FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Alex Rider in Stormbreaker
Quiz about Alex Rider in Stormbreaker

Alex Rider in "Stormbreaker" Trivia Quiz


I think "Stormbreaker" (British version) is one of the best of Anthony Horowitz' "Alex Rider" books, so I made a quiz on it. Enjoy! Note: This quiz does not cover the whole book.

A multiple-choice quiz by GreenGal. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Horowitz, Anthony
  8. »
  9. Alex Rider

Author
GreenGal
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
279,991
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
577
Last 3 plays: Guest 78 (0/10), Guest 86 (7/10), kstyle53 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the name of Alex's dead uncle? Hint


Question 2 of 10
2. Who is Alex's housekeeper? Hint


Question 3 of 10
3. Where does Alex go to school? Hint


Question 4 of 10
4. Who is the head of MI6? Hint


Question 5 of 10
5. Where is Herod Sayle from? Hint


Question 6 of 10
6. Which one of these people serves Sayle? Hint


Question 7 of 10
7. What kind of creature does Sayle keep in his snooker room? Hint


Question 8 of 10
8. How much does Alex win from Sayle in snooker? Hint


Question 9 of 10
9. What does Alex think of the Stormbreaker after he has tried it? Hint


Question 10 of 10
10. Who are the Stormbreakers being given to? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Oct 21 2023 : Guest 78: 0/10
Oct 17 2023 : Guest 86: 7/10
Oct 09 2023 : kstyle53: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of Alex's dead uncle?

Answer: Ian

Ian Rider made sure Alex was taught many useful things, like three different languages and karate.
2. Who is Alex's housekeeper?

Answer: Jack

Jack is actually female, despite her name. She comes from Washington and has bright red hair.
3. Where does Alex go to school?

Answer: Brookland

Brookland is the local public school, and although Alex doesn't enjoy it, he doesn't hate it either.
4. Who is the head of MI6?

Answer: Alan Blunt

Blunt is a clever, unfriendly, unfeeling man who blackmails Alex into working for him.
5. Where is Herod Sayle from?

Answer: The Lebanon

He came to England when he was seven.
6. Which one of these people serves Sayle?

Answer: Mr Grin

Mr Grin has two awful scars coming up from the corners of his mouth, making him look as if he is permanently smiling.
7. What kind of creature does Sayle keep in his snooker room?

Answer: A jellyfish

Sayle captured it in the China Sea, because it reminded him of himself.
8. How much does Alex win from Sayle in snooker?

Answer: 4100

Sayle thinks that he will beat Alex easily, but Alex is an expert and wins 4100 from him.
9. What does Alex think of the Stormbreaker after he has tried it?

Answer: He thinks it is fantastic

Alex is in the Stormbreaker room for almost four hours!
10. Who are the Stormbreakers being given to?

Answer: Every secondary school in England

In return for this generous deed, Sayle is being rewarded with British Citizenship.
Source: Author GreenGal

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
12/2/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us