FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Eagle Strike
Quiz about Eagle Strike

Eagle Strike Trivia Quiz


This is one of my favourite books. The entire series of 'Alex Rider' by Anthony Horowitz rocks and so does this book and quiz!

A multiple-choice quiz by ronakgupta. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Horowitz, Anthony
  8. »
  9. Alex Rider

Author
ronakgupta
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
231,795
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
845
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 92 (10/10), colbymanram (10/10), Guest 75 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the name of the presidential plane on which Damian Cray flies? Hint


Question 2 of 10
2. What is the name of the first game launched in Cray's Game Console? Hint


Question 3 of 10
3. Who sent Alex a bicycle armed with gadgets? Hint


Question 4 of 10
4. What is the profession of Edward Pleasure? Hint


Question 5 of 10
5. Which one of these is not a gadget hidden in a bicycle? Hint


Question 6 of 10
6. Whom does Damian Cray kidnap to carry on his plan? Hint


Question 7 of 10
7. The device Cray used to hack into the NSA programming was a Flash Drive.


Question 8 of 10
8. Whom does Alex see when he was holidaying in France, and that made him suspicious? Hint


Question 9 of 10
9. Damian Cray is a pop singer.


Question 10 of 10
10. What does Cray want the world to get rid of? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 26 2024 : Guest 92: 10/10
Feb 24 2024 : colbymanram: 10/10
Feb 19 2024 : Guest 75: 10/10
Jan 30 2024 : Guest 93: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of the presidential plane on which Damian Cray flies?

Answer: Air Force One

This is a very luxurious plane and is protected. The president of America can launch nuclear missles from here!
2. What is the name of the first game launched in Cray's Game Console?

Answer: The Feathered Serpent

This game has never-seen-before type graphics, and is mainly Aztec in historical view.
3. Who sent Alex a bicycle armed with gadgets?

Answer: Smithers

This man is really fat but develops cool gadgets, like a mosquito repellant that attracts insects!
4. What is the profession of Edward Pleasure?

Answer: Journalist

Edward Pleasure is Alex's friend's father.
5. Which one of these is not a gadget hidden in a bicycle?

Answer: X Ray light

Alex actually used these gadgets to escape. He made headlines in Holland for the daring escape.
6. Whom does Damian Cray kidnap to carry on his plan?

Answer: Sabina Pleasure

She was kidnapped in a hospital and Alex had to return Cray's device to save her.
7. The device Cray used to hack into the NSA programming was a Flash Drive.

Answer: True

Someone from the NSA helped Cray to make the device which allowed Cray to control all of America's nuclear missiles.
8. Whom does Alex see when he was holidaying in France, and that made him suspicious?

Answer: Yassen Gregorovich

This man is a contract killer who works for a criminal organization called Scorpia.
9. Damian Cray is a pop singer.

Answer: True

He is a very rich and successful pop singer who also works for environmental and humanitarian resources.
10. What does Cray want the world to get rid of?

Answer: Drugs

According to Damian Cray, drug intake is the world's biggest problem.
Source: Author ronakgupta

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us