FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Tess of the DUrbervilles
Quiz about Tess of the DUrbervilles

Tess of the D'Urbervilles Multiple Choice Quiz | Authors


This is a sad book about the life of Tess D'Urberville.

A multiple-choice quiz by Lanire. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors H-K
  8. »
  9. Thomas Hardy

Author
Lanire
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
90,549
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1105
Last 3 plays: Guest 106 (5/10), Guest 122 (0/10), Guest 154 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. What does the parson in the first chapter call Jack Durbeyfield? Hint


Question 2 of 10
2. What would have been Alec's last name if his ancestors had not changed it? Hint


Question 3 of 10
3. True or false: In her life, Tess had two children.


Question 4 of 10
4. True or false: Angel Clare was unable to allow Tess to milk the cows who liked her hands.


Question 5 of 10
5. Which of the women was not in love with Angel Clare? Hint


Question 6 of 10
6. Did Angel ask his parents for a permission to marry before proposing to Tess?


Question 7 of 10
7. On what day did Tess and Angel get married? Hint


Question 8 of 10
8. Where did Angel Clare go to farm? Hint


Question 9 of 10
9. Who helped Tess to get a job at Flintcomb-Ash Farm? Hint


Question 10 of 10
10. Who did Tess kill at the end of the novel? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 106: 5/10
Today : Guest 122: 0/10
Apr 21 2024 : Guest 154: 10/10
Apr 21 2024 : Guest 223: 9/10
Apr 21 2024 : Guest 39: 7/10
Apr 21 2024 : Guest 39: 9/10
Apr 21 2024 : Guest 223: 10/10
Apr 16 2024 : Guest 37: 7/10
Apr 05 2024 : Guest 49: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What does the parson in the first chapter call Jack Durbeyfield?

Answer: Sir John

The parson has an interest in old families and he discovers that Jack Durbeyfield is actually a branch from a knightly family, the D'Urbervilles, that almost became extinct, though it was very mighty in old days.
2. What would have been Alec's last name if his ancestors had not changed it?

Answer: Stoke

The family took the name of the D'Ubervilles because they thought that everyone of the line were dead, and though at first they were called Stoke-D'Urbervilles, eventually they became simply D'Urbervilles; that is why Tess's family thought that they were relatives, when in fact they were not.
3. True or false: In her life, Tess had two children.

Answer: False

Tess had only one child from Alec D'Urberville, who died soon after his birth and was named Sorrow.
4. True or false: Angel Clare was unable to allow Tess to milk the cows who liked her hands.

Answer: False

Even though Mr. Crick wanted the cows to be milked randomly so they would not have a steady preference for anyone, Angel let Tess have the cows who liked her. Out of 105 cows at the dairy, there were eight who particularly liked her: their names were Dumpling, Fancy, Lofty, Mist, Old Pretty, Young Pretty, Tidy, and Loud.
5. Which of the women was not in love with Angel Clare?

Answer: Mrs. Crick

Izz, Retty, and Marian were the milkmaids who shared a room with Tess, and all of them were in love with Angel though they rationally knew that he would not marry them since he is a gentleman and they were simple women.
6. Did Angel ask his parents for a permission to marry before proposing to Tess?

Answer: Yes

He told his parents about the plan to marry Tess and though they wanted him to marry another woman, they did not forbid him to marry a milkmaid.
7. On what day did Tess and Angel get married?

Answer: New Year's Eve

There were several bad omens on the marriage day. The first omen was that the cock crowed in the afternoon; another one was that Tess saw the legendary D'Urberville Coach, which was a bad omen for anyone of D'Urberville family.
8. Where did Angel Clare go to farm?

Answer: Brazil

He left Tess in England and went to a farm in Brazil, where he became very sick. In about a year he returned to England to find Tess because he saw how he had wronged her.
9. Who helped Tess to get a job at Flintcomb-Ash Farm?

Answer: Marian

Marian worked at the farm and asked Izz to join them as well. Queen of Diamonds and Queen of Spades used to know Tess when she worked for Alec D'Urberville and disliked her.
10. Who did Tess kill at the end of the novel?

Answer: Alec D'Urberville

Angel Clare came back for her when she had already given up on him and lived as Alec's wife. She was heartbroken and Alec mocked her, so in passion Tess stabbed Alec to death and went after Angel. Eventually, the police found them and arrested Tess, which was her end.
Source: Author Lanire

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us