FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Water for Elephants
Quiz about Water for Elephants

Water for Elephants Trivia Quiz


If you haven't read this book by Sara Gruen you are missing out on a great read! I hope you enjoy this quiz. Warning: Spoilers!

A multiple-choice quiz by jaknginger. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors D-G
  8. »
  9. G

Author
jaknginger
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
304,986
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
406
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Who was the woman Jacob was interested in while away at college? Hint


Question 2 of 10
2. What university did Jacob walk away from with less than two weeks before graduation? Hint


Question 3 of 10
3. What circus did Jacob join after abruptly leaving the university? Hint


Question 4 of 10
4. What was Jacob's field of study at the university? Hint


Question 5 of 10
5. Who was Jacob's circus train roommate? Hint


Question 6 of 10
6. What was the name of Kinko's dog in "Water for Elephants"? Hint


Question 7 of 10
7. Who was the nurse that treated Mr Jankowksi with respect? Hint


Question 8 of 10
8. Who was Rosie in "Water for Elephants"? Hint


Question 9 of 10
9. Who delivered the head blow to August during the chaos created by the circus workers? Hint


Question 10 of 10
10. In the end of the story, what happened to Mr Jankowski? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the woman Jacob was interested in while away at college?

Answer: Catherine

Catherine is the woman of interest. He compared other women to Catherine during the story. Instead of losing his virginity at Cornell, he lost it with a circus worker, although he didn't remember much about the experience.
2. What university did Jacob walk away from with less than two weeks before graduation?

Answer: Cornell

Ten days prior to graduating, Jacob's parents are killed in an auto accident. He returns after the funeral only to leave during his final exams.
3. What circus did Jacob join after abruptly leaving the university?

Answer: Benzini Brothers

For several reasons Jacob was overwhelmed when he left the university. He jumped a circus train with the Benzini Brothers. He was lucky enough to have someone help him and give him a job instead of tossing him off the moving train.
4. What was Jacob's field of study at the university?

Answer: Veterinary medicine

Jacob's plans were to join his father's veterinary practice after he graduated. When his father was killed, Jacob figured out his dad had to get a second mortgage to afford his Ivy League education. In addition, with the poor economic times, his father was accepting eggs and animals for his vet fees.
5. Who was Jacob's circus train roommate?

Answer: Walter

Walter, also known as Kinko, was a dwarf and a circus performer. Jacob was first hired as a working man and eventually moved his way up to caring for the animals. In the beginning, Walter didn't like Jacob. Performers and working men were not to mingle.
6. What was the name of Kinko's dog in "Water for Elephants"?

Answer: Queenie

Queenie was a Jack Russell Terrier. She was Kinko's pride and joy. After Walter, Queenie became Jacob's pet.
7. Who was the nurse that treated Mr Jankowksi with respect?

Answer: Rosemary

Rosemary was very kind and spoke to Mr Jankowski as an adult, not as a child. She let him make decisions as basic as what he was going to wear and where he wanted to sit. Jacob was sad to learn that she was leaving the facility to move closer to her family.
8. Who was Rosie in "Water for Elephants"?

Answer: An elephant

Rosie was an elephant. Uncle Al got her from another circus. Everyone thought she was stupid because she wouldn't do tricks or follow directions. Jacob found out Rosie could understand Polish. He then taught August basic Polish words to use to train Rosie. She was a magnificent performer, a true crowd pleaser.
9. Who delivered the head blow to August during the chaos created by the circus workers?

Answer: Rosie

August was a paranoid schizophrenic. He could be so nice, but could also be cruel and mean. He was cruel to Rosie on more than one occasion. He was also abusive to Marlena. Because the workers were ultimately working without pay, they created a circus nightmare for Uncle Al. During this event, Rosie became the hero by ridding Marlena and Jacob of August.
10. In the end of the story, what happened to Mr Jankowski?

Answer: He joined the circus

Jacob's family forgot him and did not come to take him to the circus. He walked out of the nursing home right into the circus gates where he met the circus manager. Charlie took him to the circus and then they went to his RV and talked. After Jacob told him his old circus tales and the woes of his current situation, Charlie let Jacob stay with him and join the circus.
Source: Author jaknginger

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us