FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Water for Elephants quiz
Quiz about Water for Elephants quiz

"Water for Elephants" quiz


Here's a quiz about Sara Gruen's book, "Water for Elephants." Enjoy!

A multiple-choice quiz by jsusfreak. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors D-G
  8. »
  9. G

Author
jsusfreak
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
287,116
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
405
Awards
Top 20% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. At which university is Jacob studying to be a veterinarian? Hint


Question 2 of 10
2. What happens to Jacob's parents? Hint


Question 3 of 10
3. When Jacob jumps on the Benzini Brothers circus train, what is the name of the man he befriends? Hint


Question 4 of 10
4. What is Kinko's real name? Hint


Question 5 of 10
5. What interesting thing does Jacob find out about Rosie the elephant? Hint


Question 6 of 10
6. August has abused Marlena on occasion.


Question 7 of 10
7. Why is August so tempermental? Hint


Question 8 of 10
8. Years later, why was Jacob angry at the man in the retirement home? Hint


Question 9 of 10
9. Jacob's family did come with him to the circus.


Question 10 of 10
10. What was the name of Marlena and Jacob's first child? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 22 2024 : Guest 192: 10/10
May 18 2024 : Guest 73: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. At which university is Jacob studying to be a veterinarian?

Answer: Cornell

He is studying at Cornell University and was about to graduate when his parents died in a car accident, leaving him penniless.
2. What happens to Jacob's parents?

Answer: They died in a car accident.

They died in a car accident, leaving him nothing because his father used all his money to put Jacob through veterinary school.
3. When Jacob jumps on the Benzini Brothers circus train, what is the name of the man he befriends?

Answer: Camel

Camel is a worker with the circus and has a tendency to drink heavily. He is later thrown off the train because of his uselessness (he becomes incredibly weak from drinking a certain kind of alcohol).
4. What is Kinko's real name?

Answer: Walter

At first, Walter hates Jacob because he has to share sleeping quarters with him but then becomes his friend later on in the book.
5. What interesting thing does Jacob find out about Rosie the elephant?

Answer: She can understand commands in Polish.

August, Jacob's boss, was extremely abusive to her but found it easy to train her by giving commands in Polish.
6. August has abused Marlena on occasion.

Answer: True

The last time he abused her, it was in a fit of rage (he thought Marlena and Jacob were sleeping together). Unfortunately, Uncle Al, the head of the circus, suggested that they get back together because their elephant act made a lot of money.
7. Why is August so tempermental?

Answer: He is a paranoid schizophrenic.

Unfortunately, Marlena and Jacob were at the receiving end of his abuse. Eventually, Rosie cracks August's skull with a pike and he was crushed to death by a mob of circus animals.
8. Years later, why was Jacob angry at the man in the retirement home?

Answer: Because he bragged about being in a circus when he really wasn't.

Jacob got angry at this guy and argued with him, which resulted in him having his meal alone and away from his lady friends.
9. Jacob's family did come with him to the circus.

Answer: False

His story about taking part in the big animal escape at the Benzini Brothers caught the attention of the circus owner and the two of them had a chat. Jacob felt better, knowing that he was really "home" at the circus.
10. What was the name of Marlena and Jacob's first child?

Answer: Simon

They named him Simon and he had a head of red hair just like Jacob.
Source: Author jsusfreak

This quiz was reviewed by FunTrivia editor MotherGoose before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us