FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Diary of Anne Frank  The Play
Quiz about The Diary of Anne Frank  The Play

The Diary of Anne Frank - The Play Quiz


I just finished reading the script for "The Diary of Anne Frank" and I really enjoyed it so I am making this quiz. The quiz is from the play by Frances Goodrich and Albert Hackett.

A multiple-choice quiz by Ilona_Ritter. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors D-G
  8. »
  9. Anne Frank

Author
Ilona_Ritter
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
198,292
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
13 / 20
Plays
1829
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 47 (13/20), Guest 172 (11/20), Guest 165 (19/20).
- -
Question 1 of 20
1. Who finds Anne's diary in the beginning of the play? Hint


Question 2 of 20
2. Where was Anne born? Hint


Question 3 of 20
3. What is Mrs. Van Daan's first name? Hint


Question 4 of 20
4. What is Peter's cat's name? Hint


Question 5 of 20
5. What were the hours they had to be completely silent? Hint


Question 6 of 20
6. What did Anne call her father?

Answer: (One Word (starts with P, three letters))
Question 7 of 20
7. What did Anne's class call her in school because she talked so much? Hint


Question 8 of 20
8. What is the name of the dentist that comes to stay with them? Hint


Question 9 of 20
9. What is the name of Anne's best friend at school? Hint


Question 10 of 20
10. Anne gives her mother an IOU for doing as she is told. How many hours is it good for? Hint


Question 11 of 20
11. What does Miep bring them all on New Year's? Hint


Question 12 of 20
12. Who brings Anne's cake to her when she gets upset and goes to her room? Hint


Question 13 of 20
13. Who thinks that Peter and Anne are doing evil things in Peter's room? Hint


Question 14 of 20
14. What time does Mrs. Frank say Anne is going to bed? Hint


Question 15 of 20
15. What does Anne say she'd like to be when she grows up? Hint


Question 16 of 20
16. What does Mr. Van Daan steal? Hint


Question 17 of 20
17. How many ships does Miep say have landed? Hint


Question 18 of 20
18. On which day do Anne and the others get captured? Hint


Question 19 of 20
19. Who was it that turned them all in (according to the play)? Hint


Question 20 of 20
20. Who is the only survivor? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 21 2024 : Guest 47: 13/20
Feb 16 2024 : Guest 172: 11/20
Feb 12 2024 : Guest 165: 19/20
Feb 12 2024 : Guest 98: 16/20
Feb 01 2024 : Guest 67: 15/20
Jan 31 2024 : Guest 100: 16/20
Jan 30 2024 : Guest 104: 12/20
Jan 30 2024 : Guest 204: 15/20
Jan 29 2024 : Guest 98: 17/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who finds Anne's diary in the beginning of the play?

Answer: Miep

Anne Frank was born on June 12, 1929.
2. Where was Anne born?

Answer: Germany

She was born in Frankfurt, Germany, but migrated to Holland when Hitler came to power.
3. What is Mrs. Van Daan's first name?

Answer: Petronella

The Van Daan's stayed in the attic with the Franks. Anne was not very fond of Mrs. Van Daan.
4. What is Peter's cat's name?

Answer: Mouschi

Peter was the Van Daan's son, who later on started to like Anne Frank. He gave her her first "real" kiss.
5. What were the hours they had to be completely silent?

Answer: 8am-6pm

The workers came at 8:30 and left at 5:30, but to be safe they added the extra half hour each way.
6. What did Anne call her father?

Answer: Pim

Mr. Frank's first name was Otto.
7. What did Anne's class call her in school because she talked so much?

Answer: Mrs. Quack Quack

Peter mentions this in scene three of the play when he is fed up with the fact that Anne never stops talking.
8. What is the name of the dentist that comes to stay with them?

Answer: Mr. Dussel

"Mr. Dussel" was the name Anne Frank gave Fritz Pfeffer. For Hanukkah, Anne gave Mr. Dussel some ear plugs she made for him out of cotton and candle wax so that he wouldn't have to hear her tossing at night.
9. What is the name of Anne's best friend at school?

Answer: Jopie DeWaals

Jopie was also killed by the Nazis. Anne finds out that she is gone from Mr. Dussel.
10. Anne gives her mother an IOU for doing as she is told. How many hours is it good for?

Answer: 10

Anne did not get along very well with her mother, she always felt her mother didn't understand her.
11. What does Miep bring them all on New Year's?

Answer: cake

The cake says: "Peace in 1944." The year before the cake said "Peace in 1943." Miep explains this by saying "Well it has to come sometime you know."
12. Who brings Anne's cake to her when she gets upset and goes to her room?

Answer: Peter

At first Peter couldn't stand Anne, but now he is very grateful she is there.
13. Who thinks that Peter and Anne are doing evil things in Peter's room?

Answer: Mrs. Van Daan

Peter and Anne have been talking in his room because they understand each other. Although as time goes on, and they get older they start to fall for each other, and eventually do kiss as well.
14. What time does Mrs. Frank say Anne is going to bed?

Answer: 9

She says this to keep Mrs. Van Daan happy, so that Anne won't be in Peter's room all night long.
15. What does Anne say she'd like to be when she grows up?

Answer: journalist

She says she wants to be remembered after she is dead. Ironically, even though she died so young, she still is remembered thanks to her diary.
16. What does Mr. Van Daan steal?

Answer: a loaf of bread

This is the breaking point for Mrs. Frank. She says that she wants the Van Daan's out of there.
17. How many ships does Miep say have landed?

Answer: 4,000

The invasion Miep is talking about is D-Day.
18. On which day do Anne and the others get captured?

Answer: Friday

According to Mr. Dussel, it was Friday 4th of August, 1944.
19. Who was it that turned them all in (according to the play)?

Answer: the thief

A lamp fell earlier, and the thief heard it while he was downstairs. Later on, Mr. Kraler tells Mr. Frank it was the thief who turned them in.
20. Who is the only survivor?

Answer: Mr. Frank

I love the last two lines of the play.

"Anne's Voice: In spite of everything I still believe that people are good.
Mr. Frank: She puts me to shame."
Source: Author Ilona_Ritter

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. The Diary of Anne Frank Average
2. Anne Frank Average
3. Diary of Anne Frank: The People Tough
4. Life In the Secret Annex Average
5. Dear Diary... Average
6. Dear Diary Very Easy
7. Translations of Anne Frank's Diary Average

2/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us