FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Rhyming slang
Quiz about Rhyming slang

Rhyming slang Trivia Quiz


Are you familiar with these rhyming slang terms?

A multiple-choice quiz by minch. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Varieties of English
  8. »
  9. Cockney

Author
minch
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
51,727
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
2807
- -
Question 1 of 15
1. Apples and pears Hint


Question 2 of 15
2. Almond rocks Hint


Question 3 of 15
3. Trouble and strife Hint


Question 4 of 15
4. Pig's ear Hint


Question 5 of 15
5. Whistle and flute Hint


Question 6 of 15
6. Cain and Abel Hint


Question 7 of 15
7. China plate Hint


Question 8 of 15
8. Sausage and mash Hint


Question 9 of 15
9. Rosie Lee Hint


Question 10 of 15
10. Tea leaf Hint


Question 11 of 15
11. Dog and bone Hint


Question 12 of 15
12. Tit for tat Hint


Question 13 of 15
13. Rabbit and pork Hint


Question 14 of 15
14. Which of these choices is Mickey Mouse rhyming slang for? Hint


Question 15 of 15
15. Plates of meat Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Apples and pears

Answer: stairs

2. Almond rocks

Answer: socks

3. Trouble and strife

Answer: wife

4. Pig's ear

Answer: beer

5. Whistle and flute

Answer: suit

6. Cain and Abel

Answer: table

7. China plate

Answer: mate

This is usually shortened to just China. e.g Whatcha my old China!
8. Sausage and mash

Answer: cash

9. Rosie Lee

Answer: tea

10. Tea leaf

Answer: thief

11. Dog and bone

Answer: telephone

12. Tit for tat

Answer: hat

Often abbreviated to titfer
13. Rabbit and pork

Answer: talk

Usually shortened to rabbit. e.g You do rabbit on.
14. Which of these choices is Mickey Mouse rhyming slang for?

Answer: house

Mickey Mouse is also rhyming slang for Scouse (an inhabitant of Liverpool).
15. Plates of meat

Answer: feet

Source: Author minch

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us