FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Alex Rider Stormbreaker Chapters 110
Quiz about Alex Rider Stormbreaker Chapters 110

Alex Rider "Stormbreaker" Chapters 1-10 Quiz


This is my first quiz ever on the book "Stormbreaker" by Anthony Horowitz. It is fairly hard but I hope you like it!

A multiple-choice quiz by KirstyBaybee. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Horowitz, Anthony
  8. »
  9. Alex Rider

Author
KirstyBaybee
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
276,713
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
549
- -
Question 1 of 10
1. "Chapter 1: Funeral Voices"
What colour are Alex's eyes?
Hint


Question 2 of 10
2. "Chapter 2: Heaven for Cars"
What is the name of the Auto Breakers where Ian Rider's car was taken?
Hint


Question 3 of 10
3. "Chapter 3: Royal & General"
What Caribbean island was the photo of Alex taken on?
Hint


Question 4 of 10
4. "Chapter 4: "So What Do You Say?""
What is Mrs Jones' title?
Hint


Question 5 of 10
5. "Chapter 5: Double O Nothing"
Which is a nickname of one of the adult men in K Unit?
Hint


Question 6 of 10
6. "Chapter 6: Toys Aren't Us"
What colour was Mrs Jones' handkerchief?
Hint


Question 7 of 10
7. "Chapter 7: Physalia Physalis"
What is the name of the boy Alex is impersonating?
Hint


Question 8 of 10
8. "Chapter 8: Looking for Trouble"
Which game converted the Game Boy into a fax/photocopier in which Alex used to send the piece of paper Ian Rider had written on?
Hint


Question 9 of 10
9. "Chapter 9: Night Visitors"
How much did Alex win when he played snooker against Herod Sayle?
Hint


Question 10 of 10
10. "Chapter 10: Death in the Long Grass"
What was Mr Grin doing when Alex saw him before going for a walk?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Oct 21 2023 : Guest 78: 0/10
Oct 09 2023 : kstyle53: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Chapter 1: Funeral Voices" What colour are Alex's eyes?

Answer: brown

We are told that "His eyes were brown and serious".
2. "Chapter 2: Heaven for Cars" What is the name of the Auto Breakers where Ian Rider's car was taken?

Answer: J.B. Stryker

The van that Alex saw leaving his house after the funeral had Stryker & Son on the side of it.
3. "Chapter 3: Royal & General" What Caribbean island was the photo of Alex taken on?

Answer: Guadeloupe

This was a photo of Alex after he had been diving which was on Ian Rider's desk. Alex had thought this strange as he hadn't thought of his uncle as a "sentimental man".
4. "Chapter 4: "So What Do You Say?"" What is Mrs Jones' title?

Answer: Head of Special Operations

Mr Blunt is Chief Executive of the Special Operations Division of MI6, not Mrs Jones.
5. "Chapter 5: Double O Nothing" Which is a nickname of one of the adult men in K Unit?

Answer: Fox

Trick question if you answered Cub! That was Alex's nickname and he isn't a man, he is only 14!
6. "Chapter 6: Toys Aren't Us" What colour was Mrs Jones' handkerchief?

Answer: black

She meets Alex off the plane and tells him that it was Yassen Gregorovich who killed his uncle.
7. "Chapter 7: Physalia Physalis" What is the name of the boy Alex is impersonating?

Answer: Felix Lester

Felix Lester is a whizz kid on computers. He won the competition to go and meet Herod Sayle and try out the Stormbreakers but he is now away on a holiday in Scotland so that Alex can meet Sayle and find out what his uncle did.
8. "Chapter 8: Looking for Trouble" Which game converted the Game Boy into a fax/photocopier in which Alex used to send the piece of paper Ian Rider had written on?

Answer: Nemisis

Exocet turned the Game Boy into an x-ray device. Speedwars is a bug finder and Bomber Boy is a smoke bomb which goes off if the START button is pressed three times.
9. "Chapter 9: Night Visitors" How much did Alex win when he played snooker against Herod Sayle?

Answer: 4100

He won so much as he potted all the balls that were left and Sayle didn't get a shot.
10. "Chapter 10: Death in the Long Grass" What was Mr Grin doing when Alex saw him before going for a walk?

Answer: talking on mobile phone

He was talking on his phone which Alex found strange as he doesn't have a tongue!
Source: Author KirstyBaybee

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Stormbreaker Easier
2. Eagle Strike Easier
3. Alex Rider Series Easier
4. "Scorpia" By Anthony Horowitz Easier
5. Scorpia Average
6. Stormbreaker Average
7. Snakehead Average
8. Stormbreaker Average
9. Alex Rider in "Stormbreaker" Average
10. Alex Rider #8: "Crocodile Tears" Average
11. Events in the "Alex Rider" novels Average
12. Alex Rider's World Average

12/2/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us