FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Famous Poems
Quiz about Famous Poems

Famous Poems Trivia Quiz


This is a poem for all those who love poetry. I will give you the name of a famous poem, and you choose the poet who wrote it!

A multiple-choice quiz by sapient. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Poetry
  8. »
  9. Name the Poet

Author
sapient
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
87,276
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
14 / 20
Plays
2425
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 207 (15/20), Cymruambyth (19/20), Guest 5 (7/20).
- -
Question 1 of 20
1. Who wrote "The Road Not Taken"? Hint


Question 2 of 20
2. "Do Not Go Gentle Into That Good Night"? Hint


Question 3 of 20
3. "I Wandered Lonely As A Cloud"? Hint


Question 4 of 20
4. "Ozymandias"? Hint


Question 5 of 20
5. "How Do I Love Thee? Let Me Count the Ways..."? Hint


Question 6 of 20
6. "Dover Beach"? Hint


Question 7 of 20
7. "Oh, My Love is Like A Red, Red Rose"? Hint


Question 8 of 20
8. "O Captain! My Captain!"? Hint


Question 9 of 20
9. "Ode on a Grecian Urn"? Hint


Question 10 of 20
10. "Mirror"? Hint


Question 11 of 20
11. "One Art"? Hint


Question 12 of 20
12. "When I Think About Myself"? Hint


Question 13 of 20
13. "anyone lived in a pretty how town"? Hint


Question 14 of 20
14. "The Tyger"? Hint


Question 15 of 20
15. "Jabberwocky"? Hint


Question 16 of 20
16. "Because I Could Not Stop For Death"? Hint


Question 17 of 20
17. "Unknown Citizen"? Hint


Question 18 of 20
18. "Shall I Compare Thee To A Summer's Day?"? Hint


Question 19 of 20
19. "To an Athlete Dying Young"? Hint


Question 20 of 20
20. "We Real Cool"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 21 2024 : Guest 207: 15/20
May 09 2024 : Cymruambyth: 19/20
May 06 2024 : Guest 5: 7/20
Apr 25 2024 : Guest 49: 8/20
Apr 10 2024 : Guest 207: 15/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who wrote "The Road Not Taken"?

Answer: Robert Frost

This poem was written in 1916.
2. "Do Not Go Gentle Into That Good Night"?

Answer: Dylan Thomas

This poem is a villanelle, which is a fixed form of poetry that was originated by French poets of the Middle Ages. It was written in 1952.
3. "I Wandered Lonely As A Cloud"?

Answer: William Wordsworth

This poem was first printed in 1807, but Wordsworth made a few changes, including the addition of the entire second stanza. It was reprinted in 1815.
4. "Ozymandias"?

Answer: Percy Bysshe Shelley

The poem was written in 1818 and is a good example of verbal irony in poetry.
5. "How Do I Love Thee? Let Me Count the Ways..."?

Answer: Elizabeth Barrett Browning

This poem was composed in 1850 and is still considered to be one of the most romantic poems.
6. "Dover Beach"?

Answer: Matthew Arnold

Arnold wrote this poem in 1867 and it inspired Anthony Hecht to write a response poem entitled "Dover Bitch: A Criticism of Life".
7. "Oh, My Love is Like A Red, Red Rose"?

Answer: Robert Burns

Poem composed in 1796.
8. "O Captain! My Captain!"?

Answer: Walt Whitman

Whitman wrote this in 1865, soon after the death of Abraham Lincoln. It is considered to be the most popular of his poems, but many thought it was uncharacteristic.
9. "Ode on a Grecian Urn"?

Answer: John Keats

Thought to be written around 1819, 1820.
10. "Mirror"?

Answer: Sylvia Plath

Plath's poem is chock full of both personification and metaphor. It was written in 1963.
11. "One Art"?

Answer: Elizabeth Bishop

This poem is an example of a villanelle.
12. "When I Think About Myself"?

Answer: Maya Angelou

Maya Angelou is one of the most celebrated African-American poets and this poem talks about her feelings of being black amongst white people.
13. "anyone lived in a pretty how town"?

Answer: e.e. cummings

E.E. Cummings is well-known for unconventional word order and using one part of speech as if it were another.
14. "The Tyger"?

Answer: William Blake

This poem is often compared with Blake's poem "The Lamb".
15. "Jabberwocky"?

Answer: Lewis Carroll

Carroll's poem was the origin of the term "portmanteau word," which is an artificial word that combines parts of other words to express some combination of their qualities.
16. "Because I Could Not Stop For Death"?

Answer: Emily Dickinson

Dickinson wrote this poem in approximately 1863.
17. "Unknown Citizen"?

Answer: W.H. Auden

People are often reminded of The Unknown Soldier when they read the "Unknown Citizen".
18. "Shall I Compare Thee To A Summer's Day?"?

Answer: William Shakespeare

One of Shakespeare's most famous poems, written in 1609.
19. "To an Athlete Dying Young"?

Answer: A.E. Houseman

Written in 1896.
20. "We Real Cool"?

Answer: Gwendolyn Brooks

This poem was written in 1960 as a commentary on high school dropouts.
Source: Author sapient

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/27/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us