FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Mill On The Floss
Quiz about Mill On The Floss

Mill On The Floss Trivia Quiz


See how much you know about this well-known work of George Eliot.

A multiple-choice quiz by h6lsy. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors D-G
  8. »
  9. George Eliot

Author
h6lsy
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
37,755
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
731
Last 3 plays: Guest 124 (0/15), Guest 37 (13/15), Guest 169 (7/15).
- -
Question 1 of 15
1. What was Mrs Tulliver's maiden name? Hint


Question 2 of 15
2. Where do Aunt and Uncle Pullet live? Hint


Question 3 of 15
3. What is the name of Lucy's dog? Hint


Question 4 of 15
4. What is Maggie's nickname for her Aunt Moss? Hint


Question 5 of 15
5. Who quarrels with Mr Tulliver about a debt? Hint


Question 6 of 15
6. What was the name of Tom Tullivers private tutor? Hint


Question 7 of 15
7. Where should Maggie and Stephen have stopped on the boat trip that nearly became their elopement? Hint


Question 8 of 15
8. What was the name of Mr Tulliver's mill hand? Hint


Question 9 of 15
9. What was the name of the landowner to whom Mr Tulliver lost his law suit? Hint


Question 10 of 15
10. What does Tom borrow from Mr Poulter? Hint


Question 11 of 15
11. What pattern linen does Aunt Pullet purchase from Mrs Tulliver when she has to sell it? Hint


Question 12 of 15
12. What is the name of Mr Tulliver's lawyer? Hint


Question 13 of 15
13. What is the name of the book bought her by Bob that Maggie finds so much solace in? Hint


Question 14 of 15
14. Where do Maggie and Phillip Wakem meet for their secret trysts? Hint


Question 15 of 15
15. What threat does Tom use to get Maggie to stop seeing Phillip Wakem? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 19 2024 : Guest 124: 0/15
Apr 15 2024 : Guest 37: 13/15
Apr 07 2024 : Guest 169: 7/15
Apr 02 2024 : Guest 152: 9/15
Mar 28 2024 : Guest 202: 4/15
Mar 21 2024 : Guest 223: 5/15
Mar 21 2024 : Guest 223: 2/15
Mar 15 2024 : Guest 171: 2/15
Mar 03 2024 : Guest 154: 6/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was Mrs Tulliver's maiden name?

Answer: Dodson

Pullet and Deane are of course the married names of Mrs Tulliver's sisters. Moss is the married name of Mr Tulliver's sister.
2. Where do Aunt and Uncle Pullet live?

Answer: Garum Firs

Dorlcote Mill is the home of the Tullivers, Park House is lived in by the Guests.
3. What is the name of Lucy's dog?

Answer: Minny

4. What is Maggie's nickname for her Aunt Moss?

Answer: Gritty

5. Who quarrels with Mr Tulliver about a debt?

Answer: Mrs Glegg

Mr Tulliver's reaction to the quarrel is one of the reasons why he cannot pay his debts and why he loses the Mill.
6. What was the name of Tom Tullivers private tutor?

Answer: Rev Stelling

It is of course at the Rev. Stelling's that Maggie first meets Phillip Wakem.
7. Where should Maggie and Stephen have stopped on the boat trip that nearly became their elopement?

Answer: Luckreth

8. What was the name of Mr Tulliver's mill hand?

Answer: Luke

9. What was the name of the landowner to whom Mr Tulliver lost his law suit?

Answer: Mr Pivart

10. What does Tom borrow from Mr Poulter?

Answer: Sword

11. What pattern linen does Aunt Pullet purchase from Mrs Tulliver when she has to sell it?

Answer: Spots

12. What is the name of Mr Tulliver's lawyer?

Answer: Mr Gore

13. What is the name of the book bought her by Bob that Maggie finds so much solace in?

Answer: Thomas a Kempis

14. Where do Maggie and Phillip Wakem meet for their secret trysts?

Answer: Red Deeps

15. What threat does Tom use to get Maggie to stop seeing Phillip Wakem?

Answer: He threatens to tell their father

Source: Author h6lsy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Daniel Deronda Average
2. Silas Marner: The Basics Average
3. 'Middlemarch' Quiz Average
4. Middlemarch Quotes - Who Said It? Tough
5. Silas Marner Average

4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us