FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Marley  Me
Quiz about Marley  Me

Test yourself! Take this Marley & Me Quiz | Authors


Questions based on the best seller by John Grogan. This is my first quiz, please feed back and enjoy.

A multiple-choice quiz by cmt101. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors D-G
  8. »
  9. G

Author
cmt101
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
275,038
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
726
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. What breed of dog was Marley? Hint


Question 2 of 10
2. What was Marley's biggest fear? Hint


Question 3 of 10
3. At the start of the book, the author mentions his childhood companion; who was this? Hint


Question 4 of 10
4. What was the name of the dog breeder who sold Marley? Hint


Question 5 of 10
5. Is it true that, originally, the dog breeder wanted 375 dollars for the male pups?


Question 6 of 10
6. Marley is named after Bob Marley.


Question 7 of 10
7. What's the name given to Marley's "dance" when he has something he shouldn't? Hint


Question 8 of 10
8. The formal name given to Marley by John was "Grogan's Magic Marley of Churchill".


Question 9 of 10
9. Which famous "dog" beach did Marley and John visit? Hint


Question 10 of 10
10. What was Jenny's doctor's name? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What breed of dog was Marley?

Answer: Labrador Retriever

John's first dog, as a child, was a mutt who also had golden coloured fur.
2. What was Marley's biggest fear?

Answer: thunder

Marley's fear of thunder was so bad that he was prescribed tranquillisers.
3. At the start of the book, the author mentions his childhood companion; who was this?

Answer: Saint Shaun

The dog in question was the opposite to Marley in every way, picking up tricks first time round and an all-round perfect dog. He was rescued from a mutt-ranch as a puppy and was the only puppy not to back away from the loud clank John made on the pen gate.
4. What was the name of the dog breeder who sold Marley?

Answer: Lori

Lori, knowing that Labs tend to take on their fathers' temperaments, tried to keep Marley's crazed, energetic father, Sam, hidden from John and Jenny.
5. Is it true that, originally, the dog breeder wanted 375 dollars for the male pups?

Answer: Yes

Although originally wanting to sell the male pups for 375 dollars apiece, the breeder eventually sold Marley for only 350 dollars.
6. Marley is named after Bob Marley.

Answer: True

The couple (Jenny and John) discovered the Jamaican reggae singer when they moved to South Florida from Michigan, and it seemed at the best moments in their young married lives, his songs were playing in the background.
7. What's the name given to Marley's "dance" when he has something he shouldn't?

Answer: Marley Mambo

Whenever Marley had stolen something, his whole body would begin to wiggle, from head to toe, as if in dance, hence the name Marley Mambo.
8. The formal name given to Marley by John was "Grogan's Magic Marley of Churchill".

Answer: False

In fact the formal name given to Marley was "Grogan's Magestic Marley of Churchill". This was the name given to Marley for his AKC registration and was also used when he started his obedience classes.
9. Which famous "dog" beach did Marley and John visit?

Answer: West Palm Beach

This beach was known for being one of the last beaches which allowed dogs to roam on it without collars. Marley broke two of the rules of the beach, by drinking salt water and throwing up, and by doing his business in the ocean.
10. What was Jenny's doctor's name?

Answer: Sherman

Dr. Sherman was the person who had to break the news to Jenny about her miscarriage of her first child.
Source: Author cmt101

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us