FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Red DwarfInfinity Welcomes Careful Drivers
Quiz about Red DwarfInfinity Welcomes Careful Drivers

Red Dwarf--Infinity Welcomes Careful Drivers Quiz


You've seen the show, but have read the the novels? How well do you know this book by Grant Naylor? Keep in mind, the books differ from the TV show in some respects.

A multiple-choice quiz by czolgolz. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors L-P
  8. »
  9. N

Author
czolgolz
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
205,968
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
210
- -
Question 1 of 10
1. When we first meet Dave Lister, he's stranded on Mimas, a moon of Saturn. How is he attempting to earn money for a trip back to Earth? Hint


Question 2 of 10
2. Where is Lister staying while on Mimas? Hint


Question 3 of 10
3. Lister signs on to the 'Red Dwarf', mistakenly believing it is bound for Earth. What is the name of the captain of the 'Red Dwarf?' (in the book, not the TV show) Hint


Question 4 of 10
4. Arnold Rimmer is Lister's immediate superior on the Dwarf. What is his rank? Hint


Question 5 of 10
5. Holly is the ship's computer, with an IQ in the four digit range. What question does Peterson first ask of this genius machine? Hint


Question 6 of 10
6. After a radioactive explosion, almost all of the crew was wiped out. Only Lister and his pregnant pet cat survive. Over millions of years, the cats evolve into humanoid creatures. What's the first thing The Cat says to Lister? Hint


Question 7 of 10
7. The crew find Kryten in the wreck of a ship called 'The Nova 5.' What company did the 'Nova 5' work for? Hint


Question 8 of 10
8. Lister convinces everyone to repair the 'Nova 5' so they can return to earth. Rimmer is in charge of the repair work. While the rest of the crew goes mining for fuel, who stays to help Rimmer? Hint


Question 9 of 10
9. The crew believe they've returned to earth, but have actually been playing 'Better Than Life.' Lister's fantasy involves living out a movie. What movie does Lister consider his personal paradise? Hint


Question 10 of 10
10. When Lister realizes that they're trapped in a video game, he attempts to rescue Rimmer and The Cat. The Cat is living in a castle with his own personal harem. Rimmer is living in Paris, married to an actress named Juanita Chicata. What is her nationality? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When we first meet Dave Lister, he's stranded on Mimas, a moon of Saturn. How is he attempting to earn money for a trip back to Earth?

Answer: Driving a (stolen) cab

We find Lister driving a stolen cab, in a futile attempt to earn the fare back to earth. Unfortunately, he finds Mimas so depressing that he blows his pay on booze every night.
2. Where is Lister staying while on Mimas?

Answer: In a luggage locker at the spaceport

He rented a luggage locker to sleep in. His first night on Mimas he slept in the park, only to wake up completely naked with an old man licking his foot.
3. Lister signs on to the 'Red Dwarf', mistakenly believing it is bound for Earth. What is the name of the captain of the 'Red Dwarf?' (in the book, not the TV show)

Answer: Captain Kirk

The captain is a dumpy American woman with the unfortunate surname of Kirk.
4. Arnold Rimmer is Lister's immediate superior on the Dwarf. What is his rank?

Answer: First Technician

While Rimmer's a pathetic Second Technician on the TV show, he's a pathetic First Technician in the book.
5. Holly is the ship's computer, with an IQ in the four digit range. What question does Peterson first ask of this genius machine?

Answer: Why is the room spinning around?

He was delighted when Holly answered correctly: 'Because you're drunk.'
6. After a radioactive explosion, almost all of the crew was wiped out. Only Lister and his pregnant pet cat survive. Over millions of years, the cats evolve into humanoid creatures. What's the first thing The Cat says to Lister?

Answer: 'Sorry man, I thought you were food.'

Lister and Rimmer are disturbed to find the cat city in the cargo bay. Lister is tackled by the Cat, who mistook him for something edible.
7. The crew find Kryten in the wreck of a ship called 'The Nova 5.' What company did the 'Nova 5' work for?

Answer: Coca-Cola

Their mission was to detonate several dozen stars, so that the resulting super novas would spell out 'COKE ADDS LIFE' as seen from Earth. The crew does not live to enjoy their success, as they are all killed in the crash. Perhaps Kryten shouldn't have washed the navigation computer.
8. Lister convinces everyone to repair the 'Nova 5' so they can return to earth. Rimmer is in charge of the repair work. While the rest of the crew goes mining for fuel, who stays to help Rimmer?

Answer: Rimmer II

Rimmer creates a clone of himself, using the 'Nova 5's hologram projection unit. Rimmer learns the hard way that he can't even get along with himself.
9. The crew believe they've returned to earth, but have actually been playing 'Better Than Life.' Lister's fantasy involves living out a movie. What movie does Lister consider his personal paradise?

Answer: It's a Wonderful Life

You wouldn't think it, but Lister is a sucker for the Christmas classic. In his fantasy world he lives in Bedford Falls and is married to Kristine Kochanski, with twin sons.
10. When Lister realizes that they're trapped in a video game, he attempts to rescue Rimmer and The Cat. The Cat is living in a castle with his own personal harem. Rimmer is living in Paris, married to an actress named Juanita Chicata. What is her nationality?

Answer: Brazilian

She's known as the Brazilian Bombshell. Unfortunately, Rimmer is so screwed up that even his psyche hates him, and his fantasy woman cheats on him.
Source: Author czolgolz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us