FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about You are what you eat
Quiz about You are what you eat

You are what you eat.... Trivia Quiz


People around the world enjoy a wide variety of national delicacies. Can you tell my nationality (cultural rather than political) from a description of one of my favourite treats?

A multiple-choice quiz by Rimrunner. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Food & Drink
  8. »
  9. International Cuisine

Author
Rimrunner
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
329,150
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1894
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 189 (8/10), Bugnutz (9/10), Guest 24 (9/10).
Question 1 of 10
1. I love to pick this up in my short lunch break from the office. Made in a very wide variety of styles, typical ingredients include raw or pickled fish, rice, seaweed, and - often but not always - a hot spice. What nationality am I? Hint


Question 2 of 10
2. Baked layers of minced meat and aubergine (egg-plant) in a tomato-based sauce are topped with a white sauce. Cheese is often also used, especially on top. Black pepper, basil, nutmeg and oregano are typical spices. What nationality am I? Hint


Question 3 of 10
3. A traditional treat with a long history: Lightly curried minced meat baked under a dairy topping of buttermilk or plain yoghurt, mixed with egg. It is traditionally served on yellow rice with raisins. What nationality am I? Hint


Question 4 of 10
4. A traditional favourite - a good piece of fresh fish, deep fried in a heavy batter, with some deep fried potato chips - soft, not crisp! - and all wrapped in newspaper and drenched in salt and vinegar. What nationality am I? Hint


Question 5 of 10
5. What a dish for a man to come home to! Sheep's heart, liver and lungs minced with onion, oatmeal, fat and salt, and cooked for hours after being stuffed into a sheep's stomach. Aye, and I'll have some tatties wi' that! What nationality am I? Hint


Question 6 of 10
6. Take a whole (dressed) pig, salted. Dig a pit at the beach, cover the bottom in hot rocks (preferably geothermic!), and drop the pig in. Cover the pig in banana leaves, sacking and sand. Cook for hours. Where am I from if this is a locally famous dish? Hint


Question 7 of 10
7. My second wife makes this so well I had to marry her! It's a spicy lamb stew cooked slowly in a special pot, with preserved lemon and spices such as cinnamon, saffron, cumin and paprika. I eat this with couscous. What nationality am I? Hint


Question 8 of 10
8. A special treat which I might well buy from a street vendor if I have a hot date tonight! This is a duck (or chicken) egg with a well-grown embryo inside that is boiled in the shell. I eat the contents warm. What nationality am I? Hint


Question 9 of 10
9. How shall I say? A stew of fish and seafood, with fresh vegetables such as tomatoes, celery, onions, and spices like garlic, basil, fennel and saffron, and even orange or lemon zest. What nationality am I? Hint


Question 10 of 10
10. Dessert! A chocolate layered cake, with whipped cream and black cherries. Traditionally, it is also flavoured with a cherry liqueur or cherry brandy. What nationality am I? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 26 2024 : Guest 189: 8/10
May 23 2024 : Bugnutz: 9/10
May 23 2024 : Guest 24: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I love to pick this up in my short lunch break from the office. Made in a very wide variety of styles, typical ingredients include raw or pickled fish, rice, seaweed, and - often but not always - a hot spice. What nationality am I?

Answer: Japanese

'Sushi' is a generic name for what was originally a variety of fermented fish dishes or snacks which emerged in South East Asia but became a national favourite in Japan. More modern preparation methods eliminated the fermentation and made it an early fast food. 'Sushi' is now known and popular worldwide. I have never tried it!
2. Baked layers of minced meat and aubergine (egg-plant) in a tomato-based sauce are topped with a white sauce. Cheese is often also used, especially on top. Black pepper, basil, nutmeg and oregano are typical spices. What nationality am I?

Answer: Greek

Ah, Moussaka! The layering makes it Greek rather than Turkish.
If you said Italian, were you thinking of Lasagna? (I wouldn't blame you!)
3. A traditional treat with a long history: Lightly curried minced meat baked under a dairy topping of buttermilk or plain yoghurt, mixed with egg. It is traditionally served on yellow rice with raisins. What nationality am I?

Answer: South African

"Bobotie" (Say 'boor'. Now leave off the 'r' and repeat: "Boo'-boo'-tea") has Indonesian roots, but, in its present form, is unique to South Africa. It is especially popular among Afrikaners, whose Cape Dutch heritage has strong links back to the original Cape Malay recipes. We love to garnish it with a fruit chutney.
4. A traditional favourite - a good piece of fresh fish, deep fried in a heavy batter, with some deep fried potato chips - soft, not crisp! - and all wrapped in newspaper and drenched in salt and vinegar. What nationality am I?

Answer: English

There's some argument about the English national dish - Tikka Chicken curry seems to be taking over. And you can't deny how popular it is. But the traditional dish is still fish'n'chips! Newspaper is not generally used as a wrapper any more, even though modern inks are not toxic. Could it be that modern Brits are just more fastidious than their grandparents?
5. What a dish for a man to come home to! Sheep's heart, liver and lungs minced with onion, oatmeal, fat and salt, and cooked for hours after being stuffed into a sheep's stomach. Aye, and I'll have some tatties wi' that! What nationality am I?

Answer: Scottish

Surely you've heard of haggis? Actually, it's a kind of sausage, and tastes much better than the recipe sounds like it would! Tatties, if you don't know, is Scottish for potatoes.
6. Take a whole (dressed) pig, salted. Dig a pit at the beach, cover the bottom in hot rocks (preferably geothermic!), and drop the pig in. Cover the pig in banana leaves, sacking and sand. Cook for hours. Where am I from if this is a locally famous dish?

Answer: Hawaiian

"Puaʻa kâlua" is the Hawaiian name - slow baked pork in the traditional pit oven, and the centre-piece of many a luau (party / celebration).
Those of you who answered "Israeli" (and weren't intending to be funny), have you never heard of kosher food?
7. My second wife makes this so well I had to marry her! It's a spicy lamb stew cooked slowly in a special pot, with preserved lemon and spices such as cinnamon, saffron, cumin and paprika. I eat this with couscous. What nationality am I?

Answer: Moroccan

This is a 'tagine' (which is also the name of the 'special pot' mentioned in the question). The fact that it is a stew, and the mention of preserved lemon, indicates a Moroccan rather than a Tunisian tagine.
8. A special treat which I might well buy from a street vendor if I have a hot date tonight! This is a duck (or chicken) egg with a well-grown embryo inside that is boiled in the shell. I eat the contents warm. What nationality am I?

Answer: Filipino

This is 'Balut', as seen on several reality TV shows. In the Philippines, where it originated, it is popularly eaten at an earlier stage, before the beak, bones and pin feathers develop, and is considered (of course) to be an aphrodisiac. Would you like a balut, or a little blue pill?
9. How shall I say? A stew of fish and seafood, with fresh vegetables such as tomatoes, celery, onions, and spices like garlic, basil, fennel and saffron, and even orange or lemon zest. What nationality am I?

Answer: French

This is 'Bouillabaisse', the traditional Provençal fish stew, which is commonly served in the city of Marseilles, on the Mediterranean coast. A piquant mayonnaise is often served with the broth and bread, the stew following.
10. Dessert! A chocolate layered cake, with whipped cream and black cherries. Traditionally, it is also flavoured with a cherry liqueur or cherry brandy. What nationality am I?

Answer: German

Black Forest Cake, and it originated in the Black Forest mountain range in South Western Germany. Not surprisingly, it has earned world-wide popularity, in spite of the fact that the cherry liqueur (properly kirschwasser - a specialty liqueur used for this purpose) is often left out of the recipe outside of Germany. Trust me, that's a mistake!
Source: Author Rimrunner

This quiz was reviewed by FunTrivia editor WesleyCrusher before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us