FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Stormbreaker
Quiz about Stormbreaker

10 Questions about Stormbreaker | Literature


This is a quiz about the book 'Stormbreaker' by Anthony Horowitz. I hope you enjoy it.

A multiple-choice quiz by coolcait. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Horowitz, Anthony
  8. »
  9. Alex Rider

Author
coolcait
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
230,562
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
406
- -
Question 1 of 10
1. Alex gets sent away from school to do what job? Hint


Question 2 of 10
2. What was the nickname of the leader of the 'K units'? Hint


Question 3 of 10
3. What is the name of the boy Alex replaces after he won the prize to go to Salye Enterprises? Hint


Question 4 of 10
4. What is the name of the person that killed Alex's uncle, Ian Rider? Hint


Question 5 of 10
5. To blow up the plane Alex had to push the start button three times on what? Hint


Question 6 of 10
6. What is the name of Herod Sayle's assistant, who cannot talk? Hint


Question 7 of 10
7. Who was going to activate the Stormbreaker computers? Hint


Question 8 of 10
8. What was put into the computers to make them dangerous? Hint


Question 9 of 10
9. Alex got put into a tank with what creature? Hint


Question 10 of 10
10. Who did Alex accidentally shoot at the end of the book? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Alex gets sent away from school to do what job?

Answer: Spy

Alex Rider, only 14, gets sent away after his uncle dies to finish the mission his uncle started as a spy.
2. What was the nickname of the leader of the 'K units'?

Answer: Wolf

Alex was the only child in the unit so his nickname was 'Cub', but the leader of the unit was nicknamed 'Wolf'.
3. What is the name of the boy Alex replaces after he won the prize to go to Salye Enterprises?

Answer: Felix Lester

Alex pretended he was Felix Lester because Felix won a prize to be the first to try out the new Stormbreaker computer.
4. What is the name of the person that killed Alex's uncle, Ian Rider?

Answer: Yassen Grogorovich

Yassen killed Ian Rider by shooting him and later on he also tried to kill Alex.
5. To blow up the plane Alex had to push the start button three times on what?

Answer: His Gameboy

Alex's game system wasn't really a game system, it was a weapon.
6. What is the name of Herod Sayle's assistant, who cannot talk?

Answer: Mr Grin

Mr Grin had injured himself by cutting himself with a knife so he could no longer talk.
7. Who was going to activate the Stormbreaker computers?

Answer: The Prime Minister

The prime minister was going to activate the computers because he and Herod Sayle were enemies, so it would look like his fault when the virus spread.
8. What was put into the computers to make them dangerous?

Answer: A virus (disease)

Sayle put a virus (smallpox) into all the computers so he could wipe out a whole generation of children.
9. Alex got put into a tank with what creature?

Answer: A giant jellyfish

Although Alex escaped, he was put into a tank with a giant jellyfish.
10. Who did Alex accidentally shoot at the end of the book?

Answer: The Prime Minister

Alex accidentally shot the Prime Minister in the hand.
Source: Author coolcait

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LilahDeDah before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Alex Rider #8: "Crocodile Tears" Average
2. Alex Rider #9: Scorpia Rising Average
3. Events in the "Alex Rider" novels Average
4. Scorpia Average
5. Eagle Strike Easier
6. Alex Rider #7: "Snakehead" Average
7. Alex Rider Book 1 - Stormbreaker Average
8. Alex Rider in Point Blanc Average
9. Alex Rider Average
10. Alex Rider Series Easier
11. Scorpia Average
12. Snakehead Average

3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us