FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Tess of the DUrbervilles
Quiz about Tess of the DUrbervilles

15 Questions: Tess of the D'Urbervilles Multiple Choice Quiz | Literature


One of the great romantic novels of all times, although she seems to have a dodgy taste in men. Hope you enjoy it.

A multiple-choice quiz by pippa_sue. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors H-K
  8. »
  9. Thomas Hardy

Author
pippa_sue
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
13,796
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
1681
- -
Question 1 of 15
1. What is the subtitle of the novel? Hint


Question 2 of 15
2. What was Tess's full name? Hint


Question 3 of 15
3. Where does Tess first see Angel? Hint


Question 4 of 15
4. What was the name of the 'cousin' who seduced her? Hint


Question 5 of 15
5. What did Tess call her baby? Hint


Question 6 of 15
6. What is Tess's mothers name? Hint


Question 7 of 15
7. What was the name of the kindly dairy farmer whom Tess goes to work for? Hint


Question 8 of 15
8. Name one of the three milkmaids who worked with Tess

Answer: (One Word)
Question 9 of 15
9. Why was Angel's rejection of Tess (on their wedding night too!)so hypocritical? Hint


Question 10 of 15
10. How does Tess lose her one decent pair of walking boots? Hint


Question 11 of 15
11. Who wrote Tess of the D'Urbervilles? Hint


Question 12 of 15
12. How did Tess finally break with her seducer? Hint


Question 13 of 15
13. What was the name of the girl who Angel's family wanted him to marry? Hint


Question 14 of 15
14. At which ancient monument was Tess arrested? Hint


Question 15 of 15
15. With whom did Angel walk off into the sunset with? Hint





Most Recent Scores
Mar 06 2024 : Guest 205: 11/15
Mar 05 2024 : Guest 217: 15/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the subtitle of the novel?

Answer: A Pure Woman

Hardy thought she was more sinned against than sinner
2. What was Tess's full name?

Answer: Teresa Durbeyfield

3. Where does Tess first see Angel?

Answer: Dancing on the village green

And he didn't even ask her to dance
4. What was the name of the 'cousin' who seduced her?

Answer: Alec d'Urberville

Boo hiss the baddy
5. What did Tess call her baby?

Answer: Sorrow

Poor little thing
6. What is Tess's mothers name?

Answer: Joan

7. What was the name of the kindly dairy farmer whom Tess goes to work for?

Answer: Mr Crick

8. Name one of the three milkmaids who worked with Tess

Answer: Marion

They were all in love with Angel too
9. Why was Angel's rejection of Tess (on their wedding night too!)so hypocritical?

Answer: He had just confessed a previous affair

I really started disliking him from here
10. How does Tess lose her one decent pair of walking boots?

Answer: They are found under the hedge were she hid them

This is such a poignant part of the book
11. Who wrote Tess of the D'Urbervilles?

Answer: Thomas Hardy

C'mon - you must know this!
12. How did Tess finally break with her seducer?

Answer: She stabbed him

There are apparently 51 ways to leave a lover
13. What was the name of the girl who Angel's family wanted him to marry?

Answer: Mercy Chant

14. At which ancient monument was Tess arrested?

Answer: Stonehenge

15. With whom did Angel walk off into the sunset with?

Answer: Tess's sister

She was hardly cold! and to go off with her sister, well...
Source: Author pippa_sue

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us