FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Forrest Gump The Novel
Quiz about Forrest Gump The Novel

'Forrest Gump' The Novel Trivia Quiz


Please remember this quiz is based on the novel 'Forrest Gump' by Winston Groom, not the movie adaptation starring Tom Hanks. Good Luck!

A multiple-choice quiz by shelleybean. Estimated time: 9 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors D-G
  8. »
  9. G

Author
shelleybean
Time
9 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
55,814
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
10 / 25
Plays
800
- -
Question 1 of 25
1. True or False: The opening sentence of the novel is Forrest's trademark saying- 'Life is like a box of chocolates, you never know what you're gonna get.'


Question 2 of 25
2. Who did Forrest's mother name him after? Hint


Question 3 of 25
3. What does Forrest say happened to his father? Hint


Question 4 of 25
4. Who was the only friend that Forrest had when he went to the public school?

Answer: (One or Two Words)
Question 5 of 25
5. After the first grade, Forrest had to leave the public school because of his low I.Q. He was sent to a school for the mentally challenged. Forrest referred to this school as...? Hint


Question 6 of 25
6. Forrest left the special school after Coach Fellers recruited him to play what sport for the local high school?

Answer: (One Word)
Question 7 of 25
7. After high school, Forrest earns an athletic scholarship to The University of Alabama. What is the only class that he does well in? Hint


Question 8 of 25
8. Where does Forrest first meet Bubba? Hint


Question 9 of 25
9. Who is Forrest's commanding officer in Vietnam? Hint


Question 10 of 25
10. Forrest heroically saves the lives of many of the men in his unit during a surprise attack. Unfortunately, he isn't able to save Bubba. What song does Bubba ask Forrest to play on his harmonica during his last moments? Hint


Question 11 of 25
11. After Bubba dies, a wounded Forrest is sent to the hospital. He passes the time there by playing...?

Answer: (Two Words)
Question 12 of 25
12. Forrest is awarded The Congressional Medal of Honor by President Johnson. What do Forrest and President Johnson not do together? Hint


Question 13 of 25
13. After Forrest was released from the army, he went to find Jenny in Boston. He became the harmonica player for Jenny's band. What was the band's name?

Answer: (Three Words (first word is The))
Question 14 of 25
14. Why was Forrest 'put away'? Hint


Question 15 of 25
15. Forest's exceptional math ability earns him a position at NASA. He is sent on a mission to Mars with Major Janet Fritch and Sue a...? Hint


Question 16 of 25
16. Forrest and his crew crash land in New Guinea among cannibals. What does Forrest do to prevent being killed? Hint


Question 17 of 25
17. How long is Forrest's group stranded in New Guinea before being rescued by NASA ? Hint


Question 18 of 25
18. After meeting up again with Lt. Dan, Forrest begins arm wrestling to earn money. A professional wrestling promoter discovers Forrest and signs him to wrestle under what name?

Answer: (his costume is a pointy cap and diaper)
Question 19 of 25
19. Which of these was not one of Forrest's wrestling opponents? Hint


Question 20 of 25
20. After leaving wrestling, Forrest enters a _______ tournament. Hint


Question 21 of 25
21. What move did Forrest use to beat Honest Ivan in the tournament? Hint


Question 22 of 25
22. Forrest gets a part in a movie starring ...? Hint


Question 23 of 25
23. Forrest goes to Bayou La Batre to start up his shrimping business. Who is not among his employees? Hint


Question 24 of 25
24. Forrest is talked into running for the U.S. Senate. What is his campaign slogan?

Answer: (said in movie to a President)
Question 25 of 25
25. Where does Forrest end up at the novel's end? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. True or False: The opening sentence of the novel is Forrest's trademark saying- 'Life is like a box of chocolates, you never know what you're gonna get.'

Answer: False

The actual opening line is: 'Let me say this: bein a idiot ain't no box of chocolates.' Forrest never said 'Life is like a box of chocolates...' or 'Stupid is as stupid does' in the novel.
2. Who did Forrest's mother name him after?

Answer: Gen. Nathan Bedford Forrest

Forrest's mother named him after her ancestor Gen. Nathan Bedford Forrest. He was the infamous founder of the Ku Klux Klan after the Civil War ended.
3. What does Forrest say happened to his father?

Answer: He was crushed by a load of bananas

Forrest's father was killed shortly after Forrest was born. He worked as a longshoreman. One day, he was accidently crushed to death by a net of bananas. Consequently, Forrest doesn't care much for bananas, except for banana pudding.
4. Who was the only friend that Forrest had when he went to the public school?

Answer: Jenny

Jenny Curran was the only one who was nice to Forrest.
5. After the first grade, Forrest had to leave the public school because of his low I.Q. He was sent to a school for the mentally challenged. Forrest referred to this school as...?

Answer: the nut school

6. Forrest left the special school after Coach Fellers recruited him to play what sport for the local high school?

Answer: football

Coach Fellers saw Forrest walking down the street one day and was impressed with his size (6'6' and 242 lbs.). He talked Forrest's mother and the school principal into letting him attend the school to play football. The only thing Forrest was really good at was running when being chased, so he became 'the largest highschool halfback in the entire world.'
7. After high school, Forrest earns an athletic scholarship to The University of Alabama. What is the only class that he does well in?

Answer: Intermediate Light

Forrest fails both English and Phys. Ed. but gets an A in 'Intermediate Light' which was a class for physics majors. Forrest had a natural ability for solving complex math equations.
8. Where does Forrest first meet Bubba?

Answer: at the University of Alabama

He first meets Bubba at college when he is drawn to the sound of Bubba's harmonica playing. Bubba teaches Forrest to play and they become good friends.
9. Who is Forrest's commanding officer in Vietnam?

Answer: Sgt. Kranz

Sgt. Kranz was Forrest's commanding officer in the book. Col. Gooch was Forrest's 'chaperone' when he went on his 'Congressional Medal of Honor' tour. Lt. Hooper was another officer in Forrest's unit.
10. Forrest heroically saves the lives of many of the men in his unit during a surprise attack. Unfortunately, he isn't able to save Bubba. What song does Bubba ask Forrest to play on his harmonica during his last moments?

Answer: 'Way Down Upon the Swanee River'

11. After Bubba dies, a wounded Forrest is sent to the hospital. He passes the time there by playing...?

Answer: ping-pong

Forrest becomes quite a good ping-pong player. He also meets Lt. Dan for the first time. Forrest never tells us Dan's last name.
12. Forrest is awarded The Congressional Medal of Honor by President Johnson. What do Forrest and President Johnson not do together?

Answer: play ping-pong

Forrest is hungry so Johnson suggests that they have breakfast together. As they eat they watch 'The Beverly Hillbillies'. Johnson remarks that Forrest reminds him of Jethro. Later, they compare war wounds in the Rose Garden.
13. After Forrest was released from the army, he went to find Jenny in Boston. He became the harmonica player for Jenny's band. What was the band's name?

Answer: The Cracked Eggs

This is when Forrest and Jenny's relationship first took a romantic turn.
14. Why was Forrest 'put away'?

Answer: for hitting the Clerk of the U.S. Senate in the head with his medal

Forrest attended an anti-Vietnam War demonstration with Jenny. A group of Vietnam vets throw their medals at the steps of the Capitol building. Forrest throws his too hard and hits the Clerk of the U.S. Senate in the head.
15. Forest's exceptional math ability earns him a position at NASA. He is sent on a mission to Mars with Major Janet Fritch and Sue a...?

Answer: male orangutan

NASA was supposed to launch a docile female orangutan named Sue. The lauch was delayed and in the confusion an agressive male orangutan was put in her place. Forrest called him Sue also.
16. Forrest and his crew crash land in New Guinea among cannibals. What does Forrest do to prevent being killed?

Answer: plant cotton and play chess

Forrest, Major Fritch and Sue are initially spared because the leader of the cannibals, 'Big Sam', wants them to help plant cotton. Big Sam teaches Forrest to play chess. Forrest realizes that Big Sam will kill him as soon as Forrest loses a chess match to him. Forrest is very careful not to lose as all their lives depend on his winning.
17. How long is Forrest's group stranded in New Guinea before being rescued by NASA ?

Answer: almost four years

After almost four years in the jungle they are finally rescued. Surprisingly, both Sue and Major Fritch (she has fallen in love with a man named Grurck) choose to remain in New Guinea.
18. After meeting up again with Lt. Dan, Forrest begins arm wrestling to earn money. A professional wrestling promoter discovers Forrest and signs him to wrestle under what name?

Answer: The Dunce

Jenny was humiliated by his name and costume, but Forrest liked hearing the fans chant his name and seeing all the pointy caps in the crowd.
19. Which of these was not one of Forrest's wrestling opponents?

Answer: The Snake

'The Snake' was the nickname of Forrest's quarterback teammate in college.
20. After leaving wrestling, Forrest enters a _______ tournament.

Answer: chess

21. What move did Forrest use to beat Honest Ivan in the tournament?

Answer: The Pygmie Threat

All of these were strategies that were used. Forrest was {disqualified;} however, for 'breaking wind' before Ivan's last move. The rulebook stated: 'No player shall behave in a manner that is rude or offensive to his opponent.' The tournament director ruled that Forrest had even though it was unintentional.
22. Forrest gets a part in a movie starring ...?

Answer: Raquel Welch

It is a remake of 'The Creature from the Black Lagoon'.While Forrest met Elvis in the movie version, he never did in the book.
23. Forrest goes to Bayou La Batre to start up his shrimping business. Who is not among his employees?

Answer: Lt. Dan

Forrest employed just about everyone he ever met, except for Jenny and Lt. Dan.
24. Forrest is talked into running for the U.S. Senate. What is his campaign slogan?

Answer: I Got To Pee

Forrest said,'I got to pee',when asked what was the most pressing issue of the moment. The crowd started chanting 'We got to pee'. This became Forrest's campaign slogan as 'a symbol of the riddance of the yoke of government opression - of evacuation of all that is wrong with this country.'
25. Where does Forrest end up at the novel's end?

Answer: in Louisiana with Lt. Dan and Sue

Forrest ends up in New Orleans with Lt. Dan and Sue after he discovers that Jenny has had his son, Little Forrest, and has married another man. I saw the movie before I read the book and was very surprised at how little the two have in common. Thanks for playing!
Source: Author shelleybean

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us