard
8. Vegetable  
  Patch
9. Grapes  
  Vineyard
10. Hay  
  Field





Select each answer

1. Pumpkin
2. Cranberry
3. Avocado
4. Apple
5. Rice
6. Onion
7. Sugarcane
8. Vegetable
9. Grapes
10. Hay

Most Recent Scores
Jul 12 2024 : Guest 68: 8/10
Jul 12 2024 : bernie73: 5/10
Jul 08 2024 : Guest 71: 10/10
Jun 20 2024 : Guest 47: 7/10
Jun 20 2024 : Guest 8: 10/10
Jun 20 2024 : Iva9Brain: 7/10
Jun 07 2024 : Guest 189: 8/10
May 27 2024 : Guest 185: 4/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Pumpkin

Answer: Patch

The chances are pretty good that if you go to a pumpkin patch to pick out your jack-o-lantern, the pumpkins were trucked in from somewhere else. You might notice they probably aren't attached to the vines.
2. Cranberry

Answer: Bog

Since cranberries float, an unsung heroic farmer realized flooding the bog would result in a much easier harvest. A frozen-over cranberry bog is a favorite place for impromptu hockey games in the the cold of winter.
3. Avocado

Answer: Grove

Every Haas avocado is the descendant of a single tree planted by Rudolph Haas in 1926. Haas patented the tree in 1935, becoming the first person to patent a tree in the United States. Haas avocados account for some 80% of all avocados sold in the world.
4. Apple

Answer: Orchard

There are over 7,500 types of "eating" apples known, meaning a fruit that can be consumed without cooking. Most are not suitable for commercial production. About thirty types of apples may be generally found for sale depending on one's location.
5. Rice

Answer: Paddy

Rice is believed to have been domesticated some 11,000 years ago in China, give or take a couple thousand years. "Paddy" comes from the Malay word "padi", meaning "rice plant". One-fifth of all calories consumed by humans come from this humble grain.
6. Onion

Answer: Field

Onions have been cultivated for at least 7,000 years. The original wild onion is now extinct. While there are various member of the family Allium left in the wild, all onions people consume owe their existence to human intervention.
7. Sugarcane

Answer: Plantation

Sugarcane is a grass, just like bamboo. The plant produces sucrose, and as a result it is the single largest crop produced by man, with about 1.8 billion metric tonnes harvested each year.
8. Vegetable

Answer: Garden

There is an almost infinite variety of plants that may be grown in a vegetable garden. From tomatoes (yes, it's a fruit), to cucumbers to carrots to peppers to herbs, one may feel free to experiment with whichever produce one desires. It is well known that zucchini have developed the ability to secrete itself inside a brown paper bag and travel hundreds of miles from its origin and appear upon an innocent bystander's porch.
9. Grapes

Answer: Vineyard

About 7,000 years ago, people in the Near East began cultivating grapes. They were first eaten fresh, and then after being dried. Not much later, fermentation was discovered, leading to what may be the grapes' most popular iteration, wine.
10. Hay

Answer: Meadow

Hay and straw are not the same thing, although they may seem to be to uneducated folk such as myself. Hay is a crop harvested before the plant has ripened fully, and is therefore full of yummy nutrients. Straw is what is leftover after a grain such as wheat has been processed, and has little nutritional value, although it is useful for bedding.
Source: Author DaMoopies

This quiz was reviewed by FunTrivia editor WesleyCrusher before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us