FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Werewolves and Other Werecreatures
Quiz about Werewolves and Other Werecreatures

Werewolves and Other Werecreatures Quiz


A quiz on some of the most famous mythical beasts.

A multiple-choice quiz by crisw. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Mythology Mixture
  8. »
  9. Beasts of Myth

Author
crisw
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
25,827
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
7357
Awards
Editor's Choice
Last 3 plays: Guest 24 (5/10), Guest 75 (8/10), Guest 82 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the psychological term for a person who thinks that he is a wolf? Hint


Question 2 of 10
2. From what material were werewolf-slaying instruments supposed to be fashioned? Hint


Question 3 of 10
3. Quite a few physical signs were taken to be indications that one was a werewolf. Which of the following was NOT a sign that one harbored 'the animal within'? Hint


Question 4 of 10
4. One of the common beliefs about werewolves is that if you are bitten by one, you will also become a werewolf. What viral disease is responsible for this belief?

Answer: (One Word)
Question 5 of 10
5. What do you call a werewolf from the southern United States? Hint


Question 6 of 10
6. In Japan, many legends tell of the kitsune, who often appeared in the form of a beautiful woman. The kitsune was a .... Hint


Question 7 of 10
7. In the Amazon, one hears legends of the 'boto', which can transform into a young boy or a handsome man. In animal form, the boto is a... Hint


Question 8 of 10
8. In Celtic folklore, men were often seduced by the selkies, beautiful women who were really... Hint


Question 9 of 10
9. In 1992, a poll of Russians found that ____________ of respondents believed that werewolves existed. Hint


Question 10 of 10
10. Today, some people truly believe that they are humans with the souls of animals. What do such people call their belief system? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 08 2024 : Guest 24: 5/10
Mar 23 2024 : Guest 75: 8/10
Mar 08 2024 : Guest 82: 5/10
Feb 22 2024 : tad152: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the psychological term for a person who thinks that he is a wolf?

Answer: Lycanthrope

From 'lycos'- wolf and 'anthropos'-man.
2. From what material were werewolf-slaying instruments supposed to be fashioned?

Answer: Silver

Silver probably got this reputation because of its supposed purity and association with the moon.
3. Quite a few physical signs were taken to be indications that one was a werewolf. Which of the following was NOT a sign that one harbored 'the animal within'?

Answer: Eyes that reflect red light in the dark

Other signs are an unusually long third finger, tattoos in the shape of a crescent moon, an uncut, clawlike left thumbnail, and tiredness in the morning.
4. One of the common beliefs about werewolves is that if you are bitten by one, you will also become a werewolf. What viral disease is responsible for this belief?

Answer: rabies

Rabid wolves often foam at the mouth and bite whatever crosses their path. After the bite, a human who contracts rabies may exhibit the same behavior.
5. What do you call a werewolf from the southern United States?

Answer: Loup garou

There are many Cajun legends and songs about the 'loup garou', which is often said to resemble a rabid dog.
6. In Japan, many legends tell of the kitsune, who often appeared in the form of a beautiful woman. The kitsune was a ....

Answer: Werefox

The kitsune often had many tails. The more tails she had, the older and wiser she was.
7. In the Amazon, one hears legends of the 'boto', which can transform into a young boy or a handsome man. In animal form, the boto is a...

Answer: Dolphin

In the Amazon, a dolphin called the 'pink dolphin' can be found. Legends about this creature abound.
8. In Celtic folklore, men were often seduced by the selkies, beautiful women who were really...

Answer: Seals

The selkie turned into a woman by removing her sealskin. If a man stole the skin, the selkie could not transform.
9. In 1992, a poll of Russians found that ____________ of respondents believed that werewolves existed.

Answer: 80 percent

The werewolf story has long been a staple tale of Russia, where wolves were (and still are, in many places) plentiful.
10. Today, some people truly believe that they are humans with the souls of animals. What do such people call their belief system?

Answer: Spiritual therianthropy

Many Internet sites are dedicated to these beliefs.
Source: Author crisw

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us