FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Scorpia
Quiz about Scorpia

Test yourself! Take this Scorpia Quiz | Horowitz, Anthony


This is the fifth book in Anthony Horowitz' "Alex Rider" series.

A multiple-choice quiz by Shankzo48. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Horowitz, Anthony
  8. »
  9. Alex Rider

Author
Shankzo48
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
283,918
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
481
Awards
Top 20% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Who told Alex to go to Venice and find Scorpia? Hint


Question 2 of 10
2. What was the name of Scorpia's evil plan? Hint


Question 3 of 10
3. What was the name of Alex's friend who went with him to Venice? Hint


Question 4 of 10
4. What was the name of the person who tried to drown Alex? Hint


Question 5 of 10
5. What did Alex do after he found out that MI6 killed his father? Hint


Question 6 of 10
6. What was Alex's disguise for killing Mrs. Jones? Hint


Question 7 of 10
7. What gadget did Smithers give Alex before he returned to Scorpia to stop them? Hint


Question 8 of 10
8. What was the name of the building that Scorpia releases hot air balloons from? Hint


Question 9 of 10
9. What was Nile's fear? Hint


Question 10 of 10
10. What did NOT happen to Alex after he got shot? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who told Alex to go to Venice and find Scorpia?

Answer: Yassen Gregorovich

Yassen tells Alex this right as he dies.
2. What was the name of Scorpia's evil plan?

Answer: Invisible Sword

Their plan is to kill thousands of children.
3. What was the name of Alex's friend who went with him to Venice?

Answer: Tom

Tom's older brother helped Alex get into a building where Scorpia was working.
4. What was the name of the person who tried to drown Alex?

Answer: Nile

Nile was nice to Alex after he found out that he was John Rider's son.
5. What did Alex do after he found out that MI6 killed his father?

Answer: He joined Scorpia

He wasn't a very good student in the killing school.
6. What was Alex's disguise for killing Mrs. Jones?

Answer: A pizza delivery boy

He hid his gun in a bottle of Coke.
7. What gadget did Smithers give Alex before he returned to Scorpia to stop them?

Answer: A tracking device retainer

Mrs. Rothman managed to notice Alex's retainer and how it wasn't there before.
8. What was the name of the building that Scorpia releases hot air balloons from?

Answer: The Church of the Forgotten Saints

The church was abandoned after it got bombed during World War II.
9. What was Nile's fear?

Answer: Fear of heights

Alex goes really high up in the air and starts saying how high up they are so he can scare Nile and knock him out of the sky.
10. What did NOT happen to Alex after he got shot?

Answer: His father crouched down by him

His mother, not his father crouched down by him.
Source: Author Shankzo48

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us