FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Scorpia By Anthony Horowitz
Quiz about Scorpia By Anthony Horowitz

"Scorpia" By Anthony Horowitz Trivia Quiz


The fifth book in the Alex Rider series was jaw dropping. I hope this quiz should be the same.

A multiple-choice quiz by gregchrisb. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Horowitz, Anthony
  8. »
  9. Alex Rider

Author
gregchrisb
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
207,325
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1192
Last 3 plays: Guest 197 (7/10), Guest 154 (10/10), Guest 197 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Ian and John Rider both worked for which organization? Hint


Question 2 of 10
2. How was John Rider actually killed? Hint


Question 3 of 10
3. What British regiment did John Rider serve in while he was in the military? Hint


Question 4 of 10
4. Who takes care of Alex while he is at home? Hint


Question 5 of 10
5. Does Alex join Scorpia?


Question 6 of 10
6. What is Mrs. Jones's first name? Hint


Question 7 of 10
7. What does Alex dress up as to kill Mrs. Jones? Hint


Question 8 of 10
8. Who would Invisible Sword mainly affect? Hint


Question 9 of 10
9. Which of these did Alex Rider kill, directly? Hint


Question 10 of 10
10. Did John Rider save anybody's life?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 10 2024 : Guest 197: 7/10
Jan 24 2024 : Guest 154: 10/10
Jan 23 2024 : Guest 197: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Ian and John Rider both worked for which organization?

Answer: MI6

John Rider was actually reporting everything that happened in Scorpia to MI6.
2. How was John Rider actually killed?

Answer: plane crash

Many people thought he was shot by a sniper on Albert Bridge, but it was only set up to look like he had died.
3. What British regiment did John Rider serve in while he was in the military?

Answer: PARAS

PARAS is the second toughest regiment in Britain.
4. Who takes care of Alex while he is at home?

Answer: Jack Starbright

Jack Starbright is actually from America.
5. Does Alex join Scorpia?

Answer: Yes

He does join and he tries to kill Mrs. Jones. He goes back to MI6 and stops Scorpia's plan.
6. What is Mrs. Jones's first name?

Answer: Tulip

Her parents were gardeners.
7. What does Alex dress up as to kill Mrs. Jones?

Answer: Pizza delivery boy

He was dressed up like that to complete his mission for Scorpia.
8. Who would Invisible Sword mainly affect?

Answer: Students

A poison is injected into kids as a shot that they have to get before school starts.
9. Which of these did Alex Rider kill, directly?

Answer: Nile

He killed a few people in a few different places.
10. Did John Rider save anybody's life?

Answer: Yes

He saved many people's lives by betraying Scorpia.
Source: Author gregchrisb

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Stormbreaker Easier
2. Eagle Strike Easier
3. Alex Rider Series Easier
4. Scorpia Average
5. Stormbreaker Average
6. Snakehead Average
7. Alex Rider in "Stormbreaker" Average
8. Stormbreaker Average
9. Alex Rider #8: "Crocodile Tears" Average
10. Events in the "Alex Rider" novels Average
11. Alex Rider (1-5) Average
12. Alex Rider's World Average

3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us