FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Famous Artists and Works of Art
Quiz about Famous Artists and Works of Art

Famous Artists and Works of Art Quiz


Do you like fine art? I do. Here's a few basic questions.

A multiple-choice quiz by tim10001. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Art

Author
tim10001
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
4
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
13718
Last 3 plays: xchasbox (13/15), Guest 98 (13/15), Guest 82 (12/15).
- -
Question 1 of 15
1. Who painted 'View of Toledo'? Hint


Question 2 of 15
2. Who sculpted 'The Thinker'? Hint


Question 3 of 15
3. Pointillism is most associated with....? Hint


Question 4 of 15
4. Who painted 'Starry Night'? Hint


Question 5 of 15
5. What turn of the century (1900) school of art emphasized stylized natural forms? Hint


Question 6 of 15
6. What artist was nicknamed 'Jack The Dripper'? Hint


Question 7 of 15
7. What artist invented the mobile, a form of kinetic sculpture? Hint


Question 8 of 15
8. What is the only sculpture Michelangelo ever signed? Hint


Question 9 of 15
9. What artist is famous for his colorful depictions of Paris night-life? Hint


Question 10 of 15
10. Who painted the Mona Lisa? Hint


Question 11 of 15
11. What contemporary painter is famous for his vivid portrayals of sporting events and sports figures? Hint


Question 12 of 15
12. What artist wrapped Berlin's Reichstag building in fabric as an expression of his art in 1995? Hint


Question 13 of 15
13. Which artist painted the haunting 'Persistence of Memory'? Hint


Question 14 of 15
14. What artist painted 'The Night Watch'? Hint


Question 15 of 15
15. Which artist painted 'The Birth of Venus'? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 29 2024 : xchasbox: 13/15
Feb 23 2024 : Guest 98: 13/15
Feb 22 2024 : Guest 82: 12/15
Feb 19 2024 : John01245: 8/15
Feb 16 2024 : Guest 86: 13/15
Feb 12 2024 : Guest 49: 10/15
Feb 12 2024 : Guest 108: 12/15
Feb 08 2024 : gert85: 8/15
Feb 05 2024 : Guest 84: 10/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who painted 'View of Toledo'?

Answer: El Greco

2. Who sculpted 'The Thinker'?

Answer: Rodin

3. Pointillism is most associated with....?

Answer: Seurat

4. Who painted 'Starry Night'?

Answer: Van Gogh

5. What turn of the century (1900) school of art emphasized stylized natural forms?

Answer: Art Nouveau

6. What artist was nicknamed 'Jack The Dripper'?

Answer: Jackson Pollock

7. What artist invented the mobile, a form of kinetic sculpture?

Answer: Calder

8. What is the only sculpture Michelangelo ever signed?

Answer: The Pieta

9. What artist is famous for his colorful depictions of Paris night-life?

Answer: Toulouse-Lautrec

10. Who painted the Mona Lisa?

Answer: Leonardo da Vinci

11. What contemporary painter is famous for his vivid portrayals of sporting events and sports figures?

Answer: Neiman

12. What artist wrapped Berlin's Reichstag building in fabric as an expression of his art in 1995?

Answer: Christo

13. Which artist painted the haunting 'Persistence of Memory'?

Answer: Dali

14. What artist painted 'The Night Watch'?

Answer: Rembrandt

15. Which artist painted 'The Birth of Venus'?

Answer: Botticelli

Source: Author tim10001

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Funtrivia's "Oldest" 10 quizzes:

Dug way back into the vault for these ones! I went through quiz numbers 1 - 50 and these were the only ones still active. Enjoy!!

  1. Fun Wildlife Questions on Mammals Easier
  2. Famous Artists and Works of Art Average
  3. There Comes A Time Easier
  4. Where I Go, Farrago Average
  5. Events of the 20th Century -- Did You Know? Average
  6. Riddles, Riddles, and Riddles! Very Difficult
  7. Great Moments in Movies Difficult
  8. Charlie Brown and "Peanuts" Average
  9. The Aliens that Made Sci-Fi Great Easier

3/4/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us