FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Romeo and Juliet
Quiz about Romeo and Juliet

Romeo and Juliet Trivia Quiz


Quiz about the timeless Shakespeare classic.

A multiple-choice quiz by sidevine. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Shakespeare
  8. »
  9. Romeo and Juliet

Author
sidevine
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
45,440
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
14809
Last 3 plays: Peachie13 (10/10), Guest 1 (9/10), yeats1 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Where is the play set? Hint


Question 2 of 10
2. Whom was Juliet commanded to marry? Hint


Question 3 of 10
3. How old is Juliet when the play begins? Hint


Question 4 of 10
4. Who was the first person Romeo killed? Hint


Question 5 of 10
5. Who was the second person Romeo killed? Hint


Question 6 of 10
6. Where did Romeo go after being banished from Verona? Hint


Question 7 of 10
7. What held up the priest who was supposed to tell Romeo about Juliet? Hint


Question 8 of 10
8. Who married Romeo and Juliet? Hint


Question 9 of 10
9. What did Juliet use to kill herself? Hint


Question 10 of 10
10. What actor in the movie 'Cabaret' also played in Franco Zefferelli's version of 'Romeo and Juliet'? Hint





Most Recent Scores
Jul 17 2024 : Peachie13: 10/10
Jul 16 2024 : Guest 1: 9/10
Jul 10 2024 : yeats1: 6/10
Jun 30 2024 : Guest 14: 9/10
Jun 27 2024 : Guest 81: 4/10
Jun 14 2024 : Guest 71: 8/10
Jun 13 2024 : Guest 38: 10/10
Jun 12 2024 : Guest 119: 9/10
Jun 07 2024 : Guest 174: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where is the play set?

Answer: Verona

It was set in Verona, Italy.
2. Whom was Juliet commanded to marry?

Answer: Paris

That is who her father wanted her to marry.
3. How old is Juliet when the play begins?

Answer: 13

The play says she is 'not yet 14'.
4. Who was the first person Romeo killed?

Answer: Tybalt

He killed Tybalt after Tybalt killed Mercutio.
5. Who was the second person Romeo killed?

Answer: Paris

He killed Paris when he went to see Juliet. He didn't know it was Paris.
6. Where did Romeo go after being banished from Verona?

Answer: Mantua

7. What held up the priest who was supposed to tell Romeo about Juliet?

Answer: the plague

He got quarantined.
8. Who married Romeo and Juliet?

Answer: Friar Laurence

If you remember, he had many reservation about doing the wedding, but went ahead.
9. What did Juliet use to kill herself?

Answer: dagger

'Oh happy dagger, this is thy sheath. There rust and let me die.'
10. What actor in the movie 'Cabaret' also played in Franco Zefferelli's version of 'Romeo and Juliet'?

Answer: Michael York

Leo was in a more modern version. Liza was in 'Cabaret', but not 'Romeo and Juliet'. Dick York, as far as I know, did neither. I was watching 'Bewitched' when I made this quiz. : )
Source: Author sidevine

This quiz was reviewed by FunTrivia editor MotherGoose before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us